Persoonlijk|Terugblik 2017

Het jaar 2017. Het klinkt misschien cliché, maar voor mijn gevoel lijkt dit jaar echt voorbij gevlogen. Over een week is het alweer 2018. Ik vond het daarom wel tijd om eens terug te kijken naar het afgelopen jaar en er wat hoogtepunten uit te pikken.

Afstuderen

2017 was het jaar waarin ik afstudeerde voor mijn masteropleiding Communicatie- en informatiewetenschap. Helaas iets later in het jaar dan oorspronkelijk de planning was, maar afgelopen maand haalde ik dan toch echt mijn laatste vak en kon ik eindelijk zeggen dat ik echt helemaal klaar ben met mijn studie. Eerlijk gezegd vind ik het nog steeds een beetje een raar idee dat ik nu echt helemaal klaar ben met studeren, maar aan de andere kant ben ik ook wel heel blij en trots dat ik het gehaald heb.

Stedentrips

2017 was ook het jaar van de stedentrips. In april ging ik met mijn ouders en broertje naar Berlijn. In augustus ging ik een paar dagen naar Brugge met mijn vriend. Dat was voor ons de eerste keer dat we samen op vakantie gingen en van te voren vond ik dat best wel een beetje spannend. Je zit immers toch ineens een paar dagen continu op elkaars lip. Gelukkig was deze vakantie geweldig en zeker voor herhaling vatbaar. Die herhaling kwam er ook in november toen we samen een weekendje naar Londen gingen. Ook deze trip was enorm geslaagd en ik kan Londen zeker aanbevelen als het helemaal in kerstsfeer is.

Liefde

IMG_20171127_161809_209.jpg

2017 was op liefdesgebied een heel erg goed jaar. Een jaar geleden had ik me echt niet voor kunnen stellen dat de relatie tussen Niels en mij nu zo ontzettend goed zou zijn. Hoewel we toen wel al af en toe aan het daten waren, hadden we allebei niet echt het idee dat een relatie tussen ons enige kans van slagen had, er waren (en zijn nog steeds) namelijk wel een paar dingen die het nogal ingewikkeld maakte. Maar ja als je allebei echt smoorverliefd bent, is het wel heel moeilijk om daar niks mee te doen. Dit heeft echt wel voor lastige momenten gezorgd waarin hij en ik zelf niet eens wisten wat we nou precies wilden. Want een relatie was lastig, maar niet samen zijn eigenlijk ook onmogelijk. Nadat we elkaar echter een maand moesten missen, omdat hij op vakantie was naar Australië, was het voor ons allebei wel duidelijk dat we niet zonder elkaar kunnen en dat we echt voor 100% voor deze relatie wilde gaan. Nu ben ik nog steeds heel erg verliefd en gelukkig en hoewel het dan misschien niet de meest makkelijke relatie is, is Niels dat wel helemaal waard en zou ik echt niet meer zonder hem willen en kunnen, want hij is voor mij echt de perfecte jongen.

En dan nu 2018…

Ja en dan is het over een paar dagen dus alweer 2018. De eerste jaarwisseling die ik samen met Niels zal vieren, dus dat voelt toch wel een beetje speciaal, hoewel we niet echt iets bijzonders gaan doen, gewoon lekker een avondje samen zijn. Hopelijk wordt dit de eerste van nog heel veel jaarwisselingen samen.

Aangezien ik dit jaar afgestudeerd ben, hoop ik in 2018 een leuke baan te vinden op het gebied van (online) communicatie. Daarnaast hoop ik natuurlijk ook nog tijd over te houden om te lezen en te bloggen, want dat is nou eenmaal wat ik het liefste doe. Verder hoop ik toch wel minstens één keer op vakantie te gaan, maar dat zit denk ik wel goed, want mijn vriend en ik zijn al aan het kijken naar leuke bestemmingen (Enige probleem: we vinden echt te veel dingen leuk haha). Voor de rest zie ik wel wat het jaar 2018 gaat brengen, want als ik iets geleerd heb het afgelopen jaar, is dat wel dat je nooit weet hoe je leven gaat verlopen.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.