Mijn 2017 in boeken

De afgelopen week kwamen er helemaal geen artikelen online op Bookalicious Journey. Op een of andere manier kwam ik niet aan schrijven toe, hoewel ik wel de hele week vrij was. Nu het nieuwe jaar is begonnen is het tijd om daar weer verandering in aan te brengen en weer te gaan proberen om dagelijks een artikel online te plaatsen. Om te beginnen hebben jullie nog een terugblik van mij tegoed. Hoewel ik al op verschillende gebieden heb teruggeblikt, ontbrak het Goodreads jaaroverzicht nog en daarom deel ik mijn overzicht van gelezen boeken vandaag met jullie.

20171231_171845.png20171231_171915.png20171231_171951.png20171231_172046.png20171231_172014.png20171231_172108.png20171231_172131.png

Aantal gelezen boeken

Zoals jullie kunnen zien las ik in het afgelopen jaar 66 boeken, wat ook wel neerkomt op 24.520 bladzijden. Dit klopt niet helemaal, aangezien ik in de laatste week nog de eerste twee delen van Harry Potter herlas en ik deze nog niet had toegevoegd op Goodreads. Maar zelfs zonder deze twee boeken heb ik mijn doel van 52 boeken dus ruimschoots gehaald. Toch denk ik dat ik dit jaar mijn challenge weer op 52 zet, want een boek per week is een doel waarvan ik zeker weet dat het haalbaar is en omdat ik vooral wil lezen omdat ik het leuk vind en niet omdat ik perse een bepaald doel wil bereiken.

Dikste en dunste boek

Het kortste boek dat ik dit jaar las, was Misschien nooit, de novelle bij het boek Misschien ooit van Colleen Hoover. Hoewel dat boek echt één van mijn favoriete boeken van dit jaar was, vond ik de novelle helaas een stuk minder goed en eigenlijk ook niet zo’n nodige toevoeging.

Het dikste boek dat ik dit jaar las, had maar liefst 800 bladzijden en was het laatste deel in The Lunar Chronicles, Winter van Marissa Meyer. Deze hele serie was een grote favoriet van mij dit jaar en ik ben nog steeds heel blij dat Blossom Books deze serie helemaal in het Nederlands heeft uitgegeven, in prachtige hardcovers met bijpassende boekenleggers. Deze serie staat heel mooi te stralen in mijn boekenkast.

Populairste en minst populairste boek

Cinder is het boek van mijn gelezen boeken dat dit jaar het meest populair was, dit betekent dat een heleboel mensen dit boek ook gelezen hebben. Het boek dat door heel weinig andere mensen gelezen werd, is Lawinegevaar van Suzanne Vermeer.

Aantal sterren

Gemiddeld gaf ik de boeken dit ik dit jaar las 3,8 sterren. Het boek dat gemiddeld het gezien het hoogste beoordeeld werd door alle lezers op Goodreads is Hof van Vleugels en Verwoesting van Sarah J. Maas. Dit boek kreeg een gemiddelde rating van 4.73 sterren. Niet zo gek wat mijn betreft, want de ACOTAR-serie van Sarah J. Maas is ook gewoon in één woord geweldig.

Een aantal van de boeken die ik dit jaar las vond ik zo goed dat ik ze maar liefst vijf sterren gaf. Dat doe ik niet vaak, want vaak valt er toch wel iets op een boek aan te merken, waardoor vijf sterren geven eigenlijk al onmogelijk is. De volgende boeken wisten mij wel helemaal te overtuigen:

 

2017 was dus een goed leesjaar en ik hoop dit zeker in 2018 ook weer voort te zetten. Er zijn nog heel veel boeken die ik graag wil lezen, dus ik denk dat dat zeker wel gaat lukken. Hoewel ik de laatste weken helemaal geen zin heb om aan een nieuw boek te beginnen en vooral heel graag verder wil met het herlezen van de Harry Potter boeken, maar daarna wil ik ook zeker weer aan andere boeken te beginnen.

 

 

Eén gedachte over “Mijn 2017 in boeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.