Bloggen|17 meest gelezen artikelen in 2017

Het is weer bijna het einde van het jaar en dat betekent dat het ook weer tijd is voor al die leuke terugblikartikelen. Eerder schreef ik al over wat mijn favoriete boeken van 2017 waren en vandaag kijk ik terug op 2017 op het gebied van mijn blog. Welke 17 artikelen zijn dit jaar het meest gelezen op mijn blog?

1. TBR|Kobo plus boeken die ik binnenkort wil gaan lezen

Begin november schreef ik een artikel over welke Kobo plus boeken ik snel wilde gaan lezen. Dit artikel is echt in anderhalve maand tijd zo vaak gelezen dat het bovenaan mijn lijst met meest gelezen artikelen staat. Ik kreeg vooral veel verkeer naar dit artikel via Facebook, dus ik gok dat het ergens gedeeld is. Ik heb alleen geen idee waar.

2. Mijn ervaringen met Kobo plus

Ook dit artikel dat ik schreef over Kobo plus doet het erg goed. Bijna elke dag leest er wel iemand dit artikel, dus ik gok dat veel mensen gewoon willen weten of Kobo plus gebruikers nou wel of niet bevalt, voordat ze zelf een abonnement nemen.

3. Recensie|De laatste Namsara (Iskari #1) – Kristen Ciccarelli

Daar hebben we Iskari weer. In het artikel over mijn favoriete boeken kon dit boek niet ontbreken, maar wat blijkt ook de recensie van dit boek is ontzettend vaak gelezen. Heel blij mee, want ik wil mijn liefde voor dit boek graag aan iedereen overbrengen. Hier weet ik wel waar de vele lezers onder andere vandaan komen. Blossom Books had deze recensie namelijk gedeeld op hun Facebook.

4. 6x Netflixseries om samen met je vriend te kijken

Dit is ook een artikel dat eigenlijk nog steeds meerdere keren per week gelezen wordt. Blijkbaar hebben veel mensen tips nodig over welke series ze met hun vriend kunnen kijken. Mij herinnert het me eraan dat mijn vriend en ik nog steeds Homeland moeten afkijken, want we zijn ergens halverwege seizoen 4 gestrand.

5. Recensie|Harteloos – Marissa Meyer

Harteloos zag ik ook al in een eerder lijstje terug dit jaar. Dit is namelijk ook echt één van mijn favoriete boeken die ik dit jaar gelezen heb. Ook de recensie is blijkbaar erg in trek, want deze staat op nummer vijf van de meest gelezen artikelen van dit jaar. Vooral aan het begin van dit jaar werd deze recensie erg vaak gelezen, want toen was natuurlijk nog iedereen heel erg benieuwd naar dit boek van Marissa Meyer. Inmiddels zijn er dit jaar nog zoveel meer mooie boeken van haar in Nederland verschenen en ben ik vooral heel benieuwd naar haar nieuwste boek Alter-Ego.

6. Book Blogger Life|Bloggen als je weinig tijd hebt

In dit artikel schreef ik hoe ik het voor elkaar krijg om regelmatig artikelen op mijn blog te posten, ook als ik daar wat minder tijd voor heb. Het afgelopen jaar was ik zeker de eerste helft van het jaar heel erg druk met mijn scriptie en daardoor kwamen er helaas wat minder artikelen online, maar de laatste maanden heb ik het bloggen echt weer helemaal opgepakt en ik merk dat ik daar ook wel heel erg blij van wordt.

7. 5x Leuke steden in Nederland om te bezoeken

Inspiratie voor een dagje weg vindt iedereen natuurlijk leuk. Vandaar ook dat dit artikel dit jaar waarschijnlijk zoveel gelezen is. Inmiddels heb ik ook een deel twee online gezet, want behalve de vijf steden die ik in dit artikel benoem, zijn er nog zoveel andere mooie steden in Nederland om te bezoeken.

8. Halverwege 2017|Favorieten tot nu toe

Halverwege het jaar besloot ik een artikel te schrijven met wat mijn favorieten boeken tot dan toe waren die ik dit jaar had gelezen. Veel van de boeken die ik daar noemde, kwamen afgelopen week ook weer terug bij mijn favorieten boeken van 2017, maar daar zijn natuurlijk ook veel boeken aan toegevoegd die ik in de tweede helft van het jaar las.

9. Favoriete Disneyfilms

Disneyfilms doen het altijd goed. Dat is wel te merken aan het feit dat dit artikel, geplaatst in april 2016, ook dit jaar bij de meest gelezen artikelen hoort. Iedereen houdt nou eenmaal van Disney.

10. De hype rond sommige boeken

In dit artikel plaatste ik mijn vraagtekens bij de enorme hype die soms rondom, voornamelijk YA-boeken kan liggen. Zo’n hype kan natuurlijk hartstikke leuk zijn, maar soms baal ik er ook wel van dat sommige boeken zo ontzettend gehypet worden.

11. Reisverslag|Brugge dag 1

Jeej Brugge. Toen ik dit artikel weer doorlas deed ik dat met een enorme glimlach op mijn gezicht. Ik kijk met zoveel plezier terug op de drie dagen die ik in augustus met mijn vriend in Brugge doorbracht en ik vond het heerlijk om dit artikel weer door te lezen. Extra leuk natuurlijk dat het artikel ook nog eens heel vaak gelezen is.

12. Recensie|Everything Everything – Nicola Yoon

In de bezoekersaantallen van de recensie van Everything Everything zat een enorme piek in de maand augustus. De maand dus dat de film van dit boek in de bioscoop verscheen. Een film die ik trouwens in vergelijking met het boek enorm vond tegenvallen. Waarschijnlijk wilde mensen voor het zien van de film weten of het boek goed was of waren ze op zoek naar een recensie van de film. Ja helaas sorry, dit was toch echt de recensie van het boek.

13. Tag|Leesgewoontes

In deze tag vertelde ik wat meer over mijn leesgewoontes. Lees ik bijvoorbeeld liever op papier of digitaal, gebruik ik altijd een boekenlegger en wat is mijn favoriete plek om te lezen. Op al deze vragen gaf ik antwoord in dit artikel.

14. Recensie|De belofte van Pisa – Manu Bouzamour

Deze recensie wordt echt zo vaak gelezen en ik heb dus wel een idee waarom, maar het blijft voor mij steeds toch wel raar. Ik vond het boek slecht, het is geen bekend boek en misschien nog wel belangrijker het kwam vorig jaar november al online en nog steeds wordt de recensie bijna wekelijks gelezen. De reden dat dat zo is, is denk ik dat het boek wel voor veel Middelbare scholieren op de lijst staat en dat ze op zoek zijn naar een samenvatting van dit boek. De recensie wordt namelijk heel vaak gevonden via google met de zoekterm ‘De belofte van Pisa samenvatting’. Helaas kom je dan niet erg ver met mijn post, want ik geef alleen maar mijn mening en een samenvatting die gewoon achter op het boek staat.

15. Book Blogger Life|Leesdip

In dit artikel vertelde ik over hoe vervelend het kan zijn om een leesdip te hebben als je blogt over boeken. Immers als je weinig tot niets leest, wordt het ook heel moeilijk om te schrijven over boeken. Gelukkig komt het niet vaak voor dat ik echt een leesdip heb en las ik dit jaar zelfs enorm veel boeken voor mijn doen.

16. Series|Currently watching on Netflix #3

Neflix artikelen doen het altijd goed. Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een Netflix account en iedereen is op zoek naar aanraders om te kijken. Ik vind het zelf ook altijd leuk om te lezen wat andere mensen aan het kijken zijn op Netflix en ben blij dat anderen dat bij mij blijkbaar ook leuk vinden om te lezen.

17. 10x Cadeautips voor boekenwurmen

Dit is misschien wel de grootste verrassing uit deze lijst, maar ik ben wel heel erg blij dat dit artikel het goed doet. Ik heb er namelijk best wel veel tijd voor nodig gehad om het te schrijven en de afbeeldingen er bij te zetten. Het feit dat dit artikel pas sinds deze maand online staat en nu al bij de best bezochte artikelen hoort, maakt mij dan wel blij.

Zeventien artikelen die het afgelopen jaar het meest gelezen zijn op mijn blog. Het zijn uiteindelijk zeventien best wel verschillende artikelen geworden. Sommige waren een verrassing, andere zag ik al aankomen. Wat ik vooral niet had verwacht, is dat er maar liefst vier recensies in deze top zeventien zitten. Ik had het idee dat recensie altijd een stuk minder werden gelezen dan andere artikelen, maar voor deze vier recensies geldt dat dus zeker niet.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.