Leesdoelen voor 2018

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat geeft natuurlijk ook altijd de mogelijkheid om weer nieuwe doelen voor het komende jaar op te stellen. De afgelopen dagen heb ik een beetje nagedacht over welke doelen ik wil bereiken op het gebied van lezen in 2018 en vandaag deel ik hiervan een overzicht met jullie.

52 boeken lezen

Elk jaar stel ik mezelf als doel om 52 boeken te lezen, wat dus neerkomt op één boek per week. Een doel wat ik eigenlijk altijd makkelijk haal. Zo had ik in 2017 al in oktober volgens mij de 52 boeken gehaald. Ik heb er wel over gedacht om mijn doel een keer hoger te zetten, maar dat heb ik uiteindelijk niet gedaan. Dit omdat ik bijna zeker weet dat 52 boeken voor mij makkelijk te halen is, ongeacht hoe druk ik met andere dingen ben in een jaar. Zo blijft het leuk en gaat het lezen van boeken nooit als “moeten” voelen, omdat Goodreads meldt dat ik achter loop op mijn challenge.

Meer verschillende genres lezen

Het afgelopen jaar las ik eigenlijk vooral heel veel Young Adult boeken. Dit zijn nou eenmaal de boeken waar heel veel over gepraat wordt in boekbloggersland en daardoor kan je er ook bijna niet omheen. Ik merkte dat ik sommige boeken alleen maar wilde lezen omdat iedereen het over had. Daarom wil ik in 2018 weer eens wat meer verschillende genres gaan lezen. Zo hou ik bijvoorbeeld ook erg van thrillers, maar las ik die de afgelopen tijd nauwelijks. Daarnaast wil ik het komende jaar ook wat meer klassiekers gaan lezen.

50 categorieën van Hebban

Op Hebban staat een lijst met 50 verschillende categorieën, die je af kan vinken aan de hand van de boeken die je hebt gelezen. Doordat de categorieën heel uiteenlopend zijn, ga je als je een boek binnen een bepaalde categorie zoekt, waarschijnlijk ook wat boeken lezen die je anders misschien nooit zou oppakken. Ik wil in 2018 proberen om binnen zoveel mogelijk van deze categorieën een boek te lezen. Sommige categorieën zullen wat makkelijker zijn dan andere. Zo zal de categorie ‘een dik boek’ niet zo lastig zijn (al kan je discussiëren natuurlijk over wat een “dik” boek is), maar een ‘een boek verschenen in jouw geboortejaar’ of ‘een boek dat een verhaal is in een verhaal’ zal misschien een wat grotere uitdaging zijn. De hele lijst kun je hier vinden: Challenge Checklist

Wat zijn jouw leesdoelen voor 2018?

 

 

4 reacties op “Leesdoelen voor 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.