TBR|Boeken die ik in januari wil lezen

De laatste paar weken had ik niet echt zin om aan een nieuw boek te beginnen. Dus begon ik rond kerst met het voor de zoveelste keer herlezen van Harry Potter. Inmiddels heb ik de eerste vier delen gelezen en vind ik het wel weer eens tijd worden om echt aan een nieuw boek te gaan beginnen. Aangezien ik op mijn werk met kerst een bol.com cadeaubon kreeg, besloot ik wat nieuwe e-books te kopen en deze boeken wil ik nu als eerste gaan lezen.

Wonder – R.J. Palacio

‘Ik heet August, en ik ga niet beschrijven hoe ik eruitzie. Wat je ook denkt, ik weet bijna zeker dat het erger is.’

Auggie Pullman is geboren met een gezichtsafwijking, en ook na veel operaties ziet hij er nog heel ongewoon uit. Hij doet zijn best niet op te vallen, maar mensen schrikken als ze hem zien, en ze staren of kijken weg.
Als hij tien is gaat hij voor het eerst naar een gewone school. Auggie is bang dat hij niet geaccepteerd zal worden, en hij krijgt gelijk. Zijn klasgenoten negeren hem en sommigen beginnen hem te pesten. Maar er is één meisje dat zich niet door Auggies uiterlijk laat afschrikken…

Vorige maand zag ik in de bioscoop de verfilming van het boek Wonder. Ik vond deze film erg goed en mooi en werd daardoor nog nieuwsgieriger naar het boek dan ik voor de film al was. Daarom besloot ik deze week eindelijk maar eens gewoon het boek te kopen en er aan te beginnen. Tot nu toe leest het in ieder geval erg vlot, al moet ik er wel nog een beetje inkomen.

Phobos (Phobos #1) – Victor Dixen

Zes jongens en zes meisjes bevinden zich in een ruimteschip op weg naar Mars. Overal aan boord hangen camera’s, elke stap die ze zetten wordt gefilmd. De reis is namelijk ook een datingshow, die wereldwijd wordt uitgezonden. Het is de bedoeling dat ze allemaal hun grote liefde vinden, zodat ze op Mars de eerste menselijke kolonie in de ruimte kunnen beginnen.

Zij droomt ervan verliefd te worden

Léonor is een van de uitverkorenen. Ze is een wees en kan niet wachten haar eenzame leven achter te laten. Als haar droom een nachtmerrie wordt, is er alleen geen weg meer terug.

Over deze boekenserie heb ik al zoveel positieve recensies gelezen en ook de achterflap spreekt mij heel erg aan. Tot nu toe kwam het er echter nooit van om ook daadwerkelijk in Phobos te gaan beginnen. Deze maand wil ik daar echt verandering in gaan brengen, want ik denk dat ik dit wel een tof boek ga vinden.

Kies voor mij (Wacht op mij #5) – Jennifer L. Armentrout

Kies voor mij van Jennifer L. Armentrout is het vijfde deel in haar waanzinnige Wacht op mij-serie. In deze New Adult-roman spelen Stephanie en Nick de hoofdrol. Allebei hebben zij een gezonde relatie met casual sex – vinden zij althans. En dat is ook niet zo moeilijk zolang er geen gevoelens bij komen kijken. Maar laten Steph en Nick die nu juist wél voor elkaar ontwikkelen… ja, dan wordt het een stuk ingewikkelder.

Jennifer L. Armentrout heeft mij in de Wacht op mij-serie nog nooit teleurgesteld en ik ben dan ook heel benieuwd naar het vijfde boek in deze reeks. Mijn favoriet tot nu toe is nog steeds het eerste deel, maar wie weet kan Kies voor mij daar verandering in gaan brengen. Ik ben in ieder geval heel enthousiast over de twee hoofdpersonages, die in de voorgaande boeken ook al voorkwamen, want volgens mij zijn dat wel twee bijzondere figuren bij elkaar.

Onbereikbaar (Flight & Glory #2) – Rebecca Yarros

#22: Alle verantwoordelijkheden overboord gooien en naar het strand gaan.

Als Paisley had geweten welke gevolgen het tweeëntwintigste punt op haar bucketlist zou hebben, zou ze het dan hebben gedaan? Op het strand gaat er iets heel erg mis en daardoor ontmoet ze Jagger, en dat is dan weer heel erg niet mis. Behalve dan dat Paisley al een vriend heeft. En een hartaandoening.
Onbereikbaar is hartverwarmend en hartverscheurend tegelijkertijd, een ijzersterke nieuwe New Adult van Rebecca Yarros.

Het boek Onverminderd, het eerste deel in in de Flight & Glory-serie van Rebecca Yarros, was één van mijn favoriete boeken die ik afgelopen jaar las. Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar de rest van deze serie, want ik vind vooral de schrijfstijl van Rebecca Yarros erg fijn. Dat zorgde er echt voor dat ik door het boek heen vloog en ik ben benieuwd of dat bij dit tweede deel ook lukt.

Hoewel het me waarschijnlijk niet gaat lukken om deze vier boeken allemaal in januari te gaan lezen, zijn dit wel de boeken die ik als eerste wil gaan oppakken. Het zijn allemaal boeken die ik al best wel een tijd wil lezen, maar waar ik nooit aan toe ben gekomen en ik wil het jaar goed beginnen, door deze boeken eindelijk eens te gaan lezen.

Welke boeken wil jij graag lezen in januari?

2 reacties op “TBR|Boeken die ik in januari wil lezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.