Wrap up|januari 2018

Vandaag is het alweer de laatste dag van januari. Tijd dus om terug te kijken op afgelopen maand en vooruit te blikken Wat deed en las ik allemaal in januari? Dat lezen jullie vandaag.

Gelezen boeken in januari

In januari las ik zes boeken en dat vind ik zelf een behoorlijk hoog aantal. Daar ben ik dan ook erg blij mee en ik hoop komende maand weer lekker veel te kunnen lezen, want er staan nog zo veel mooie boeken te wachten om gelezen te worden.

Harry Potter & the prisoner of Azkaban en Harry Potter & the goblet of fire – J.K. Rowling

Rond de kerst begon ik met het herlezen van Harry Potter. De eerste twee delen las ik voor de jaarwisseling al uit en ik begon januari met het lezen van de twee volgende delen. Daarna vond ik het wel tijd om even een pauze te nemen van Harry Potter en wat andere boeken te gaan lezen.

Wonder – R.J. Palacio

Een van die andere boeken werd Wonder. De film zag ik in december en toen ik deze gezien had, wilde ik het boek, dat al heel lang op mijn TBR stond, echt gaan lezen. Ik ben heel blij dat ik dit eindelijk gedaan heb, want ik vond het boek nog veel beter dan ik de film al vond.

Phobos (Phobos #1) – R.J. Palacio

Daarna begon ik aan Phobos, een boek waar ik op basis van de flaptekst nogal mijn twijfels over had. Gelukkig speelde het Science Fiction element een veel grotere rol dan ik van te voren verwacht had en daardoor vond ik het boek toch best wel leuk. Hoewel het wel wat traag ging soms, was het verhaal interessant en het abrupte einde maakte mij zeker ook benieuwd naar het volgende deel.

Slapende reuzen (Themis Files #1) – Sylvain Neuvel

Dit boek was voor mij echt de verrassing van deze maand. Ik wist niet zo goed wat ik er van moest verwachten en aan het begin moest ik er ook wel behoorlijk inkomen. Het verhaal is echter heel erg tof en de bijzondere manier van vertellen, heeft ook wel wat en voegt eigenlijk juist wel een verrassend element toe aan het verhaal.

Blokkenjongen – Keith Stuart

Het laatste boek wat ik in januari las was Blokkenjongen geschreven door Keith Stuart. Hoewel ik best wel lang over het lezen van dit boek gedaan heb, vond ik het boek wel heel erg goed. Het is alleen niet een boek waarbij je niet meer kunt stoppen met lezen en daarom was het makkelijker om het boek weg te leggen en had ik soms ook niet zo de behoefte om het op te pakken. Het verhaal was echter wel heel goed en het zeker waard om gelezen te worden.

Leuke dingen in januari

Het nieuwe jaar begon ik goed, want gelijk op 1 januari boekte mijn vriend en ik een weekje vakantie naar Sicilië in april. Ik heb er nu al enorm veel zin in, want Italië is mijn favoriete land en ik kan niet wachten om weer een heel nieuw stuk te gaan ontdekken. Verder heb ik met mijn vriend alleen nog maar stedentrips gemaakt en ik kijk er ook wel naar uit om nu eens wat langer dan drie dagen met hem weg te gaan.

Met een vakantie in het vooruitzicht hadden Niels en ik ook wel weer eens zin om een dag een stad in Nederland te gaan verkennen, want dat was ook alweer veel te lang geleden. Uiteindelijk zijn we een dagje naar Haarlem geweest en dat was zeker een hele geslaagde dag.

Eigenlijk deed ik vooral heel veel dingen met mijn vriend deze maand. Zo gingen we ook nog een avondje naar Harry Potter in concert in de Doelen. Hier werd Harry Potter and the prisoner of Azkaban vertoond en de muziek werd live gespeeld door het Philharmonisch orkest. Echt heel erg leuk.

20180117_211121

Verder ging ik onder andere ook nog schaatsen en bezocht ik de World Press Photo-tentoonstelling in de Laurenskerk in Rotterdam.

Verschenen artikelen in januari

Aan het eind van december en het begin van januari had ik wat moeite met regelmatige nieuwe artikelen plaatsen. Inmiddels probeer ik om de dag wat te posten en tot nu toe is dat de tweede helft van de maand aardig gelukt en ik hoop dit schema in februari ook zo vol te kunnen houden.

Mijn 2017 in boeken

In 2018 ga ik weer op vakantie naar mijn favoriete land…

Films die ik de afgelopen tijd gekeken heb #6

TBR|Boeken die ik in januari wil lezen

Leesdoelen voor 2018

Recensie|Wonder – R.J. Palacio

Boeken waar ik naar uitkijk|Voorjaar 2018

Dagje uit|Haarlem

Recensie|Phobos (Phobos #1) – Victor Dixen

Mijn boekenkast|Complete series

Recensie|Slapende reuzen (Themis Files #1) – Sylvain Neuvel

Coming soon|Films in februari 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.