Dagje uit|Haarlem

Afgelopen zondag was ik met mijn vriend een dagje naar Haarlem. We vonden het namelijk wel weer eens tijd om er samen een dag op uit te gaan, want hoewel naar de bioscoop en uiteten gaan natuurlijk ook hartstikke leuk zijn, eigenlijk vinden we het allebei nog veel leuker om samen een stad te ontdekken. Het werd dus Haarlem, een stad die ik al redelijk kende, maar die ik altijd leuk blijf vinden om naar toe te gaan. Vandaag neem ik jullie mee naar Haarlem door middel van een fotoverslagje.

24991285_144889502951447_6781084799149175436_n.jpg

We vertrokken rond tien uur en na een rit van ongeveer 50 minuten parkeerde we de auto in de buurt van het station van Haarlem. Aangezien we allebei wel toe waren aan een kopje koffie doken we als eerste even de Starbucks op het station in. Daarna was het tijd om de kou in te gaan, want hoewel het best mooi weer was, was het wel enorm koud. Gelukkig is de kou niet zo erg als je je vriend hebt om je op te warmen.

We hadden niet echt een plan en liepen vooral lekker rond door smalle steegjes en langs mooie huizen. Ik vind dat altijd heerlijk om gewoon maar wat rond te lopen in een stad zonder vastomlijnd plan. Zo kom je juist op de mooie plekken terecht, door af en toe gewoon een straat in te slaan die er wel leuk uitziet. In ieder geval liepen we over de Grote Markt en dus automatisch ook langs St. Bavokerk, waar we een rondje om heen liepen, want deze kerk is echt van alle kanten mooi.

Waar we wilde lunchen wisten we wel al van te voren. Een vriendin had mij namelijk aangeraden om naar By Lima te gaan en daarom besloten we om daar rond lunchtijd naar toe te gaan. Ik vind deze plek echt een aanrader om te gaan lunchen, te ontbijten of gewoon om koffie te drinken als je in Haarlem bent. Al het eten hier is gezond en er staan heel veel vegetarische gerechten op de kaart, wat ik sowieso altijd al een pluspunt vind. Ik nam brood met humus en avocado en Niels ging voor het brood met geitenkaas en tomaat, allebei heel erg lekker. Uiteindelijk hebben we hier een hele tijd gezeten, omdat (1) het eten gewoon heel erg veel was, (2) de koffie erg lekker was, en (3) we zo gezellig aan het kletsen waren dat het ineens een paar uur later was.

Hoewel we nog uren hadden kunnen blijven zitten, besloten we toch maar weer op pad te gaan. Aangezien we vlakbij H. de Vries boeken waren, gingen we daar even langs en weer naar buiten zonder een boek te kopen, dus jullie kunnen trots op me zijn. We wandelde nog een uurtje rond en vertrokken daarna weer richting huis. Het was een hele geslaagde dag en ik heb echt zin om weer vaker een dag naar een stad in Nederland te gaan, want er zijn zoveel mooie plekjes te vinden, dus mochten jullie nog tips hebben, laat het me dan vooral weten.

Eén gedachte over “Dagje uit|Haarlem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.