Sicilië #2 | Panarea & Stromboli

Op onze tweede volledige dag op Sicilië bezochten wij twee van de Eolische eilanden, Panarea en Stromboli. Deze eilandengroep ligt ten noorden van Sicilië en de eilanden hebben als gemeenschappelijke eigenschap dat ze allemaal een vulkanische oorsprong hebben. Op het eiland Stromboli, is de gelijknamige vulkaan zelfs nog erg actief en deze spuwt dan ook regelmatig gloeiende lava uit. Onze dag naar deze eilanden was een lange dag, maar wel een hele mooie dag die zeker de moeite waard was.

Panarea

Om bij de eilanden te komen namen we eerst de auto naar Milazzo, wat zo’n anderhalf uur rijden was en daarna gingen we eerst een uur op de boot naar Panarea, waar de boot ons 2,5 uur later weer zou oppikken. Genoeg tijd dus om rond te lopen op het eiland en af en toe tussen de wolken door te genieten van de zon. Panarea is de kleinste van de Eolische eilanden en vooral erg mooi door alle witte huizen en het uitzicht dat je vanaf dit kleine eiland hebt op Stromboli, het eiland dat we later op deze dag nog zullen bezoeken.

In de 2,5 uur die we op dit eiland hadden, liepen we wat rond en aten we lunch bij Da Fransesco, een restaurantje dat je gelijk ziet liggen als je van de boot afkomt, we zaten hier heerlijk met uitzicht op zee en Sromboli en hadden hier dan ook nog wel uren kunnen blijven zitten. Helaas kwam de boot er alweer aan en was het tijd om verder te varen naar onze volgende bestemming: Stromboli.

 

Stromboli

Nadat we weer aan boord van de boot waren vaarden we richting Stromboli. Op dit eiland hadden we zo’n drie uur de tijd voordat de boot er weer zou zijn om ons op te pikken. Ruim voldoende tijd om een eindje te wandelen en om te eten. We begonnen met een wandeling eerst naar boven in het dorpje waar een kerk en een pleintje met een winkeltje en uitzicht was. Daarna liepen we rustig door de smalle straatjes, waar onmogelijk auto’s tussendoor passen, en besloten we bij een leuk uitziend restaurantje even een hapje te gaan eten. Vervolgens liepen we weer richting het haventje, over de stranden die zwart zand hebben door de as van de vulkaan. Zo liepen we nog een tijdje te genieten van het uitzicht, totdat we de boot weer op konden.

 

Voordat de boot ons terugbracht naar de haven van Milazzo vaarden we eerst nog een rondje rond Stromboli. Aangezien de vulkaan namelijk nog heel actief is, is de kans groot dat je in het donker lava naar boven ziet borrelen. En we hadden geluk, hoewel we de vulkaan vooral veel hebben zien roken, zagen we ook inderdaad een paar keer lava naar boven komen, enorm leuk om te zien. Daarna begon de vaartocht van anderhalf uur terug naar Milazzo. Een lange, maar prachtige dag.

 

Eén gedachte over “Sicilië #2 | Panarea & Stromboli

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.