Wrap up | April 2018

April is weer voorbij en wat was dit een fijne maand. Ik las echt best wel veel, ging lekker met mijn vriend op vakantie naar Sicilië en toen ik terug was in Nederland begon het hier eindelijk lekker weer te worden. Ik kan dus wel stellen dat april vooral een maand was om lekker van de zon te genieten. Daarnaast werkte ik ook nog redelijk veel en ging ik af en toe een dagje op stad. Een heerlijke afwisselende maand dus. Tijd om daar op terug te kijken.

Wat las ik in april?

Wat las ik veel in april en dat terwijl ik helemaal niet het idee heb dat ik nou enorm veel tijd had om te lezen. Natuurlijk hielp op vakantie gaan ook wel mee. Ik las namelijk elke ochtend wel even een uurtje op ons balkon in de zon voordat we op stap gingen. Bovendien las ik Moordzaak van Mariska Overman op Sicilië in een dag uit toen we op de laatste dag een stranddag hielden. Toen het laatst ook nog eens mooi weer was, bracht ik ook wel tussendoor wat tijd door met een boek in de zon en op een van die dagen deed het internet het ook nog eens niet, waardoor ik niet veel anders kon doen dan lezen. Al met al sprokkelde ik dus aardig wat uurtjes bij elkaar waarin ik lekker doorlas en dat resulteerde er in dat ik in april maar liefst negen boeken las.

Het paradijs – Suzanne Vermeer

Wanneer Liza Roozenboom te horen krijgt dat haar zoon Mark op het eiland Corfu vermist is geraakt, stort haar wereld in. Mark is met een meisje dat hij net had ontmoet gaan backpacken en sindsdien heeft niemand meer iets van hem gehoord. Een wekenlange zoektocht levert niks op en Liza blijft verslagen en met talloze onbeantwoorde vragen achter. Totdat er, een jaar later, een lugubere vondst wordt gedaan. Is er een verband met Marks verdwijning?
Liza reist af naar Griekenland, op zoek naar antwoorden, maar de plaatselijke politie probeert de zaak in de doofpot te stoppen. Met behulp van de enige persoon die haar wel gelooft gaat ze op onderzoek uit. Dan ontmoet ze een oudere man die haar meer weet te vertellen. Over Mark, maar ook over Liza’s eigen verleden…

Nooit meer – Colleen Hoover

‘Nooit meer’ van Colleen Hoover vertelt het aangrijpende verhaal van Lily, die verliefd wordt op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. Dan komt het eropaan dat ze de kracht in zichzelf vindt om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden.

Hoofdzaak – Mariska Overman

Wie heeft deze lugubere moord op zijn geweten?

Specialist Postmortale zorg Isabel Dieudonné heeft twee jaar geleden haar werk als rechercheur vaarwel gezegd na een heftige zaak. Tot nu. Haar halfbroer, rechercheur David Nichols, roept haar hulp in als hij een hoofd op zijn keukentafel vindt. Van wie is dat hoofd? Waarom ligt het in zijn keuken?

Ongetemd (Ongetemd #1) – Liz Hartevelt

Studeren: een nieuwe periode in je leven. Niet langer een kind, maar een jongvolwassene die zich niet meer kan verstoppen. En dat is wat Arabella het liefste doet: zich verstoppen. Als niemand je ziet, val je ook niet op. En dat is wat ze wil: door het leven gaan als een grijze muis.

Haar nieuwe huisgenoot is alleen alles wat ze niet verwacht: een flirt, bijdehand, heeft een grote bek en een klein hartje. En alsof dat nog niet erg genoeg is, is het een hij. Hoe kan ze nu met een jongen samenwonen?

Riley is het soort jongen waar niet alle ouders blij van worden met zijn tatoeages, piercings en een gebrek aan hoge ambities. Voor zijn ouders is hij ook een grote teleurstelling en hij weet hoe ze naar hem kijken. De hele wereld heeft een mening over hem, maar niemand kent hem echt.

Arabella, het onzichtbare meisje. Riley, de rebel. Op het eerste gezicht hebben ze geen overeenkomsten, maar niets is wat het lijkt. Kunnen ze hun onzekerheden en angsten overwinnen of is het bij voorbaat al een verloren zaak?

De overlevenden (The Darkest Minds #1) – Alexandra Bracken

Als Ruby op haar tiende verjaardag wakker wordt, is iets in haar anders dan de dag ervoor. De verandering zorgt ervoor dat Ruby naar Thurmond, een zwaarbewaakt heropvoedingskamp wordt gestuurd. Ze heeft weliswaar de mysterieuze ziekte overleefd die als een epidemie onder de jongeren van Amerika rondwaarde, maar ze heeft er iets angstaanjagends voor in de plaats gekregen: bovennatuurlijke krachten die oncontroleerbaar zijn. Als Ruby zestien is, behoort ze tot de gevaarlijkste tieners in het land.

Wanneer de waarheid over haar nieuwverworven kwaliteiten naar buiten komt, weet Ruby op het nippertje uit Thurmond te ontsnappen. Ze sluit zich aan bij een groep tieners die uit hun eigen, gelijksoortige kamp zijn ontsnapt: Zu, een jong meisje dat door haar verleden wordt achtervolgd; Chubs, een afstandelijke genie; en Liam, hun onverschrokken leider, die direct valt voor Ruby. Maar hoe graag ze ook samen met hem een leven zou willen opbouwen, Ruby kan het risico niet lopen om hem te dichtbij te laten komen. Niet na wat er met haar ouders is gebeurd…

Fataal spel – Chinouk Thijssen

Wat voor een ziek spelletje is dit? Nadat haar zusje Jessie is ontvoerd, stuurt de kidnapper allerlei opdrachten naar Carmen. Alleen als ze gewillig meespeelt en alle raadsels oplost, zien de twee meiden elkaar nog terug. Althans, dat is wat de dader beweert. Samen met haar vrienden voert Carmen de bevelen uit, maar de uitdagingen worden steeds extremer en gevaarlijker. Hoe ver zal ze gaan om haar zus te redden?

Iene Miene Mutte (Helen Grace #1) – M.J. Arlidge

Het meisje was amper nog in leven toen ze het bos uit kwam lopen. Het verhaal van haar ontvoering was donkerder dan de meest verschrikkelijke nachtmerrie. Maar alles wat ze zei was waar. Elk gruwelijk detail. Een aantal dagen later wordt een tweede in shock verkerend slachtoffer gevonden en ontstaat er een patroon. In tweetallen worden mensen ontvoerd, vastgehouden en uitgehongerd. Vervolgens krijgen ze een duivels dilemma voorgelegd: doden of gedood worden.

Inspecteur Helen Grace en haar team weten dat ze jacht maken op een ingenieuze psychopaat die zijn slachtoffers gebroken en vol schuldgevoel achterlaat. Niet alleen dienen ze als zijn visitekaartje, ze zijn ook de moordenaars. De slachtoffers lijken lukraak gekozen, de plaats van het misdrijf zorgvuldig uitgekiend. Iets moet alle slachtoffers met elkaar verbinden…

De gevangene van de hemel (Kerkhof der Vergeten Boeken #3) – Carlos Ruiz Zafón

Fermín Romero de Torres staat op het punt te trouwen met zijn geliefde Bernarda. Een bezoekje van een duistere persoon, kreupel en met slechts één hand, die een peperdure editie koopt van De graaf van Montecristo, zet alles op losse schroeven.
Barcelona, 1957. Daniel Sempere en zijn vriend Fermín Romero de Torres, de helden uit De schaduw van de wind, moeten er opnieuw op uit om de grootste uitdaging van hun leven het hoofd te bieden.
Net nu het leven hun schuchter begon toe te lachen, duikt er een verontrustende figuur op in de boekwinkel van de heer Sempere en hij dreigt een gruwelijk geheim te onthullen dat al decennia ligt begraven in het duistere geheugen van de stad.

Allesbehalve oké – Laura Steven

Izzy O’Neill hier! Straatarme wees, ambitieuze cabaretier en Ongelooflijke Slet, als je de roddelsites tenminste mag geloven…

Izzy had nooit verwacht dat ze op haar achttiende het slachtoffer zou zijn van een internationaal online-schandaal. Maar als expliciete foto’s van haar met de zoon van een politicus online komen te staan, laten treiteraars niets van haar heel. Gewapend met een enorme bak nacho’s en haar beste vriendin Ajita als steun en toeverlaat, probeert ze het van zich af te lachen. Maar als de dagelijkse slutshaming verergert, leert ze snel dat de wereld tienermeiden niet oké behandelt. Allesbehalve oké zelfs.

Wat deed ik verder in april?

Naast lezen was er natuurlijk ook nog genoeg tijd voor andere dingen in april. Zoals ik al schreef begon de maand goed. Op 1 april vloog ik namelijk samen met mijn vriend naar Sicilië om daar een weekje te gaan genieten. Dit was echt een enorm geslaagde week waarin we veel mooie dingen gezien en gedaan hebben en ik had eigenlijk nog wel wat langer weg willen blijven.

Toen het in Nederland ook mooi weer werd gingen mijn vriend en ik ook nog twee dagen samen op stap in Nederland. Zo gingen we een dag naar Den Haag en Scheveningen, waarbij we vanaf Den Haag Centraal naar het strand liepen om daar lekker in de zon te zitten. Daarnaast gingen we ook nog een dagje fietsen op de Veluwe. Het was echt lang geleden dat ik hier geweest was en dat is best wel zonde, want het is zo’n mooi gebied en het is echt fijn om daar een stukje te fietsen.

Mijn vader was ook nog jarig in april en dus ging ik samen met mijn ouders en broertje eten, en natuurlijk cocktail drinken, bij La Cubanita.

Ten slotte was het afgelopen week Koningsdag en hoewel ik niet per se heel veel bijzonders heb gedaan deze dag, was het wel een gezellige dag. Mijn vriend en ik hoefde allebei niet te werken en dus gingen we in de middag even Dordrecht in. Gewoon over de Oranjemarkt wandelen, beetje luisteren naar alle muziek overal en Oranjedonuts eten. Ook kwamen we mijn vriend zijn zus met haar man en zoontjes nog tegen en het is echt zo leuk om te zien hoe gek mijn vriend op zijn neefjes is.

Verschenen artikelen april

Recensies

Recensie | Nooit meer – Colleen Hoover

Recensie | Hoofdzaak – Mariska Overman

Recensie | Ongetemd – Liz Hartevelt

Recensie | De overlevenden (The darkest minds #1) – Alexandra Bracken

Recensie| Fataal spel – Chinouk Thijssen

Recensie | Iene Miene Mutte (Helen Grace #1) – M.J. Arlidge

Recensie | De gevangene van de hemel (Het Kerkhof der Vergeten Boeken #3) – Carlos Ruiz Zafón

Sicilië

Sicilië #1 | Taormina

Sicilië #2 | Panarea & Stromboli

Sicilië #3 | Catania

Sicilië #4 | Syracuse

Sicilië #5 | De Etna

WWW Woensdag

WWW Woensdag #3 | Met o.a Nooit meer & De overlevenden

WWW Woensdag #4 | Met o.a. Fataal spel & Ongetemd

WWW Woensdag #5 | Met o.a. Iene Miene Mutte & Allesbehalve oké

Wrap up

Wrap up | Maart 2018

Eén gedachte over “Wrap up | April 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.