Sicilië #3 | Catania

Tijdens onze vakantie op Sicilië bezochten mijn vriend en ik ook een dag de stad Catania. Catania is na Palermo de grootste stad van het eiland. Hoewel ik van te voren niet zo goed wist wat ik van deze stad moest verwachten, werden wij echt positief verrast door het moois dat Catania te bieden heeft. Ja het is een wat chaotische stad, zeker buiten het centrum, maar als je op Sicilië bent is deze stad zeker een bezoekje waard.

Vanuit Taormina gingen wij met de bus naar Catania. Hoewel we de hele week een huurauto hadden, hadden we allebei niet echt zin om ons met de auto in het centrum van deze drukke stad te begeven, vooral niet met het typische Italiaanse rijgedrag. Bovendien moet je met de auto ook nog eens op zoek naar een parkeerplek en daar waarschijnlijk ook voor betalen. De rechtstreekse bus van Taormina naar Catania kost ongeveer 8 euro retour en stopt voor het centraal station van Catania. Daarna vonden wij het nog wel even zoeken naar het centrum, maar gelukkig kom je met Google Maps een heel eind.

Via Etnea

Onze dag in Catania besteedde we vooral rond de belangrijkste winkelstraat van de stad: de Via Etnea. De naam van de straat zegt het eigenlijk al, maar deze straat geeft je een uitzicht op de vulkaan de Etna. Als het niet te bewolkt is in ieder geval. Op mijn foto’s zie je de vulkaan niet goed, omdat er toen redelijk veel wolken waren, maar toen later op de dag de zon doorbrak zag je de Etna inderdaad geel mooi liggen als je door de winkelstraat heen keek.

 

Fontana dell’Elefante

We begonnen het bezoek aan de stad op het Piazza Duomo. Hier vind je logischerwijs de Dom van Catania, maar dit is eigenlijk niet de belangrijkste bezienswaardigheid van dit plein. Dat is de fontein, Fontana dell’Elefante. Op deze fontein staat een olifantje van lavasteen met een obeslisk op zijn rug. Hét symbool van Catania.

 

Vismarkt

De Vismarkt bevindt zich gelijk achter het Piazza Duomo en is ook één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Catania. Hoewel ik helemaal niet van vis houdt en ook niet van de geur van vis, maar toch vond ik dat ik hier wel een kijkje moest nemen. Vooral de gebouwen rond de vismarkt vond ik heel mooi om te zien. Veel gebouwen in Catania zijn zwart, omdat ze van lavasteen zijn gemaakt en dat was bij de gebouwen rond de vismarkt ook het geval.

 

Giardino Bellini

In het park Giardino Bellini hebben we de rest van onze dag doorgebracht. Nadat we de hele Via Etnea af waren gelopen tot de Giardino Bellini en af en toe een smal zijstraatje in te duiken, haalden we naast het park een ijsje. De zon was inmiddels flink doorgebroken, dus ook nadat het ijsje op was, hebben we nog een hele tijd in het park van de zon zitten genieten. Om daarna weer terug te lopen richting de bus en terug te gaan naar Taormina.

 

Catania is zeker een stad die een bezoekje waard is. Ondanks dat wij niet ontzettend veel gezien en gedaan hebben in deze stad, hebben we zeker een boel mooie dingen gezien. Vooral al die smalle straatjes en de gebouwen van lavasteen vond ik erg bijzonder om te zien.

Eén gedachte over “Sicilië #3 | Catania

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.