Friday Five #1 | Nieuwe boeken waar ik naar uitkijk

Voortaan vinden jullie op vrijdag een nieuwe rubriek op mijn blog: de Friday Five. Afgelopen week stelde Joost van NerdyGeekyFanboy op Twitter de vraag of er boekbloggers waren die interesse hadden om hieraan mee te doen. Het idee achter Friday Five is dat je elke week vijf boeken/auteurs/etc. noemt bij een bepaald onderwerp. Dit zijn hele uiteenlopende onderwerpen en zorgt dus voor lekker veel variatie. Mij leek het wel leuk om hieraan mee te doen. Ik vind het namelijk altijd leuk om lijstjes te maken en ook hoop ik zo weer wat meer inspiratie te krijgen om te bloggen, want ik merk dat mijn inspiratie de laatste tijd een beetje wegzakt. Dus tijd voor eens wat nieuws elke vrijdag.

Vandaag staat in het teken van nieuwe boeken waar ik naar uitkijk. Nou weten jullie inmiddels wel dat er elke maand een heleboel nieuwe boeken zijn waar ik heel benieuwd naar ben, dus er maar vijf kiezen, is voor mij dus best problematisch. Toch is het gelukt vijf boeken te vinden waar ik echt heel erg naar uitkijk.
Hof van IJs en Sterren – Sarah J. Maas

Natuurlijk kan Hof van IJs en Sterren van Sarah J. Maas niet ontbreken in deze lijst. Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik Hof van Vleugels en Verwoesting uitlas en ik kan niet wachten om Prythian weer in te duiken en verder te lezen over Feyre, Rhysand en alle ander personages uit de Hof van Doorns en Rozen-serie.
De eigenzinnigheden van Leah Burke – Becky Albertalli

Een nieuwe Becky Albertalli daar kan ik niet anders dan heel benieuwd naar zijn. Het wachten op de film Love, Simon duurt veel te lang, maar gelukkig komt dit boek over de beste vriendin van Simon, Leah, in de tussentijd nog uit om toch alvast een beetje van Simon te kunnen genieten.
Een tweede kans – Jennifer L. Armentrout

Boeken van Jennifer L. Armentrout zijn boeken waar ik altijd naar uitkijk, want haar schrijfstijl is gewoon heel fijn en ik ben nog nooit teleurgesteld geraakt door een boek van haar. Een tweede kans verschijnt pas in september, maar de flaptekst maakt mij alvast erg nieuwsgierig. Vooral omdat het boek een romantische thriller is en dat een heel ander genre is dan ik ken van Armentrout. Benieuwd wat ze hier van gemaakt heeft dus.
Queen of Air and Darkness – Cassandra Clare

Een boek wat nog wel even op zich laat wachten, maar waar ik niet meer zo lang op kan wachten is het derde deel in de Duistere Machten-serie van Cassandra Clare. Schaduwheer, het tweede deel in deze serie las ik in januari en aan het einde was ik echt in shock en moest ik echt weten hoe het verhaal verder zou gaan. Helaas duurt het nog wel even voordat ik verder kan lezen. Het Engelse boek verschijnt pas in december en dan moet ik daarna ook nog op de vertaling wachten, want ik las de rest van de boeken ook in het Nederlands.
Only Human – Sylvain Neuvel (Nederlandse vertaling)

Het laatste boek wat ik hier wil noemen is ook een laatste deel in een serie waar ik reikhalzend naar uitkijk. Het gaat hier om het derde deel in de Themis Files van Sylvain Neuvel. Dit is echt één van mijn favoriete series en ik kan dan ook niet wachten tot het derde en laatste deel vertaald is. Ik wil namelijk heel graag weten hoe dit verhaal gaat aflopen. Helaas is er voor zover ik weet nog niks bekend over de Nederlandse vertaling van Only Human.

Dit zijn de vijf boeken waar ik het allermeest naar uitkijk, maar ik had er met gemak nog wel een stuk of tien kunnen noemen. Ik ben heel benieuwd naar welk boek jij echt heel erg uitkijkt, dus laat me dat zeker weten.

4 reacties op “Friday Five #1 | Nieuwe boeken waar ik naar uitkijk

 1. Leuk dat je meedoet Bianca! 🙂 Hof van IJs en Sterren en het nieuwe Becky-boek lijken me ook erg tof, maar ik kijk vooral uit naar De taal der doornen van Leigh Bardugo! 🙂

  Like

  1. Ik vind het echt een aanrader die serie al moest ik aan het begin wel even wennen omdat het geschreven is in de vorm van logboeken, rapporten, interviews, etc. Dus wel wat anders dan normaal, maar als je daar eenmaal aan gewend bent, zijn het echt hele fijne boeken.

   Ja zeker, heel leuk om te zien dat iedereen toch weer hele andere boeken noemt!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.