Wrap up | Mei 2018

Wow er is alweer een maand voorbij. Inmiddels is het alweer juni en begint de zomer er dus aan te komen en de afgelopen weken hebben we al van heerlijk zomerweer kunnen genieten. Nu er weer een nieuwe maand is aangebroken is het ook weer tijd om terug te kijken op de afgelopen maand, in dit geval dus mei. Benieuwd wat ik allemaal las en deed en welke artikelen er allemaal online verschenen in mei? Lees dan vooral verder.

Wat ik las in mei

In vergelijking met voorgaande maanden las ik in mei niet zo heel erg veel. Ik las in totaal uiteindelijk vijf boeken en aangezien dat wel redelijk mijn normale leestempo is in een maand ben ik hier zeker wel tevreden over. Favoriet van deze maand waren Het eeuwige leven en Zeven perfecte dagen. Van allebei deze boeken zal mijn recensie de komende tijd nog online verschijnen.

Schimmenvlucht (Schimmenwereld #3) – Lynn Robin

Dinah is zes jaar geleden een Waker geworden en iedere dag is het een gevecht om het Schimmenmeer te bewaken en te voorkomen dat ze in de Kerkers belandt; de grootste nachtmerrie van iedere Waker.
Maar het noodlot lijkt andere plannen voor haar te hebben.
Een gezicht uit het verleden duikt op: De gesluierde vrouw.
Als Dinah niet doet wat zij zegt, zal haar zus sterven – maar het is onduidelijk wat de vrouw precies van haar wil.
D
inah is al snel gedwongen om samen te werken met haar vijanden, herinneringen van haar leven als medium worden opgerakeld, beloftes zijn verbroken en leugens komen aan het licht.
W
iens kant zal Dinah kiezen?

De sekte (De sekte #1) – Mariette Lindstein

Op een klein eiland aan de Zweedse kust heeft zich een New Age-beweging gesetteld. Hun charismatische leider, Franz Oswald, ontwikkelde de doctrine ViaTerra, die een onweerstaanbare aantrekkingskracht heeft op beroemdheden en vooraanstaande politici. Sofia Bauman, net afgestudeerd aan de universiteit, raakt gefascineerd door de leer van ViaTerra. Ze is gecharmeerd van Oswald en accepteert de baan die hij haar aanbiedt.
Wanneer de idyllische zomer ten einde loopt en een ondoordringbare mist het eiland opslokt, vraagt Sofia zich af of ViaTerra wel zo’n nobele beweging is als ze aanvankelijk dacht. Er lijkt echter geen weg terug naar haar oude leven. Want niemand kon ViaTerra ooit verlaten.

Bloed en beenderen (The Orïsha Legacy #1) – Tomi Adeyemi

Ooit leefden er in Orïsha mensen met magische krachten. Tot een wrede koning besloot de maji, een minderheid met donkere huid en zilverwitte haren, te vervolgen. Zélie kan zich de nacht dat ze toe moest kijken hoe de handlangers van de koning haar moeder ophingen nog levendig herinneren. Sindsdien is magie een doodzonde en een donkere huid iets om op neer te kijken.
Tien jaar later krijgt Zélie de kans om de magie terug te brengen naar Orïsha. Met de hulp van een prinses op de vlucht, moet ze uit handen zien te blijven van Inan, de kroonprins, die vastbesloten is de magie nu voorgoed uit te bannen.

Gevaar ligt overal op de loer in Orïsha, maar het grootste gevaar schuilt misschien nog wel in haar groeiende gevoelens voor de vijand…

Zeven perfecte dagen – Rosie Walsh

Zeven perfecte dagen. En toen verdween hij. Een liefdesverhaal met een geheim in het hart.
Stel je voor dat je een man ontmoet, een geweldige man, en zes dagen met hem doorbrengt. Aan het einde van deze week ben je er zeker van: dit is hem, de Grote Liefde. En hij denkt hetzelfde. Er is geen twijfel mogelijk.

Dan gaat hij op reis en belooft je dat hij zal bellen, nog vanaf het vliegveld. Maar hij belt niet. Hij laat niets horen. Je vrienden zeggen dat je hem moet vergeten, maar je weet dat ze ongelijk hebben. Er moet iets gebeurd zijn, er moet een reden zijn voor zijn stilte, voor zijn verdwijning.
En stel je nu eens voor dat je gelijk hebt. Er is een reden, maar die kun je niet veranderen. Want die reden, dat ben jij…

Het eeuwige leven – Matt Haig

De 41-jarige geschiedenisleraar Tom Hazard ziet eruit als een normale man, maar leeft door een ongewone aandoening al eeuwenlang. Hij is overal geweest, heeft alles meegemaakt, is talloze malen van identiteit veranderd. Hij wil nu vooral een gewoon leven, net als ieder ander. Hij mag alleen niet verliefd worden…

Het eeuwige leven is een bitterzoet verhaal over identiteit, over de onvermijdelijkheid van veranderingen en over de tijd die het kost om te leren hoe te leven.

Wat ik verder deed in mei

In mei was het vaak mooi weer en dus was ik ook regelmatig buiten te vinden. Een dagje naar Breda, varen en wandelen in de Biesbosch, genieten van de zon in het Kralingse Bos of gewoon een ijsje halen bij mijn favoriete ijssalon. Ik word echt blij van al die zon en lekker naar buiten gaan met m’n vriend.

Daarnaast boekte ik in mei ook een nieuwe vakantie, eentje waar ik echt heel enthousiast over ben. Eind augustus ga ik namelijk samen met mijn vriend naar New York en ik heb er nu al zoveel zin in. Ik kan niet wachten om allemaal plannen te gaan maken de komende maanden.

Verder was ik aan het eind van de maand ook nog jarig. Ik heb dit niet heel uitgebreid gevierd, maar toch een hele fijne dag gehad. Ik ging lunchen met mijn moeder en ’s avonds nam mijn vriend me mee uiteten als verjaardagscadeau. Hij wilde steeds niet vertellen waar we uit eten gingen, omdat hij vond dat aangezien het een cadeautje was het een verrassing moest blijven en als iemand die altijd uitgebreid de menukaart al checkt voordat ze ergens gaat eten is dat dus super irritant haha. Hij nam me gelukkig wel mee naar een hele mooi plek, namelijk Villa Augustus in Dordrecht. Dit is een oude watertoren die omgebouwd is tot restaurant-hotel-winkel en waar ze hun eigen groente verbouwen in de moestuin. Het eten daar was echt heel lekker, maar vooral de plek maakt dit restaurant echt de moeite waard om te gaan eten. Zeker toen we na het eten door de tuin wandelde, vol met mooie bloemen en bomen, en de zon onderging was het echt prachtig en superromantisch.

Als verjaardagscadeautjes kreeg ik verder van mijn opa en oma een nieuw hoesje voor mij ereader, die had ik echt nodig want mijn oude hoesje was nogal versleten, en het boek The sun and her flowers van Rupi Kaur. Ik vond Milk and Honey van haar erg mooi en ben dan ook heel benieuwd wat ik van deze ga vinden. Van mijn ouders en broertje kreeg ik een cadeaubon voor een high tea bij Hotel New York in Rotterdam. En van mijn vriend kreeg ik, naast het etentje, ook nog bloemen, chocolade en twee reisgidsen van New York, die zeker wel van pas gaan komen voor en tijdens onze trip. Vooral Time to Momo vind ik altijd hele fijne boekjes voor een stedentrip, dus daar ben ik heel erg blij mee.

 

Verschenen artikelen in mei

Friday Five

Friday Five #1 | Nieuwe boeken waar ik naar uitkijk

Friday Five #2 | Auteurs die naar YALFest 2019 moeten komen

Friday Five #3 | Welke boeken zou ik nomineren voor ‘Beste boek voor jongeren 2018’

Friday Five #5 | Personages die zouden winnen tijdens The Hunger Games

Recensies

Recensie | Allesbehalve oké – Laura Steven

Recensie | Schimmenvlucht (Schimmenwereld #3) – Lynn Robin

Recensie | De sekte (De sekte #1) – Mariette Lindstein

Recensie | Bloed en Beenderen (The Orïsha Legacy #1) – Tomi Adeyemi

Reizen

Nieuwe vakantieplannen….

TBR

TBR | Boeken die zich afspelen in de Tweede Wereldoorlog

Te verschijnen boeken

Te verschijnen boeken | juni 2018

Winactie

Ik ben jarig & ik trakteer! (Winactie)

WWW Woensdag

WWW Woensdag #6 | Met o.a Allesbehalve oké & Schimmenvlucht

WWW Woensdag #7 | Met o.a Bloed en Beenderen & De sekte

WWW Woensdag #8 | Met o.a. Het eeuwige leven & Bloed en Beenderen

 

 

2 reacties op “Wrap up | Mei 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.