Friday Five #2 | Auteurs die naar YALFest 2019 moeten komen

Deze week in de Friday Five: vijf auteurs die naar YALFest 2019 moeten komen. Hoewel er nog niks bekend is over YALFest in 2019 en het nog helemaal niet bekend is of dit evenement weer georganiseerd wordt, kan alvast een beetje speculeren natuurlijk helemaal geen kwaad. Ik ben zelf overigens nog nooit naar YALFest geweest in de drie jaar dat het nu georganiseerd wordt. Zo was ik een keer op vakantie, spraken een keer de auteurs die kwamen mij helemaal niet aan en dit jaar twijfelde ik, maar vond ik het uiteindelijk toch te veel geld, dat ik liever bewaarde voor andere dingen. Maar misschien is er volgend jaar weer een kans en als de onderstaande auteurs allemaal zouden komen (kleine kans haha), dan zou de beslissing niet zo heel moeilijk zijn. Ik moest trouwens nog best hard nadenken over deze vijf auteurs, want er kwamen in eerste instantie ook een aantal auteurs in mij op die geen Young Adult schrijven.

Marissa Meyer

Marissa Meyer kennen we natuurlijk als auteur van The Lunar Chronicles, Harteloos en Alter-ego. Ik ben enorm fan van de boeken van Marissa Meyer dus haar ontmoeten en over haar boeken kletsen zou natuurlijk hartstikke leuk zijn. Nou is Marissa Meyer in het voorjaar al in Nederland geweest, dus ik denk niet dat de kans groot is dat ze volgend jaar naar YALFest zou komen, maar je weet het nooit hé.

Brandon Sanderson

Brandon Sanderson is één van mijn favoriete auteurs en tot nu toe vind ik alle boeken die ik van hem gelezen heb geweldig. Ook van zijn YA-serie, Staalhart, Vlammenwerper en Calamity is heel erg goed en zeker een aanrader. Het lijkt mij geweldig om eens met deze geweldige auteur te kunnen praten over al die bijzondere fantasywerelden die hij weet te creëren.

Kristen Ciccarelli

Ik vond Iskari echt een ontzettend goed boek en ik zou het dan ook heel leuk vinden als de auteur van dit boek, Kristen Ciccarelli, naar YALFest zou komen. Ze heeft namelijk zo’n interessante en originele wereld weten neer te zetten en ik zou haar wel graag willen vragen hoe ze op al die ideeën is gekomen.

Claudia Gray

Ook Claudia Gray is er een ster in om een hele ingenieuze wereld neer te zetten zoals zij liet zien met haar Firebird-trilogie. Ik heb echt heel erg genoten van deze boeken en zou de auteur daarvan dan ook graag ontmoeten. Bovendien die boeken met die prachtige covers worden nog mooier als ze ook nog eens gesigneerd zouden zijn.

Benjamin Alire Sáenz

De voorgaande schrijvers die ik noemde zijn allemaal auteurs van fantasy boeken, maar als laatste wil ik ook nog een contemporary auteur noemen. Ik vond Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum zo’n goed boek en bomvol met belangrijke thema’s. Bovendien is zo’n beetje elke zin in dit boek mooi en de man daarachter zou ik graag een keer ontmoeten.

Nu ben ik natuurlijk ook heel benieuwd naar welke auteurs jij graag op YALFest zou zien verschijnen, dus laat dat zeker weten in een reactie en breng vooral ook een bezoekje aan alle andere deelnemers aan de Friday Five, want meer lijstjes zien is altijd leuk en misschien leer je zo ook nog nieuwe bloggers kennen:

Eén gedachte over “Friday Five #2 | Auteurs die naar YALFest 2019 moeten komen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.