New York #2 | Central Park & Top of the Rock

Op de dinsdag is het tijd voor onze eerste volle dag in New York. Een dag waarin we veel moois zagen en deden, maar ook een enorm warme dag met temperaturen rond de 35 graden. Gewapend met heel veel water en een fles zonnebrandcrème gingen we dan ook op pad om deze geweldige stad te gaan ontdekken.

We zijn allebei al vrij vroeg wakker, maar dat is ook wel fijn, want zo kunnen we even rustig opstarten. In het hotel was als ontbijt koffie/thee met verschillende soorten muffins. Fijn om de dag mee te beginnen, maar elke dag liepen we daarna door naar Bread & Butter vlakbij het hotel, waar we wat uitgebreider en vooral ook wat gevarieerder ontbeten en waar we ook wat te eten insloegen voor de rest van de dag.

Central Park

Na het ontbijt nemen we de metro naar Columbus Circle. We willen onze dag namelijk beginnen met een wandeling door Central Park. Het was een goed besluit om hier onze dag mee te beginnen, want het is nog heerlijk rustig in het park en bovendien is het er ook niet zo warm. Uiteindelijk voert onze lange wandeling, van meer dan tien kilometer ons door een heel groot deel van Central Park. We blijven ons ook steeds maar verbazen over deze hele rustige groene omgeving midden in een hele drukke stad en we genieten volop van alle uitzichten op de skyline van New York.

Fifth Avenue

Als we Central Park na een paar uur weer uitkomen, is goed te merken hoe warm het geworden is vandaag. In het park viel het nog wel mee, met veel schaduw, maar zodra we over 5th Avenue lopen, beginnen we het toch wel warm te krijgen. De airco die uit de winkels komt voelt dan ook heerlijk verkoelend aan. We zoeken die verkoeling dan ook een paar keer op. Eerst bij de Victoria’s Secret, waar ik een bh koop. en daarna bij Barnes & Noble, waar ik geen boeken koop (Ja echt), maar waar we wel koffie drinken bij de Starbucks.

Daarna besluiten we om even langs het hotel te gaan, voor we aan het eind van de middag weer op pad gaan. Dat is echt het voordeel van zo’n centraal gelegen hotel dat je er makkelijk even langs kan om tussendoor wat uit te rusten.

Top of the Rock

s Avonds hebben we ook nog wat leuks op de planning staan. We gaan namelijk New York van wat hoger bekijken vanaf Top of the Rock tijdens de zonsondergang. Ik moet zeggen dat toen we onder dit gebouw stonden ik het toch wel behoorlijk hoog vond (klein beetje hoogtevrees hier), maar toen we eenmaal boven waren, had ik nergens meer last van en hebben we echt enorm genoten. Ik vond het uitzicht vanaf hierboven zo ontzettend mooi en ook heel gaaf om het steeds donkerder te zien worden, zodat we New York konden zien overdag, met de ondergaande zon en ook als het helemaal donker is. Echt een onvergetelijke ervaring. Als we weer beneden zijn is het inmiddels al negen uur geweest en zoeken we snel ergens een plek om te eten, want inmiddels hebben we behoorlijk honger gekregen.

De eerste volle dag in New York was zeker een hele geslaagde dag die veel te snel voorbij ging. Ook voor de volgende dag hadden we weer veel leuke dingen op de planning staan, maar daar vertel ik jullie later meer over.

2 reacties op “New York #2 | Central Park & Top of the Rock

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.