New York #3 | 9/11 Museum en Brooklyn Bridge

Eerder konden jullie al lezen over wat wij op de maandag en dinsdag in New York deden. Vandaag vertel ik jullie alles over de woensdag. Deze dag was denk ik wel onze drukste van de hele week. Zo bezochten we onder andere het 9/11 museum en wandelde we over de Brooklyn Bridge.

9/11 Museum + Memorial

We moeten al vroeg op deze dag. We hebben namelijk tickets voor 9 uur voor het 9/11 museum. Niet echt een probleem, want door het tijdsverschil met Nederland zijn we toch elke keer al vroeg wakker. Na even snel ontbeten te hebben in de lobby van het hotel met muffins en thee lopen we naar de metro. Uiteindelijk zijn we veel eerder op de plaats van bestemming dan we verwacht hadden en dus hebben we voordat we het museum ingaan nog even tijd om rond te lopen bij het memorial. Best wel indrukwekkend om hier rond te lopen en je te bedenken dat op de plekken waar nu de bassins met de namen van de slachtoffers eromheen zijn vroeger de Twin Towers stonden.

Om 9 uur is het tijd om het museum in te gaan. Aangezien het museum om 9 uur opengaat is het binnen nog best wel rustig, wat heel fijn is om rustig rond te kunnen kijken. Het museum vinden we allebei behoorlijk indrukwekkend en ook veel groter dan we verwacht hadden. Uiteindelijk zijn we ongeveer 2,5 uur binnen geweest in het museum, omdat er gewoon zoveel te zien en te lezen is.

Staten Island Ferry

Als we weer buitenkomen zoeken we eerst een bankje op om wat te eten, te drinken en een plan voor de rest van de dag te maken. Uiteindelijk besluiten we richting Battery Park, op het zuidelijkste puntje van Manhattan, te lopen. Hier vertrekken onder andere alle boten naar het Vrijheidsbeeld, maar ook de Staten Island Ferry die wij van plan zijn om te nemen. De Staten Island Ferry is een gratis boot die vaart tussen Manhattan en Staten Island. Deze boot vaart vrij dicht langs het Vrijheidsbeeld en je hebt bovendien ook nog eens een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan en dat voor helemaal niks. Wij vonden dit een prima alternatief voor de boten naar Liberty Island. Aangezien mijn vriend de vorige keer dat hij in New York was, daar al heen gevaren was en het best wel tegen vond vallen. Zeker gezien de prijs die je ervoor betaald.

Enkele reis met de Staten Island Ferry duurt ongeveer een halfuurtje en aan de overkant hadden we geluk dat we meteen weer op een boot terug konden stappen. Heen staan we natuurlijk heerlijk buiten op het dek te genieten van het uitzicht. Op de boot terug blijven we binnen zetten, aangezien de volle zon op m’n hoofd mij niet echt goed deed. Gelukkig voelde ik me na wat zoute friet en een fles ijskoud water weer een stuk beter en konden we er voor de rest van de dag weer tegenaan.

Brooklyn Bridge

Daarna lopen we via Wall Street door naar de Brooklyn Bridge (we lopen echt zoveel vandaag). We lopen de hele Brooklyn Bridge over en dat blijkt toch wel een behoorlijk eind te zijn. Vooral ook omdat het zeker aan het begin enorm druk is en daardoor loopt het ook niet zo lekker. Verder naar het einde wordt het wel steeds rustiger op de brug gelukkig. Aan de overkant aangekomen lopen we nog een stukje door Brooklyn naar het Brooklyn Bridge Park. Hier ploffen we met een ijsje en prachtig uitzicht op de skyline neer.

Aangezien we allebei niet echt zin hebben om de Brooklyn Bridge weer helemaal terug over te lopen, besluiten we om met de NYC Ferry mee te varen naar East 34th Street. Voor $2,75 heb je hiervoor een kaartje en het was echt heerlijk om gewoon rustig op het dek te zitten en te genieten van het uitzicht. Weer terug in Manhattan lopen we richting het hotel om daar even uit te rusten.

Madison Square Park

Na een drukke dag zijn we allebei behoorlijk moe. We kunnen daarom ook niet echt besluiten waar we ’s avonds willen gaan eten. Uiteindelijk valt de keus op het halen van een pizza en die in het Madison Square Park opeten. Eerst lopen we nog even langs de boekwinkel Books of Wonder, waar ik met twee boeken weer vertrek. Dan halen we twee pizza’s en vallen we voor de rest van de avond neer op een grasveldje in het park. Echt een hele geslaagde avond waarin we veel praten en lachen en genieten van de omgeving en elkaar.

De woensdag in New York was zeker een drukke dag, maar ook een hele leuke. Ook op donderdag deden en zagen we weer genoeg leuke dingen, maar daar vertel ik jullie later meer over.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.