Friday Five #15 | Boeken waardoor jouw liefde voor lezen is ontstaan

Het is weer vrijdag. Dat betekent dat het weekend weer voor de deur staat en ook dat het weer tijd is voor de Friday Five. Vandaag draait deze rubriek om boeken waardoor je liefde voor lezen is ontstaan en dus wordt dit een artikel vol met boeken die ik vroeger verslond en waardoor ik zo’n enorme boekenliefhebber ben geworden.

Harry Potter – J.K. Rowling

Natuurlijk kan Harry Potter niet ontbreken in deze lijst. Als er één boekenserie is die mij gek op lezen heeft gemaakt dan is het wel deze. De eerste paar delen heeft mijn moeder nog aan me voorgelezen en volgens mij las ik de laatste twee zelf toen deze verschenen. Daarna heb ik de boeken al zo vaak weer herlezen en de films al heel vaak gekeken en nog steeds gaat het verhaal totaal niet vervelen.

Boeken van Roald Dahl

De boeken van Roald Dahl zijn stuk voor stuk geweldig. Matilda, de GVR, Sjakie en de chocoladefabriek allemaal hele fijne boeken die ik vroeger (en eigenlijk nog steeds) heerlijk vond om te lezen.

Boeken van Carry Slee

Als ik denk aan boeken die ik vroeger graag las dan komt Carry Slee zeker meteen bovendrijven. Carry Slee heeft zoveel verschillende soorten boeken geschreven voor alle leeftijden dat er altijd wel een Carry Slee-boek was dat bij jouw belevingswereld aansloot. Ik heb dan ook behoorlijk wat boeken van Carry Slee verslonden.

Hoe overleef ik?-serie – Francien Oomen

Ook de Hoe overleef ik?-boeken van Francien Oomen maakte mij enthousiast voor lezen. Er was een periode dat ik echt verslaafd was aan deze boeken en niks leuker vond om in de wereld van Rosa te duiken.

Twilight-saga – Stephanie Meyer

Tegen de tijd dat ik naar de middelbare school ging, was ik wel een beetje klaar met de kinderboekenkast in de bibliotheek. Maar om nou gelijk door te gaan naar de volwassenboeken daar zit je als 12/13 jarige ook niet echt op te wachten. Het Young Adult genre was toen nog lang niet zo’n ding als dat het nu is. Hierdoor, en door het verplichte lezen voor de lijst, was ik een tijdje veel minder gek op lezen. Totdat ik Twilight ontdekte. Deze serie heeft mij toen echt weer aan het lezen gekregen en valt inmiddels ook bijna uit elkaar van het vele lezen.

Welke boeken hebben er bij jou voor gezorgd dat je zo gek werd op lezen? Daar ben ik natuurlijk heel benieuwd naar. Neem vooral ook een kijkje bij alle andere bloggers die meedoen aan de Friday Five om te ontdekken welke boeken voor hun liefde voor lezen hebben gezorgd:

 

 

 

Eén gedachte over “Friday Five #15 | Boeken waardoor jouw liefde voor lezen is ontstaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.