New York #5 | The Public Library en Grand Central

En toen was het alweer tijd voor de laatste dag in New York. Helaas, want we hadden echt nog geen genoeg van deze stad en van elkaar. Aangezien we pas ’s avonds om half zeven terug vlogen naar Nederland hadden we op deze laatste dag ook nog aardig wat tijd om er op uit te gaan en dat hebben we dan ook zeker gedaan.

Grand Central Terminal

Omdat we nog zoveel mogelijk uit deze laatste dag willen halen, gaan we ondanks dat we de vorige dag uiteindelijk best wel laat gingen slapen, weer vroeg op pad. Eerst halen we ontbijt bij Bread & Butter om daarna naar Bryant Park te lopen om lekker rustig te ontbijten aan een van de vele tafeltjes die daar staan. Daarna is het plan om een bezoek te brengen aan de New York Public Library, dat naast het park staat. De bibliotheek blijkt echter pas om 10 uur open te gaan en dus lopen we eerst maar door naar Grand Central Station, de andere locatie die we vandaag nog willen bezoeken. De stationshal van dit station is echt heel mooi om te bewonderen en dat maakt het station zeker een bezoekje waard.

New York Public Library

Daarna lopen we met een kleine omweg, zodat we nog wat meer van de buurt kunnen bekijken, naar de New York Public Library. Als boekennerd kan ik een bibliotheek natuurlijk niet overslaan, zeker niet als het zo’n mooie oude is, en m’n vriend wordt dan gewoon meegesleept natuurlijk haha.

Ik vond het heerlijk om door dit gebouw te wandelen en al die oude ruimtes en boeken te zien. Extra leuk vonden wij dat de originele knuffels waar Winnie the Pooh op gebaseerd is, in de NY Public Library te vinden zijn. Ik kon de bibliotheek dan ook niet verlaten zonder het boek Winnie the Pooh te kopen.

Terug naar huis

Als we weer uit de Public Library komen, wordt het langzaam aan weer tijd om echt aan naar huis gaan te denken. We duiken nog even een souvenirwinkels in en daarna terug naar het hotel om de koffers te pakken. Met de koffers lopen we richting Penn Station om de metro naar JFK te nemen. Nog even eten op het vliegveld en daarna een uiteindelijk maar 6 uur durende vlucht terug naar Amsterdam, waar we ’s ochtends rond kwart voor zeven landen.

Zo komt er een einde aan een geweldige vakantie. In een prachtige en hectische stad met het allerbeste gezelschap. We hebben enorm veel gezien, maar ik ben toch nog lang niet uitgekeken in New York en ik hoop er dan ook zeker ooit nog wel eens terug te komen. Vooral omdat het volgens mij echt een stad is waar je altijd wel weer iets nieuws kan vinden om te doen en waar je je nooit gaat vervelen. Hetzelfde als met Londen eigenlijk, daar zou ik ook echt nog heel vaak naar toe kunnen gaan zonder dat ik genoeg krijg van die stad en New York voelde wat dat betreft voor mij echt hetzelfde. Voor nu heb ik in ieder geval hele mooie herinneringen om op terug te kijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.