Recensie | Vlinders in Central Park (Veel liefs uit Manhattan #2) – Sarah Morgan

Het eerste boek in de Veel liefs uit Manhattan-serie las ik een aantal maanden geleden. Ik vond Nachten in New York een heerlijk feelgood boek waar ik echt doorheen vloog. Het tweede deel wilde ik toen bewaren voor in het vliegtuig naar New York, omdat ik tijdens het vliegen vaak het liefst een luchtig boek lees en een boek dat zich afspeelt in New York leek me dan helemaal ideaal. Dat is dan ook precies wanneer ik Vlinders in Central Park las en ik vond dit tweede deel net zo leuk als het eerste.

Titel: Vlinders in Central Park

Serie: Veel liefs uit Manhattan #2

Auteur: Sarah Morgan

Uitgeverij: Harlequin

Genre: Feelgood

Waardering: 4/5 sterren

Voor bloemstylist Frankie Cole bestaan happy ends alleen in sprookjes; na de desastreuze scheiding van haar ouders is ze haar geloof in de liefde verloren. Mannen houdt ze daarom het liefst veilig op afstand. De enige man bij wie ze zich op haar gemak voelt, is haar vriend Matt – en dat is zuiver platonisch. Maar sinds kort is er iets vreemds aan de hand: waarom slaat haar hart telkens op hol als ze bij hem is? Matt Walker is al jaren verliefd op Frankie, maar hij laat niets merken. Hij weet immers dat ze allergisch is voor alles wat met liefde te maken heeft. Toch heeft hij de laatste tijd sterk de indruk dat ze hem met andere ogen bekijkt. Als hij niet beter wist, zou hij zelfs zeggen dat ze met hem flirt! Zal hij het erop wagen en haar kussen terwijl de zon ondergaat in Manhattan?

9200000080329310

In Vlinders in Central Park speelt Frankie de hoofdrol. Frankie kennen we natuurlijk al uit Nachten in New York, waar we met haar kennismaakte als een bloemstylist die absoluut niet in de liefde geloofd. Mannen houdt ze het liefst op zo’n groot mogelijke afstand en haar vrije avonden brengt ze liever alleen door met een boek dan dat ze op date gaat. Er is maar één man waarbij ze zich op haar gemak voelt, Matt, maar dat is enkel en alleen platonisch. Tenminste dat is wat ze altijd dacht, want de laatste tijd wordt ze wel heel zenuwachtig als Matt bij haar in de buurt is. Matt aan de andere kant is al jaren gek op Frankie, maar laat dit niet aan haar merken, omdat hij weet hoe ze over de liefde denkt. De laatste tijd lijkt het echter wel of er iets veranderd. Het voelt zelfs af en toe alsof ze met hem flirt. Voorzichtig aan probeert Matt dan ook Frankie voor hem te winnen.

De boeken van Sarah Morgan zijn geen boeken die enorm veel diepgang hebben of erg verrassend zijn. Dit maakt ze echter niet minder leuk om te lezen. Ik vind de serie Veel liefs uit Manhattan fijne boeken om te lezen als ik tussendoor zin heb in gewoon een lekker luchtig boek. Ook Vlinders in Central Park was weer zo’n boek waar je gewoon niet te veel bij hoeft na te denken maar wel lekker bij kan wegzwijmelen.

Wat zo fijn is aan de boeken van Sarah Morgan is dat haar schrijfstijl zo lekker leest. Ze schrijft heel beeldend waardoor het net is alsof je je als lezer tussen de personages in New York bevindt. Ook de gevoelens en gedachten van de personages worden uitgebreid omschreven waardoor het makkelijk is om met ze mee te leven. Frankie was dan ook een personage waar ik me goed in kon inleven. Ook omdat ik haar voorkeur voor een avondje lezen in plaats van naar de kroeg gaan helemaal begrijp.

Vlinders in Central Park is net als zijn voorganger een boek dat lekker makkelijk weg leest en waar je gewoon niet te veel bij hoeft na te denken. De schrijfstijl van Sarah Morgan trekt de lezer helemaal mee het verhaal in zodat het net is alsof je er zelf bij bent. Ik ben ook weer heel benieuwd naar Flirt op 5th Avenue het boek waar Eva de hoofdrol in speelt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.