WWW Woensdag #15| Met o.a. Save the Date & Voltooid

Om de week verschijnt op woensdag een WWW Woensdag hier op Bookalicious Journey. In deze terugkerende rubriek geef ik antwoord op de volgende drie vragen over mijn leesgedrag:

  • Welke boeken heb ik de afgelopen tijd gelezen?
  • Welk boek lees ik nu?
  • Welke boeken wil ik hierna gaan lezen?

Hiermee hoop ik jullie een leuk inkijkje te geven in de boeken die ik las en waar jullie nog recensies van kunnen verwachten.

Welke boeken heb ik afgelopen tijd gelezen?

In de vorige WWW Woensdag schreef ik dat ik bezig was in Save the date van Morgan Matson. Ik kocht dit boek in New York en begon al snel nadat ik terug kwam in dit boek. Ik had nog nooit een boek van deze schrijfster gelezen, maar ik had er wel al veel goede verhalen over haar boeken gehoord. Ik vond Save the date een heel leuk contemporary boek, maar het was soms wel wat ongeloofwaardig door de grote hoeveelheid dingen die er mis gingen voor en tijdens de bruiloft van de zus van hoofdpersoon Charlie.

Tegelijkertijd las ik ook het boek Planeet Paranoia van Matt Haig. Aangezien ik Save the date als fysiek boek las en ik het niet fijn vind om een zwaar boek overal mee naar toe te slepen, las ik daarnaast ook een ebook. Dat doe ik eigenlijk altijd, want ik kan gewoon niet heel lang achter elkaar lezen in een fysiek boek en m’n ereader is daarnaast ook gewoon makkelijk om mee te nemen. Planeet Paranoia is een non-fictie boek dat gaat over hoe de wereld om ons heen zorgt voor stress en angst. Een heel interessant boek met korte hoofdstukken die aanvoelen als columns. Sommige stukken vond ik wat geslaagder dan andere, maar over het algemeen heb ik dit boek wel met plezier gelezen.

Tenslotte las ik vlak voordat ik dit artikel schreef ook nog Voltooid van Mariska Overman uit. Mariska Overman is een Nederlandse thrillerauteur en haar debuut Hoofdzaak vond ik echt heel goed. Ik was dan ook zeer benieuwd of haar tweede boek mij net zo goed zou bevallen en dat was zeker het geval. Ik vond Voltooid een minder spannend boek dan de voorganger, maar wel een boek met een actueel maatschappelijk thema. Bovendien zit het einde echt enorm goed in elkaar, maar laat Mariska Overman ook nog wat ruimte over tot nadenken voor de lezer.

Welk boek lees ik nu?

Nu ga ik beginnen aan het boek Zoen me tot ik zwicht van Helen Hoang. Ik ben nog niet in dit boek begonnen, dus weet nog niet wat ik ervan vind, maar ik heb er in ieder geval goede verhalen over gehoord, dus ik ben benieuwd.

Daarnaast lees ik af en toe ook tussendoor een hoofdstuk uit Winnie the Pooh van A.A. Milne. Dit boek nam ik ook mee uit New York en ik hou gewoon van Winnie The Pooh, dus heerlijk om deze verhalen weer te lezen.

Welk boek wil ik hierna lezen?

Natuurlijk heb ik totaal geen gebrek aan leesvoer en dus staan er nog een heleboel boeken te wachten om gelezen te worden. Maar ik denk dat de kans groot is dat ik als eerste De onverklaarbare logica van mijn leven van Benjamin Alire Sáenz ga lezen. Dit boek wil ik al heel lang lezen en het ebook is nu in de Boekenweek voor Jongeren maar 2,49, dus die moest ik voor dat geld wel kopen.

Welk boek lees jij nu?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.