WWW Woensdag #14 | Met o.a. Schimmendroom en Torenhoog

Het is meer dan een maand geleden dat ik een WWW Woensdagpost online gooide. In augustus ben ik amper toegekomen aan bloggen, dus de enige artikelen die toen online kwamen, waren artikelen die ik al vooruit had geschreven. Nu ik weer terug ben van vakantie, de jetlag weg is en ik langzaam weer in het normale ritme van thuiswerken, werken bij de appie en m’n sociale leven begin te komen, lukt het me ook weer beter om af en toe een blogartikel tussendoor schrijven in te plannen. Vanaf nu hoop ik dus weer om de week een artikel online te gooien over mijn leesgedrag van de afgelopen tijd. Voor nu heb ik gewoon lekker veel boeken om over te vertellen.

In de WWW Woensdag geef ik antwoord op drie vragen:

  • Welke boeken heb ik de afgelopen tijd gelezen?
  • Welk boek lees ik nu?
  • Welke boeken wil ik hierna gaan lezen?

Op deze manier kan ik jullie laten zien welke boeken ik gelezen heb en waarvan er dus ook nog recensies zullen gaan verschijnen op Bookalicious Journey.

Welke boeken heb ik de afgelopen tijd gelezen?

In de vorige WWW Woensdag schreef ik dat ik bezig was in het boek De dood zingt in Napels van Maurizio de Giovanni. Dit boek las ik aan het begin van augustus uit en de recensie staat sinds deze week ook eindelijk online. Ik vond dit een thriller waar ik wat lastig in kwam, maar die ik uiteindelijk wel heel bijzonder vond. Vooral omdat er ook een bovennatuurlijk tintje aan zit.

Daarna pakte ik een New Adult boek op, namelijk Stilte van Mia Sheridan. Ik vond dit een heel mooi en ontroerend verhaal over Archer die niet kan praten en die door de dorpsbewoners als een rare vogel wordt gezien. Op haar eerste dag in het dorp ontmoet Bree, die wegloopt voor vreselijke herinneringen, Archer en langzaamaan bouwen ze steeds meer een band op. De recensie van dit boek moet ik nog steeds schrijven, maar komt zeker nog een keer online.

Daarna ging ik verder met een boek van Lisette Jonkman: Buren with benefits. Het eerste deel in de Onbreekbaarserie. Ik las nog nooit een boek van Lisette, hoewel Verkikkerd al een eeuwigheid op mijn ereader staat, maar toen dit boek verscheen was iedereen zo enthousiast dat ik niet kon wachten om het te lezen. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb, want de schrijfstijl van Lisette Jonkman is echt geweldig. Ik ga zeker snel meer boeken van haar lezen.

Daarna ging ik verder met een boek dat ik al ontzettend lang wilde lezen, namelijk Oorsprong van Dan Brown. Ik ben fan van de boeken van deze schrijver en tot nu toe vond ik ze allemaal geweldig. Helaas vond ik Oorsprong wel iets minder goed dan de rest, maar nog steeds erg leuk om te lezen. De recensie van dit boek komt er binnenkort aan.

Vervolgens ging ik verder met een recensie-exemplaar: Schimmendroom van Lynn Robin. Het vierde boek in de Schimmenwereld-serie verscheen in augustus en ik kreeg het ebook van Lynn toegestuurd. Van de eerste drie delen had ik enorm genoten en de derde eindigde met een enorme cliffhanger. Ik was dan ook heel benieuwd naar het vierde deel. Ook deze vond ik weer heel leuk, vooral ook omdat de hoofdpersonen uit het eerste deel hierin weer de hoofdrol speelden en stiekem zijn Mason en Lily wel mijn favorieten uit de serie. De recensie van Schimmendroom verschijnt binnenkort online.

In het vliegtuig naar New York wilde ik een lekker luchtig boek lezen. Mijn keuze daarvoor viel al gauw op Vlinders in Central Park, het tweede deel in de Veel liefs uit Manhattan-serie van Sarah Morgan. Een boek dat zich afspeelt in de stad waar ik naar toe ging, dat was natuurlijk ideaal. Helemaal leuk was toen ik de laatste hoofdstukken las op het vliegveld toen we weer terug vlogen en ik allemaal plekken in het verhaal herkende, omdat we er die week geweest waren.

Het laatste boek dat ik de afgelopen anderhalve maand las, was Torenhoog van Katharine McGee. Als er één boek was waar ik enorm naar uitkeek de afgelopen tijd dan was het deze wel. Ik wilde zo graag weten hoe de Duizend Hoog-trilogie zou aflopen en het slot heeft me zeker niet teleurgesteld.

Welk boek lees ik nu?

Op dit moment ben ik bezig in Save the date van Morgan Matson. Ik las nog nooit een boek van deze auteur, maar was al lange tijd benieuwd naar haar boeken. Dit boek kocht ik in New York bij Books of Wonder en is ook nog eens gesigneerd. Tot nu toe vind ik het een erg leuk boek, maar ik ben nog niet zo ver. Ik merk altijd heel erg dat ik toch wel een stuk langzamer in het Engels lees dan in het Nederlands.

Welke boeken wil ik hierna lezen?

Ik weet nog niet precies wat ik wil gaan lezen als Save the date uit is. Er staan nog genoeg boeken op mijn ereader te wachten, maar ook nog twee andere boeken die ik meenam uit New York (Winnie the Pooh en White Cat). Genoeg keus dus.

Welk boek lees jij nu?

Eén gedachte over “WWW Woensdag #14 | Met o.a. Schimmendroom en Torenhoog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.