Gelezen in september

Weer een maand voorbij en dus is het tijd om weer terug te blikken op de boeken die ik afgelopen maand las. September was best een goede leesmaand waarin ik vijf boeken las. Vijf hele verschillende boeken, die ik allemaal de moeite waard vond om te lezen.

Torenhoog (Duizend Hoog #3) – Katharine McGee

New York, 2119. Leda, Watt, Rylin, Avery en Calliope leven in de toren en hebben allemaal zo hun eigen problemen. Een onbereikbare liefde, een politieonderzoek, bedrog, listen en leugens… Wie weet zich staande te houden in deze duizend verdiepingen tellende toren?

Eind augustus kwam eindelijk het derde en laatste deel van de Duizend Hoog-trilogie uit. Ik was heel benieuwd naar dit boek en kon dan ook niet wachten om er in te beginnen. Het boek heeft mij zeker niet teleurgesteld en is een waardig einde van deze geweldige serie. Vol met drama, bedrog, liefde en vriendschap. Mijn recensie van dit boek staat inmiddels ook online.

Save the date – Morgan Matson

Charlie Grant tries to keep her life as normal as possible. Hanging out with her best friend, pining for Jesse Foster – who she’s loved since she was twelve – and generally flying under the radar as much as she can.

But sometimes normal is just another word for stuck, and this weekend that’s all going to change. Not only will everyone be back home for her sister’s wedding, but she’s also juggling:

– a rented dog that just won’t stop howling
– an unexpectedly hot wedding-coordinator’s nephew
– her favourite brother bringing home his HORRIBLE new girlfriend
– fear that her parents’ marriage is falling apart
– and the return to town of the boy she’s loved practically all her life…

Over the course of four days Charlie will learn there’s so much more to each member of her family than she imagined, even herself, and that maybe letting go of the things she’s been holding on tightest to can help her find what really keeps them together.

Daarna begon ik aan Save the date van Morgan Matson. Ik had nog nooit een boek van haar gelezen, maar was er wel heel benieuwd naar. Ik vond het boek wel aardig, maar had er toch meer van verwacht vooral door alle goede verhalen die ik over Morgan Matson heb gehoord. Ik vond het verhaal op een gegeven moment gewoon wat te ongeloofwaardig worden, maar het boek was zeker vermakelijk om te lezen.

Planeet Paranoia – Matt Haig

De wereld knoeit met onze geest. De mate van stress en angst neemt toe. Een snelle, gejaagde planeet zorgt voor een snel en gejaagd leven. We zijn meer verbonden, maar voelen ons steeds eenzamer. En we worden aangemoedigd om ons zorgen te maken over alles, van de wereldpolitiek tot onze BMI.

Na jaren van depressie en paniekaanvallen, werd het voor Matt Haig tijd om stil te staan. Hij ging op zoek naar de link tussen wat hij voelde en de wereld om hem heen. Haig bevraagt alles, van ongelijkheid, social media en het nieuws, tot meer dagelijkse dingen zoals de manier waarop we slapen en bewegen, en onderscheid maken tussen lichaam en geest.

Ik las ook nog een non-fictie boek afgelopen maand: Planeet Paranoia van Matt Haig. Een interessant boek dat door zijn vorm, hoofdstukken die allemaal een soort columns zijn, enorm snel leest. Sommige hoofdstukken vond ik wat interessanter dan andere, maar al met al heeft Matt Haig een heel goed actueel boek met herkenbare problemen neergezet.

Voltooid – Mariska Overman

Een gruwelijke moord. Een boodschap. Is dit slechts het begin?

Een onbekende man wordt dood aangetroffen in het bos. Uit zijn borst steekt een tak met een witte vlag met de tekst: KLAAR.
Isabel Dieudonné, specialist postmortale zorg en ex-rechercheur wordt bij de zaak betrokken. Wie heeft deze bizarre moord gepleegd, en vooral: waarom? Welke boodschap wil de dader overbrengen? En misschien belangrijker nog… blijft het bij dit ene slachtoffer?

Daarnaast kwam er ook een thriller aan bod in september, namelijk Voltooid van Mariska Overman. Haar debuutboek, Hoofdzaak, vond ik heel erg goed en mijn verwachtingen voor haar tweede boek waren dan ook heel erg hoog. Gelukkig werden al mijn verwachtingen helemaal waargemaakt. Al vond ik dit deel wel wat minder spannend dan zijn voorganger. Mijn recensie van dit boek kun je inmiddels ook hier op de blog lezen.

Zoen me tot ik zwicht – Helen Hoang

Daten is al moeilijk genoeg – laat staan als je Asperger hebt. Stella, dertig, is briljant in wiskunde maar sociaal onhandig. Haar moeder vindt het hoog tijd dat ze gaat trouwen. Stella heeft geen flauw idee met wie. Ze haat seks; zo gênant. Praktijkervaring opdoen dan maar. Met een professional. De charmante escort Michael is bereid Stella de fijne kneepjes bij te brengen, van voorspel tot méér dan de missionarispositie. Hoe langer ze samen zijn, hoe moeilijker Michael het vindt om zich aan de gemaakte afspraken te houden. Stella ontdekt ondertussen dat de ware liefde alle logica tart.

Het laatste boek dat ik in september las, is een boek dat blijkbaar al heel lang op mijn TBR stond in het engels (The Kiss Quotient), maar ik had pas toen ik aan Zoen me tot ik zwicht begon door dat dit de Nederlandse vertaling is. De titel en de cover zijn zo verschillend dat ik de link totaal niet had gelegd op een of andere manier. In ieder geval keek ik dus uit naar dit boek en werd ook zeker niet teleurgesteld tijdens het lezen ervan.

Dit waren de vijf boeken die ik in september las. Zoals ik al schreef vijf heel verschillende boeken, maar ik heb ze allemaal met veel plezier gelezen. Op naar een nieuwe maand waarin ik ook weer lekker veel boeken hoop te lezen.

Welke boeken las jij in september?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.