Recensie | Save the date – Morgan Matson

Al een tijdje wilde ik wel eens een boek van Morgan Matson lezen, maar op een of andere manier kwam het daar steeds maar niet van. Toen ik in New York naar de boekwinkel Books of Wonder ging (echt een aanrader trouwens), liep ik zo tegen Save the date. Een gesigneerd exemplaar nog wel. En ik besloot het boek mee te nemen naar huis.

Titel: Save the date

Auteur: Morgan Matson

Uitgeverij: Simon & Schuster

Genre: Young adult, Contemporary

Waardering: 3.5/5 sterren

Charlie Grant tries to keep her life as normal as possible. Hanging out with her best friend, pining for Jesse Foster – who she’s loved since she was twelve – and generally flying under the radar as much as she can.

But sometimes normal is just another word for stuck, and this weekend that’s all going to change. Not only will everyone be back home for her sister’s wedding, but she’s also juggling:

– a rented dog that just won’t stop howling
– an unexpectedly hot wedding-coordinator’s nephew
– her favourite brother bringing home his HORRIBLE new girlfriend
– fear that her parents’ marriage is falling apart
– and the return to town of the boy she’s loved practically all her life…

Over the course of four days Charlie will learn there’s so much more to each member of her family than she imagined, even herself, and that maybe letting go of the things she’s been holding on tightest to can help her find what really keeps them together.

20180929_113633.jpg

Charlie Grants oudere zus gaat trouwen en de bruiloft vind plaats in het huis waar Charlie en haar broers en zussen zijn opgegroeid. Nog één keer komen ze met het hele gezin bij elkaar in dit huis, voordat de nieuwe bewoners er in trekken. Charlie verheugd zich enorm op dit weekend waarin alle broers en zussen Grant weer bij elkaar zijn, want dat zijn haar favoriete momenten ooit. Helaas verloopt het weekend niet helemaal zoals Charlie had gehoopt. De weddingplanner heeft er een zooitje van gemaakt en verdwijnt, ze zitten opgescheept met een hond die niet stopt met janken, het alarm gaat om de haverklap spontaan af en haar favoriet broer waar ze zo graag eindelijk weer eens tijd mee door wilde brengen, brengt zijn verschrikkelijke nieuwe vriendin mee. En dat is nog maar het begin van alle ellende. Maar wat Charlie wel leert tijdens dit weekend is dat ze om iedereen bij elkaar te houden sommige dingen moet loslaten.

Ik deed er best lang over om Save the date uit te lezen. Nu lees ik sowieso minder snel in het Engels dan in het Nederlands, maar ik had niet het idee dat dat de reden was dat ik niet zo snel door het boek heen kwam. Hoewel ik het boek wel heel leuk vond om te lezen, had ik er ook totaal geen moeite mee om het af en toe aan de kant te leggen. Er zit namelijk niet heel veel spanning in het boek en het is niet echt een boek dat je maar achter elkaar door wil blijven lezen.

Dat er geen spanning in het boek zit, betekent niet dat er niet veel gebeurd. Er gebeurd genoeg. Alles wat mis kan gaan gaat namelijk mis. Zoveel zelfs dat het op een gegeven moment een beetje ongeloofwaardig wordt, want wat is nou de kans dat er zoveel dingen achter elkaar verkeerd gaan. Ook werd het daardoor soms wel iets te voorspelbaar, want ik ging er telkens vanuit dat er wel weer wat nieuws in de soep zou lopen.

Wat ik wel heel tof vond aan het boek is dat het vooral heel erg draaide om de familieband van de familie Grant. Vaak draaien Young Adult Contemporary boeken heel erg om romantiek, wat ook heel leuk is, maar dit was eens een keer wat anders. Al had ik soms wel wat moeite om de drie broers van Charlie uit elkaar te houden aan het begin. Ik moest steeds weer even nadenken wie nou precies wie was.

Save the date is een heerlijke luchtige contemporary. Ik vond de verhaallijn niet heel verrassend en de hoeveelheid dingen die er mis gingen, is een beetje ongeloofwaardig. Maar ik heb wel plezier gehad in het lezen van het boek en de schrijfstijl van Morgan Matson maakt mij zeker benieuwd naar haar andere boeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.