Recensie | Buren with Benefits (Onbreekbaar #1) – Lisette Jonkman

Ik las nog nooit een boek van Lisette Jonkman. Niet dat ik dat niet wilde. Haar boeken staan namelijk al een eeuwigheid op mijn ereader. Maar zoals dat met zoveel boeken gaat, kwam ik er gewoon echt niet aan toe. Toen Buren with benefits, het eerste deel van de Onbreekbaar-serie als Kobo Original verscheen en dus gratis te lezen was in Kobo Plus trok dit meteen mijn aandacht. Vooral ook omdat ik iedereen een dag na verschijning al zo enthousiast over hoorde. Tijd dus om eindelijk eens een boek van Lisette Jonkman op te pakken en uit te vinden of dat voor herhaling vatbaar zou zijn.

Titel: Buren with Benefits

Serie: Onbreekbaar #1

Auteur: Lisette Jonkman

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Genre: Feelgood/Chicklit

Waardering: 4,5/5 sterren

Abigail Martens werkt in een café en doet af en toe een modellenklusje. Ze woont nog steeds in een studentenkamer (meer kan ze niet betalen). Is dit het grote mensenleven waar ze van droomde?

Ferdinand Frericks kan niet wachten tot zijn studentenleven begint. Hij sluit zich aan bij een studentenvereniging en stort zich op de avontuurtjes met zijn studiegenotes. Ondertussen blijft hij zijn buurvrouw Abby steeds op onhandige momenten tegen het lijf lopen. Zij maakt iets anders in hem los dan alle hockeyblondines bij elkaar.

Als Abby haar blaaskakerige buurjongen Ferdi ontmoet, is haar eerste gedachte dat hij een dertien-in-een-dozijn-corpsbal is. Ze besteedt geen extra aandacht aan hem, maar dan redt hij haar uit een potentieel gevaarlijke situatie met haar bezitterige ex Tom en leert ze een heel andere kant van hem kennen.

9200000096856065

Abby is klaar met haar studie, maar leeft nog steeds in haar studentenkamer en werkt nog steeds bij haar studentenbaantje. Daarnaast doet ze af en toe een modellenklus. Niet echt het leven waar ze van droomde. Voor Ferdi daarentegen moet het studentenleven nog beginnen en hij kan niet wachten. Hij sluit zich aan bij een studentenvereniging, gaat achter alle blonde meisjes aan en verhuist naar een kamer in het huis naast dat waar Abby woont. Na een toevallige ontmoeting bij de fietsenstalling blijven de twee elkaar op onhandige momenten tegen het lijf lopen. Abby moet in eerste instantie niks van Ferdi hebben en vind hem maar een arrogante, verwende corpsbal, maar langzaam ontdekt ze ook een andere kant van Ferdi. Een kant die haar zeker wel bevalt.

Buren with benefits leest echt als een trein. Ik denk dat het lang geleden is dat ik een boek met het aantal bladzijden van dit boek zo snel uitlas. De schrijfstijl van Lisette, vol met humor, maakt gewoon dat je maar door wilt blijven lezen.

Abby is een personage wat ik meteen al heel leuk vond. Ferdi vond ik daarentegen net als Abby echt een enorme corpsbal. Maar doordat je ook vanuit zijn perspectief leest, leer je hem steeds beter kennen en naarmate het boek vorderde kom je erachter dat er veel meer achter hem schuilt dan de oppervlakkige jongen die hij op het eerste gezicht lijkt. Stiekem blijkt hij best wel leuk te zijn namelijk.

Het enige nadeel aan Buren with benefits vond ik dat het alweer zo snel uit was. Het einde is ook best wel abrupt en dat terwijl ik nog wel even door had willen lezen. Gelukkig laat deel twee van Onbreekbaar niet lang meer op zich wachten en ik weet ook zeker dat ik dit boek zodra het uitkomt meteen ga lezen. Dar beantwoord ook gelijk de vraag of ik van plan ben om nog meer boeken van Lisette Jonkman te gaan lezen, dat ben ik dus zeker wel van plan.

 

 

8 reacties op “Recensie | Buren with Benefits (Onbreekbaar #1) – Lisette Jonkman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.