Wrap up |Gelezen & gezien in oktober 2018

Oktober is alweer zo goed als voorbij en dat betekent dat het ook weer tijd is voor een nieuw overzicht van de boeken die ik afgelopen maand las. Vanaf deze maand doe ik het net even anders, want ik schrijf in hetzelfde artikel meteen ook over de films en series die ik in de afgelopen maand keek. Een complet overzicht dus met wat ik las en zag in de maand oktober.

Boeken

Ik las in oktober maar liefst zeven boeken. Een mooi aantal, al komt dat vooral omdat er ook twee boeken bij zaten die ik zo’n beetje binnen een dag uitlas. Het waren ook allemaal hele verschillende boeken al merk ik wel nu ik zo terugkijk dat ik wel heel veel thrillers las afgelopen maand.

De geheugenman – David Baldacci

Ik begon de maand met het lezen van een thriller: De geheugenman van David Baldacci. Ik las nog nooit een boek van deze auteur, maar dit boek beviel me erg goed en ik ben dan ook zeer benieuwd naar ander werk van Baldacci. In De geheugenman draait het om oud-politieman Amos Decker. Na een vreselijke nacht een jaar geleden waarin hij zijn vrouw, dochter en zwager vermoord aantrof in zijn huis is hij zich zelf niet meer. Het liefst zou hij elke minuut van die vreselijke nacht vergeten, maar hij beschikt over een “gave” waardoor hij nooit iets vergeet. De dader van de moorden is na een jaar nog niet gevonden, maar dan loopt er ineens een man het politiebureau binnen die zegt dat hij verantwoordelijk is. Decker gelooft dit echter niet en wil er alles aan doen om de dader nu echt op te sporen.

Ik weet niet of ik van je houd – Christina Lauren

Daarna ging ik voor een feelgood boek. Een boek van Christina Lauren, Ik weet niet of ik van je houd. Dit boek gaat over Holland die op een metrostation in New York de straatmuzikant Calvin leert kennen. Als haar oom een nieuwe muzikant zoekt voor zijn off-Broadway musical haalt Holland Clavin over om auditie te doen. Calvin wordt aangenomen, maar dan blijkt dat zijn studentenvisum is verlopen en hij illegaal in het land is. In een impuls besluiten Holland en Calvin te trouwen. Calvin weet niks van de gevoelens die zij al een tijdje voor hem heeft, maar stiekem blijft Holland hopen dat dit schijnhuwelijk tot meer zou kunnen leiden.

Ik vond dit boek opzich wel leuk om te lezen, maar ergens ook wel wat ongeloofwaardig. Bovendien mistte ik het dat er geen hoofdstukken waren geschreven vanuit het perspectief van Calvin, want ik had graag iets meer geweten over zijn gedachten en gevoelens in deze situatie.

Schaduwen – Yvonne Franssen

Daarna pakte ik alweer een thriller op maar dit keer van eigen bodem: Schaduwen van Yvonne Franssen. Dit boek gaat over Ellen die als veertienjarig meisje verkracht is en nu al volwassen vrouw een teruggetrokken bestaan op een boerderij in een bosrijke omgeving. Op een dag wordt een van haar honden door een onbekende man doodgeschoten en een paar dagen later blijkt deze man verdwenen te zijn. Ellen ontvangt al een tijdje dreigmailtjes en is nu bang dat er een verband is tussen de gebeurtenissen.

Ik vond dit een hele goede thriller, maar richting het einde begon ik toch wel snel door te krijgen hoe de vork in de steel stak. Bovendien lees je het verhaal vanuit veel perspectieven en ik vond dat deze zich soms net iets te snel afwisselen om echt een band te kunnen opbouwen met de personages.

De onverklaarbare logica van mijn leven – Benjamin Alire Sáenz

Een boek dat ik al een tijdje wilde lezen is De onverklaarbare logica van mijn leven van Benjamin Alire Sáenz. Zijn vorige boek, Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen, vond ik echt geweldig, dus mijn verwachtingen waren hoog. Ik vond dit boek niet zo goed als Ari & Dante, maar nog steeds erg goed.

De boeken van Benjamin Alire Sáenz zijn geen boeken met veel actie, maar zitten wel vol met poëtische zinnen en mooie thema’s als je daar van houdt is deze zeker ook weer een aanrader.

Onbegrensde liefde (Onbreekbaar #2) – Lisette Jonkman

Nadat ik het eerste boek in de Onbreelbaarreeks uit las, kon ik echt niet wachten op deel 2 en deze maand kon ik weer verder. Deel 2 is misschien nog wel beter dan deel 1 en ik ben echt grote fan geworden van Lisette Jonkman. Vooral haar humor is echt geweldig.

Truth or Dance – Chinouk Thijssen

Ook naar het nieuwe boek van Chinouk Thijssen, Truth or Dance, keek ik erg uit en ik werd zeker niet teleurgesteld. Chinouk is er namelijk heel goed in om je nieuwsgierig te blijven maken waardoor het boek wegleggen onmogelijk is. Dit boek is het eerste deel in een trilogie die zich afspeelt op de balletopleiding van het Conservatorium in Den Haag. Vier vriendinnen worden ineens toegevoegd aan een groepschat, Truth or Dance. Ze denken in eerste instantie dat het onderdeel van een schoolproject is, maar als de opdrachten steeds heftiger worden, beginnen ze daar toch aan te twijfelen.

Een hele goede start van een trilogie en ik ben zo benieuwd naar het volgende deel.

De dag van de doden – Nicci French

Het laatste boek dat ik in oktober las, was het slot in de Frieda Klein-serie van Nicci French. Een geweldige serie en ook dit laatste deel was weer erg goed. Ik merkte helaas wel dat ik veel details uit de voorgaande boeken vergeten was waardoor ik het idee had dat ik soms wat informatie miste.

Series

Ik merk altijd dat als ik veel boeken lees ik gelijk ook een stuk minder series kijk. Het is echt het een of het andere. In oktober las ik voor mijn doen heel veel boeken en dus is het ook niet zo verrassend dat ik wat minder series keek.

Designated Survivor seizoen 2

Designated Survivor kijk in samen met m’n vriend en momenteel zijn we met het tweede seizoen bezig. We vonden tot nu toe allebei het eerste seizoen beter, maar ook het tweede seizoen vinden we nog steeds heel leuk om te kijken. Helaas zijn we hier bijna mee klaar, dus we moeten weer opzoek naar een nieuwe serie om te kijken.

Élite

Toen Élite op Netflix verscheen leek iedereen het er meteen over te hebben en aangezien ik het veel mensen een soort kruising tussen Gossip Girl en Pretty Little Liars hoorde noemen, werd mijn interesse ook meteen gewekt. Bij de eerste aflevering moest ik er nog even inkomen, vooral het feit dat de serie in het Spaans is, was wel even wennen omdat ik dan echt moet opletten in plaats van ook andere dingen tussendoor te doen. Al snel ging ik de serie leuker vinden en ik ben nu al heel erg benieuwd naar het tweede seizoen.

Films

In oktober zag ik ook weer een aantal films. Zowel in de bioscoop als thuis, maar vooral in de bioscoop eigenlijk, waar ik lekker vaal heen geweest ben met m’n vriend. Een maand dus waarin ik mijn Pathé Unlimited goed gebruikt heb.

A Star is Born

A star is born is denk ik wel mijn favoriete film die ik afgelopen maand zag. De cast is super en de soundtrack ook echt geweldig (De stemmen van Lady Gaga en Bradley Cooper zijn zo goed!). De film duurt redelijk lang, maar ik heb me geen moment verveeld tijdens het kijken.

Coco

Coco zag ik op Netflix. Toen deze film in de bioscoop draaide vorig jaar kwam het er steeds maar niet van om er naar toe te gaan. En dat terwijl ik de film wel heel graag wilde zien, want iedereen leek er superenthousiast over te zijn en Disney Pixar films zijn eigenlijk gewoon altijd goed. Gelukkig staat de film nu op Netflix en heb ik hem eindelijk ook kunnen kijken en het maakte alle goede verhalen helemaal waar.

Venom

Dit is ook een favoriet van oktober. Ik heb zo gelachen tijdens deze film vooral door de gesprekken tussen Venom en Eddie. Ik vind dit echt een aanrader.

First man

First man was een film waar ik van te voren best wel veel van verwachtte, maar die toch een beetje tegenviel. Ik vond het verhaal vooral soms wel wat traag gaan, hoewel de hele weg naar de eerste man op de maan wel heel interessant. En de cast van de film was ook heel erg goed (O.a. Ryan Gosling❤)

Mile 22

Mile 22 is een echte actiefilm en zit dan ook vol actie. Misschien iets te veel, want ik miste soms wel een beetje een verhaallijn. Opzich een vermakelijke film, maar niet meer dan dat al maakte een plottwist aan het einde wel wat goed.

En nu op naar de maand november, waarin ik hopelijk weer veel kan lezen en kijken. Sowieso wil ik Wat als dit het is uitlezen en daarna beginnen aan Uitzonderlijk van Colleen Hoover. En wat betreft films wil ik sowieso naar Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald en staat er al een bezoek aan Hunter Killer op de planning.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.