Recensie | Onbegrensde liefde (Onbreekbaar #2) – Lisette Jonkman

Een paar maanden geleden las ik het eerste deel in de Onbreekbaar-serie, Buren with benefits van Lisette Jonkman. Voor dit boek las ik nog nooit een boek van haar, maar ik was meteen fan van de schrijfstijl en humor die Lisette in haar boeken gebruikt. Heel benieuwd was ik dan ook naar Onbegrensde liefde, het tweede deel in de serie. Ik las dit boek dan ook vrijwel meteen nadat het uitkwam en vandaag vertel ik of ik nog steeds zo’n fan ben van Lisette Jonkman.

Titel: Onbegrensde liefde

Serie: Onbreekbaar #2

Auteur: Lisette Jonkman

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Genre: New Adult

Waardering: 4.5/5 sterren

Het zou bij scharrelen blijven. Vrienden met benefits. Dat hadden ze zich allebei voorgenomen, maar Ferdi en Abby moeten toegeven dat ze tot over hun oren verliefd op elkaar zijn. Ferdi zou dat het liefst van de daken schreeuwen, maar Abby wil het een beetje onder de pet houden niet alleen vanwege haar snel ontluikende modellencarrière, maar ook vanwege haar gestoorde ex Tom. Toch wordt het in rap tempo serieuzer tussen hen, hoewel Abby zich blijft afvragen of ze wel toe is aan een nieuwe relatie. Net als zij zich wil overgeven aan haar gevoel, breekt Ferdi haar hart en staat ze er onverwacht helemaal alleen voor.

9200000099372233

Na het open einde van Buren with benefits wilde ik het liefst meteen verder lezen en gelukkig hoefde ik niet heel lang te wachten op het tweede deel in de trilogie. Onbegrensde liefde pakt de draad een tijdje na dit open einde weer op. Abby is druk bezig met het te maken in de modellenwereld en is voor haar carrière zelfs in New York. Ferdi daarentegen heeft hele andere dingen aan zijn hoofd. Zijn opdringerige ex Merle bijvoorbeeld of zijn studieresultaten die toch wat tegenvallen en de herkansingen die hij daardoor in het vooruitzicht heeft. Zowel Abby als Ferdi moeten inmiddels toegeven dat ze tot over hun oren verliefd op elkaar zijn, maar net als ze zich helemaal overgeven aan een relatie dreigt het door misverstanden en onzekerheden toch weer helemaal mis te gaan.

“Graag gedaan, hoor. Ik had ook kunnen zeggen dat ik je moeder was en dat je allang in bed hoorde te liggen, maar ik had zo het gevoel dat dat iets minder geloofwaardig over zou komen.”

Het tweede deel van een trilogie is altijd een beetje spannend, want eerlijk is eerlijk het is vaak toch het minste deel van de serie helaas. Bij Onbegrensde liefde is dit totaal niet het geval. Ik vond dit deel nog beter dan dat ik het eerste deel al vond. Dit komt vooral doordat je Abby en Ferdi in dit deel nog beter leert kennen en ook beter gaat begrijpen waarom ze zo zijn zoals ze zijn. De personages zijn ook heel realistisch waardoor je als lezer steeds meer met ze mee gaat leven. Ondanks soms onbegrijpelijke beslissingen waardoor domme misverstanden ontstaan, blijf je de personages in je hart sluiten. Juist omdat je ook hun kwetsbare kanten leert kennen.

Zoals ik inmiddels gewend ben van Lisette Jonkman is Onbegrensde liefde weer met een hoop humor geschreven en leest het ontzettend vlot. Ik lees haar boeken gewoon steeds binnen no-time uit, omdat ik gewoon niet doorheb hoeveel ik al gelezen heb én omdat Lisette er steeds in slaagt de aandacht vast te houden.

“‘Goede keus, Meneer Mooiboy,’ antwoord ik. ‘Dan kan die lelijke polo ook eerder uit. ‘Vind je ‘m niet mooi?’ vraagt hij geamuseerd. Ik haal mijn schouders op. ‘Ik ben niet helemaal objectief, want ik weet wat eronder zit.’ Met één hamd glijd ik plagerig over zijn borst heen.”

Onbegrensde liefde is een steengoed vervolg op het eerste deel in de Onbreekbaar-trilogie. Het boek is grappig, romantisch, sexy en de personages zijn zo realistisch dat je wel van ze moet gaan houden. Ook dit boek heeft weer een enorm open einde dus ik kijk nu al erg uit naar het laatste deel in de trilogie, Op gevoel, dat 1 december verschijnt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.