Wrap up | Gelezen & Gezien in November 2018

Ik kom de laatste tijd echt totaal niet aan bloggen toe helaas, maar toch heb ik even tijd weten te maken om een wrap up van de afgelopen maand te maken. We zijn alweer aangekomen in de laatste maand van het jaar, maar voordat we aan december gaan beginnen, is het nog even tijd om terug te kijken naar november.

Boeken

In totaal las ik in november zes boeken. Daar ben ik best verbaasd over, want over het laatste boek dat ik las deed ik twee weken. Maar aan het begin van de maand las ik wel een aantal boeken die ik zo uit had, dus dat compenseert wel lekker natuurlijk.

Wat als dit het is – Becky Albertalli & Adam Silvera

Aan dit boek begon ik al in oktober, maar ik las het pas in november uit. Ik weet eerlijk gezegd nog steeds niet zo goed wat ik van dit boek vind. Op zich vond ik het een leuk boek om te lezen, maar ik kon het boek ook heel makkelijk aan de kant leggen en voelde ook niet echt de behoefte om maar door te blijven lezen. Een leuk boek, maar ik vond Wat als dit het is niet zo geweldig als veel andere mensen.

Uitzonderlijk – Colleen Hoover

Daarna begon ik aan het nieuwste boek van Colleen Hoover. Uitzonderlijk is een boek dat net wat anders is dan dat ik van Colleen Hoover gewend ben. Dit boek is namelijk een YA, waar de andere boeken die ik van haar las allemaal NA’s waren. Ik vond Uitzonderlijk uiteindelijk wel weer een typisch Colleen Hoover boek dat heftige thema’s aansnijdt. Extra leuk was dat ik het boek las voor de leesclub van Hebban en door de discussies ben ik ook wel anders naar het boek gaan kijken.

Verkikkerd – Lisette Jonkman

Daarna had ik even zin in een makkelijk en luchtig boek. Door de Onbreekbaar-trilogie ben ik grote fan geworden van Lisette Jonkman en ik wilde dan nu eindelijk eens een keer Verkikkerd gaan lezen. Dit boek stond al een eeuwigheid op mijn ereader om gelezen te worden, maar verdween eigenlijk steeds weer naar de achtergrond. Ik vond Verkikkerd echt weer een heerlijk en grappig boek van Lisette. Haar schrijfstijl en humor zijn zo fijn dat ik echt door haar boeken heen vlieg.

De laatste mijl (Amos Decker #2) – David Baldacci

Vervolgens las ik ook nog een thriller. David Baldacci is een auteur die ik dit jaar echt ontdekt heb en die thrillers schrijft die ik echt nog verrassend vind en waar ik de afloop niet al van verre zie aankomen. Helaas is dat maar al te vaak wel het geval bij thrillers. Over het eerste deel in de serie rondom Amos Decker was ik al erg enthousiast en ook dit tweede deel, De laatste mijl, vond ik weer geweldig. De verhaallijnen zijn complex, er zijn een heleboel puzzelstukjes die langzaam in elkaar vallen en uiteindelijk blijkt alles toch anders in elkaar te zitten dan je dacht. Echt zoals een thriller hoort te zijn.

Taal voor de leuk – Paulien Cornelisse

Tegelijkertijd las ik ook het nieuwste boek van Paulien Cornelisse: Taal voor de leuk. Het derde taalboek van Paulien Cornelisse en weer even leuk en vermakelijk om te lezen als haar voorgaande twee. Echt een aanrader als je houdt van taal.

Flirt op 5th Avenue (Veel liefs uit Manhattan #3) – Sarah Morgan

Tenslotte las ik het derde deel in de Veel liefs uit Manhattan-serie van Sarah Morgan. Ik vind dit hele fijne boek om tussendoor te lezen, omdat ik er meestal doorheen vlieg en er ook niet zoveel bij hoef na te denken. Bij Flirt op 5th Avenue was dit helaas niet het geval, maar dat lag niet echt aan het boek. Ik had het gewoon heel druk en had totaal geen zin om m’n boek op te pakken. Met als resultaat dat ik uiteindelijk bijna twee weken deed over het lezen van dit boek. Toch was het weer een typisch boek van Sarah Morgan met haar fijne beeldende schrijfstijl waardoor je je even helemaal in New York waant.

Series

Ik keek twee series op Netflix in november. Een met m’n vriend en eentje alleen. En daarnaast kijk ik ook af en toe weer een aflevering van Gilmore Girls tussendoor als ik wel iets aan wil hebben staan op de achtergrond, maar niet echt wil opletten. Dan is deze serie die ik al een keer gekeken heb echt ideaal.

The Haunting of Hill House

Met mijn vriend keek ik The Haunting of Hill House. Van tevoren wist ik niet helemaal of dit echt iets voor mij zou zijn, maar uiteindelijk vond ik deze serie echt geweldig. Horror is meestal niet echt mijn ding, maar het verhaal in deze serie was echt heel goed en hoewel er wel een heleboel schrikmomenten inzitten, vond ik het eerlijk gezegd veel minder eng dan ik van te voren had verwacht.

Chilling Adventures of Sabrina

Bij deze serie twijfelde ik de eerste paar afleveringen echt of ik het wel goed zou gaan vinden, maar uiteindelijk heb ik Chilling Adventures of Sabrina met veel plezier gekeken. Niet de beste serie die ik ooit gezien heb, maar wel erg vermakelijk om te kijken.

Films

Ik ging ook weer regelmatig naar de bioscoop in november en keek ook af en toe thuis een film. De Pathé Unlimited kaart is zeker weer goed gebruikt deze maand.

Hunter Killer

Om te beginnen ging ik naar Hunter Killer. En dit is gelijk denk ik ook mijn favoriet van de afgelopen maand. Ik vond dit zo’n vette film met lekker veel actie én een goed verhaal. Ook echt een film die ik nog wel eens een keer zou willen zien.

Night School

Night School was een prima film. Niet een film waar ik snel naar toe zou gaan als ik geen Unlimited had, maar dat is dan ook wel weer fijn aan zo’n kaart dat je sneller naar films gaat die je anders waarschijnlijk links had laten liggen. In ieder geval een film met veel humor, maar ik vond het af en toe wel wat te flauw.

Bohemian Rhapsody

De derde film die ik zag is ook wel een favoriet van de afgelopen maand: Bohemian Rhapsody. Heerlijke film die wel lang duurt, maar waar de tijd echt bij voorbij vliegt. Enige nadeel ik had nog dagenlang de muziek van Queen in m’n hoofd haha.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

De film waar ik het meest naar uitkeek was natuurlijk Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Hoewel de kritieken op deze film niet allemaal heel goed zijn, vond ik het wel echt een fijne film. Niet zo goed als Fantastic Beasts, maar nog steeds heerlijk om te kijken.

The Princess Switch

Netflix is de afgelopen maand weer lekker volgestouwd met kerstfilms, waarvan ik er een heleboel wel wil kijken de komende maand. Eentje keek ik er al: The Princess Switch. Het was wel echt zo’n typische voorspelbare kerstfilm, maar wel een die ik met veel plezier gekeken heb.

November was een drukke maand, maar uiteindelijk las en keek ik nog best wel wat. December gaat denk ik niet heel veel rustiger worden, maar ook deze maand hoop ik wel weer redelijk wat boeken te lezen en ook weer regelmatig naar de bioscoop te gaan. Welke boeken las jij afgelopen maand?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.