Mijn tips voor Parijs

Parijs. Stad van de liefde. Lichtstad. Hoe je de Franse hoofdstad ook noemt een citytrip naar Parijs is altijd een goed idee. Vorig weekend was ik samen met m’n vriend vier dagen in Parijs te vinden. Voor mij was dit de derde keer, maar mijn vriend was nog nooit in deze stad geweest, dus we deden vooral veel standaard toeristische dingen. Vandaag wil ik in dit artikel mijn tips voor Parijs met jullie delen.

1. Ga met de trein

Parijs is prima bereikbaar met de trein en daarom is het eigenlijk zonde om met het vliegtuig of de auto te gaan. Goed voor het milieu en ook nog eens sneller dan met de auto (en in ons geval zeker ook als met het vliegtuig, aangezien we dan eerst een uur met de trein naar Schiphol zouden moeten en dan in Parijs natuurlijk ook weer vanaf het vliegveld naar de stad). Vanaf Rotterdam Centraal ben je in iets meer dan 2,5 uur op station Gare du Nord in Parijs. En lekker relaxte, want je hoeft alleen maar in de trein te gaan zitten en verder niks te doen. Ik vond het in ieder geval ideaal dat we drie uur na ons vertrek van Rotterdam Centraal al in onze hotelkamer stonden.

20190210_165048

2. Tour Montparnasse

Natuurlijk is het uitzicht op de Eiffeltoren ook de moeite waard, maar persoonlijk vind ik het uitzicht vanaf de Tour Montparnasse nog mooier. Vooral omdat je hiervandaan ook uitzicht hebt op de Eiffeltoren. In 38 seconden ga je met de lift naar de 56e etage waar je al een prachtig uitzicht hebt over Parijs. Vanaf daar kan je ook nog met de trap naar boven waar je buiten rondom uitzicht hebt vanaf het panoramaterras.

3. Grande Mosquée de Paris

Als je even aan de drukte van Parijs wil ontsnappen dan is de Grande Mosquée de Paris echt een aanrader. Nog niet overspoeld door toeristen, maar wel ontzettend mooi met al die kleurrijke mozaïek en echt de moeite waard om even een bezoekje aan te brengen.

4. Rue Crémieux

Hou je van gekleurde huizen? Dan zou ik zeker even langs de Rue Crémieux lopen. Het is maar een klein smal straatje, maar bijna alle huizen in deze straat zijn in een vrolijke kleur geschilderd. Een hele fotogenieke straat dus.

5. Wandelen in plaats van de metro

Ik ben sowieso altijd een voorstander van een stad lopend verkennen in plaats van overal maar de metro voor te pakken. Onder de grond zie je nu eenmaal nogal weinig van de stad. Natuurlijk is het een snelle manier om van A naar B te komen, maar Parijs leent zich ook uitstekend om gewoon een stuk te gaan wandelen en te verdwalen in de straten. Op een middag zijn wij ook gewoon zomaar een stuk gaan lopen zonder dat we echt een doel hadden en zo kwamen we een hoop mooie gebouwen tegen. Sowieso was het heel fijn om hand in hand met m’n vriend door de stad te slenteren, lekker veel te praten en vooral te genieten van elkaar en al het moois dat we tegenkwamen.

6. Versailles

Als ik één tip mag geven voor Versailles: Ga er vroeg op de dag heen. Wij waren er rond een uur of elf en toen was het nog niet heel erg druk, maar toen wij weer weggingen stond er echt een enorme rij voor het kasteel. Sowieso was het in het kasteel wel druk, maar in de tuinen konden we lekker rustig rondwandelen.

7. Shakespeare and Company

Als je een boekenworm ben dan mag je de Engelse boekwinkel Shakespeare and Company zeker niet overslaan. De winkel zelf is niet zo groot en vooral erg smal overal, maar ze hebben echt een enorme hoeveelheid aan boeken. En er zit een café naast waar je wat kan drinken ook echt een aanrader.

8. Galaries La fayette

Mijn vriend en ik hebben allebei een grote hekel aan winkelen. Toch gingen we vrijwillig naar een warenhuis. Galaries La Fayette aan Boulevard Haussmann is namelijk ook zeker een bezoekje waard als je niet wilt winkelen. De koepel is namelijk heel mooi, maar ook het uitzicht vanaf het dakterras is echt geweldig.

9. Trocadéro

Misschien wel mijn favoriete plek om naar toe te gaan in Parijs is Jardins du Trocadéro. Mijn favoriete uitzicht op de Eiffeltoren. Zowel overdag als ’s avonds om de lichtshow te zien. Het enige nadeel van deze plek vind ik wel dat het echt vol loopt met straatverkopers die je om de haverklap lastig vallen.

10. Père-Lachaise

Een tik die ik van mijn moeder heb overgenomen is het bezoeken van begraafplaatsen op vakantie. Misschien niet iets standaards om te doen, maar begraafplaatsen in het buitenland zijn vaak heel erg mooi. Zo ook Père-Lachaise. Niet alleen heel groot, maar ook heel groen. Bovendien liggen er veel bekende mensen begraven én ligt het op een heuvel waardoor je ook nog uitzicht hebt over de stad. En het is ook nog eens een heerlijk rustpunt in een hectische stad.

11. Korting/gratis entree onder de 25

Mijn laatste tip is er een voor de nog jongere mensen onder ons. Als je net als ik nog onder de 25 bent, kun je op veel plekken in Parijs gratis of met korting naar binnen. Musea zijn bijvoorbeeld gratis als je onder de 25 bent en inwoner bent van de EU en op de Eiffeltoren krijg je als jongere korting. Altijd mooi meegenomen om geld te kunnen besparen.

Ik blijf Parijs gewoon een fijne stad vinden om te bezoeken. Ook al was ik er al eerder geweest deze keer was toch weer heel anders, vooral ook omdat ik er nu met m’n vriend was. Het is in ieder geval een stad waarin je je nooit hoeft te vervelen, want er is genoeg te doen en te zien en elke keer ontdek je toch weer nieuwe dingen. Ben jij wel eens in Parijs geweest en wat is jouw favoriete plek in deze stad?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.