Wrap up januari 2019

De eerste maand van het jaar is weer voorbij en inmiddels zijn we aangekomen bij de kortste maand die toch altijd wel heel lang aanvoelt. In januari las ik best veel boeken en vandaag is het tijd om daar even op terug te blikken.

In totaal las ik zeven boeken in januari en dat betekent dat ik best wel een goede start heb gemaakt met mijn reading challenge van dit jaar. Mijn doel is om dit jaar 70 boeken te lezen en als ik in dit tempo doorga dan moet dat wel gaan lukken.

Mijn verhaal – Michelle Obama

Ik begon het jaar met een boek dat ik voor kerst kreeg namelijk, Mijn Verhaal van Michelle Obama. Ik was echt heel benieuwd naar dit boek en het heeft me ook zeker niet teleurgesteld. Het boek verteld het leven van voormalig First Lady Michelle Obama. Niet alleen over haar tijd in het witte huis, maar vooral ook over haar jeugd en de weg naar het presidentschap van haar man toe. Een inspirerend boek over een inspirerende vrouw met een hoop mooie boodschappen erin.

Jij – Caroline Kepnes

Na het zien van de serie You, was ik ook wel benieuwd geworden naar het boek waar de serie op gebaseerd is. De serie vond ik erg goed, maar het boek Jij vond ik in vergelijking daarmee wel wat tegenvallen. De schrijfstijl vond ik gewoon niet zo makkelijk weglezen. Een pluspunt was wel dat het boek op sommige punten toch anders is dan de serie, waardoor het boek toch niet helemaal voorspelbaar is als je de serie al hebt gezien.

Verdoemd – Mariska Overman

Vorig jaar las ik de twee voorgaande boeken van Mariska Overman en in januari kwam haar derde boek, Verdoemd, uit. Ik wilde dit boek meteen graag lezen en het geeft me zeker niet teleurgesteld. Ook deze thriller zit weer enorm goed in elkaar, want ik zag de afloop totaal niet aankomen. Bovendien is Mariska Overman niet bang om moeilijke thema’s, bijvoorbeeld zelfmoord, bespreekbaar te maken in dit boek.

Wees onzichtbaar – Murat Isik

Een boek dat echt al heel lang op mijn TBR stond, was Wees onzichtbaar van Murat Isik. De dikte van het boek hield me een beetje tegen om er aan te beginnen, maar dat bleek achteraf echt nergens voor nodig. Je vliegt namelijk ondanks de dikte echt door het boek heen en het verhaal is ook nog eens heel interessant om te lezen. Je leeft echt mee met Metin die als Turks jongetje opgroeit in de Bijlmer met een agressieve vader en doordat je Metin al vanaf jong meemaakt leef je echt met hem mee. Bovendien schetst het boek ook een mooi beeld van de ontwikkeling van de Bijlmer. Van hoe het ooit bedoeld was als vooruitstrevende wijk, maar hoe de wijk door een samenloop van omstandigheden veranderde in de zo slecht bekendstaande wijk.

The Hate U Give – Angie Thomas

The hate u give van Angie Thomas was een boek waar ik steeds maar niet aan toe kwam om het te lezen. Waarom weet ik niet, want echt iedereen was er enthousiast over en eigenlijk was ik zelf ook best wel benieuwd. Toen de film er aan zat te komen, moest het boek natuurlijk eindelijk maar eens gelezen gaan worden en nu vraag ik me echt af waarom ik daar zo lang mee heb gewacht. Ik vond het boek namelijk geweldig. De schrijfstijl leest fijn en de boodschap is zo ontzettend goed. Eigenlijk zou dit boek echt door iedereen gelezen moeten worden.

Vals – Mel Wallis de Vries

Nog een boek waar de verfilming van uitkwam in januari is Vals van Mel Wallis de Vries. Ook voor deze film wilde ik graag eerst het boek lezen. Ik vond het boek best aardig om te lezen, maar niet geweldig. Sommige momenten waren enorm voorspelbaar en de meiden die een hoofdrol spelen in het boek zijn soms gewoon te naïef om geloofwaardig te zijn. Wel een boek wat ik in een avondje uit had, maar het boek zal me zeker niet bijblijven.

Zondagskind – Judith Visser

Tenslotte las ik nog een boek wat ik al heel lang wilde lezen: Zondagskind van Judith Visser. Dit boek is gebaseerd op Judith Vissers eigen ervaring met het opgroeien met het syndroom van Asperger zonder dat zij wist dat zij dit had. Haar diagnose werd namelijk pas op latere leeftijd gesteld en hoewel ze altijd wel doorhad dat ze anders was dan andere wist ze dus tijdens haar jeugd nooit wat er precies met haar aan de hand was. In dit boek verteld ze door middel van Jasmijn Vink de problemen waar zij tegen aan liep en hoe het voor haar voelde om op te groeien als meisje dat anders was dan de andere. Echt een enorme aanrader dit boek.

Hoeveel boeken las jij in januari en welke was je favoriet?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.