Interrail #3 | Florence

Na het Italiaans aanvoelende Lugano is het daarna tijd om echt richting Italië te gaan. We hebben al kunnen genieten van pasta en echt Italiaans ijs, maar de komende week zullen we daar nog veel meer van gaan tegenkomen. We vertrekken na Lugano namelijk naar Florence. Een stad waar we allebei al eens geweest zijn, maar die we graag nog eens terugzien.

3 juni

Vandaag is weer een reisdag. Niet zo’n hele lange dit keer, we zullen ongeveer drie uur onderweg zijn. Eerst met de plaatselijke trein naar Milaan waar we een half uur overstaptijd hebben en dan met de hogesnelheidstrein richting Florence, waar we rond 12 uur aankomen. Vooral op het stuk Milaan-Florence rijden we veel door tunnels en is er dus weinig om te bewonderen, prima tijd dus om wat te lezen of te Netflixen. Op het chaotisch drukke station Firenze S.M.N aangekomen, gaan we op zoek naar ons hostel: WoW Florence. Een heel kleurrijk hostel in een superheldenthema en met een prachtig uitzicht op de dom vanaf het dakterras. Nadat we onze backpacks hier hebben achtergelaten vertrekken we richting het centrum. Voor ons allebei al bekend terrein, maar het voelt heel fijn om hier samen terug te zijn.

De middag besteden we met het wandelen langs een aantal belangrijke bezienswaardigheden van de stad. Te beginnen bij de Dom. Niet te missen, want de straat waar ons hostel aanzit loopt recht op de kathedraal af. Bij de kerk is het echt enorm druk, de rij om binnen te komen staat helemaal tot de achterkant, dus besluiten we dat later in de week nog maar een keer te proberen. Natuurlijk lopen we wel even een rondje om het gebouw en ik was eigenlijk vergeten hoe mooi de Dom van Florence eigenlijk is. Je kan er wel naar blijven kijken en je ziet steeds weer wat nieuws.

Natuurlijk mogen ook het Palazzo Vecchio en de Ponte Vecchio niet ontbreken op onze wandeling en daar lopen we dan ook daarna nog even heen. Uiteindelijk eten we pizza bij MisterPizza op het plein bij de Dom en daarna halen we nog een ijsje, voordat we richting het hostel lopen en daar met een boek en chips tot zonsondergang op het dakterras zitten.

 

4 juni

Na een typisch Italiaans ontbijt (heel veel koeken en een megapot nutella, maar we alle mogelijke soorten koffie) vertrekken we richting het Palazzo Vecchio om dit keer de binnenkant te gaan bekijken en de toren te beklimmen. Het is nog redelijk vroeg op de dag en daarom is het nog niet zo druk, we kunnen dus in alle rust rondkijken. Het paleis is erg mooi, vooral de plafonds en het uitzicht vanaf de toren (Na een stevige klim) is ook echt de moeite waard.

Daarna lopen we over de Ponte Vecchio om een wandeling van Time to Momo te lopen aan de andere kant van de rivier de Arno. Dit stukje is nog wat minder ontdekt door toeristen en het is er dan ook een stuk rustiger dan in het echte centrum van de stad. Het is echt heerlijk om door al die smalle straatjes te dwalen.

De wandeling voert verder langs de stadsmuur door de Giardino della Rose, waar we onze net gekochte kersen opeten, naar uiteindelijk het Piazzale Michelangelo. Dit plein is wat mij betreft het mooiste uitzichtpunt van de stad waarvandaan je alle belangrijke bezienswaardigheden kunt zien.

 

Eten doen we die avond in de Mercato di San Lorenzo. Dit is een overdekte markt vol met allerlei eettentjes. Het is lastig kiezen, want er is zo veel lekkers te vinden, maar uiteindelijk gaan we voor Pasta Carbonara. Geen slechte keuze, want we zien hoe ons eten voor onze neus wordt bereid en het smaakt ook nog eens enorm goed.

20190604_163914

5 juni

Vandaag is onze laatste dag in Florence. Voor het eind van de middag hebben we in ieder geval op de planning staan om de Dom te beklimmen, maar daarvoor gaan we naar de Giardino di Boboli. Een perfecte plek om een groot deel van de dag door te brengen met deze warme temperaturen. Er zijn namelijk voldoende schaduwplekken te vinden. We lopen dan ook heerlijk rustig door de tuinen met af en toe een rustpauze op een bankje.

Na een paar uur rondgeslenterd te hebben door de tuinen, gaan we rustig richting de Dom. We hebben tickets om om 16:00 de koepel te beklimmen, maar daarvoor willen we nog wat andere dingen rond de kathedraal bezoeken. De klokkentoren en het baptisterium zitten namelijk ook bij de prijs van het ticket inbegrepen. De klokkentoren is een hele klim, maar het uitzicht op de Dom is prachtig en het baptisterium staat helaas grotendeels in de steigers. Uiteindelijk gaan we ook de Dom zelf nog in. Dit is gratis, maar er staat wel steeds een lange rij voor. Vandaag valt de rij mee en besluiten we ons er toch aan te wagen.

En dan is het tenslotte tijd om de koepel te gaan beklimmen. Ik was echt vergeten hoeveel treden dat waren en ook dat het allemaal zo smal was. Niet heel fijn klimmen, maar met het uitzicht boven vergeet je dat al snel. Als we weer beneden zijn, lopen we weer richting de markthal waar we gisteren ook gegeten hebben en waar we dit keer voor burgers gaan bij een tentje dat alleen maar vegetarische en veganistische burgers verkoopt.

En toen was onze tijd in Florence alweer voorbij. De volgende dag vertrekken we richting La Spezia en daar hebben we ook heel veel zin in. Vanuit daar gaan we namelijk Cinque Terre bezoeken, maar daarover de volgende keer meer.

 

Eén gedachte over “Interrail #3 | Florence

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.