Interrail #4 | La Spezia (Cinque Terre)

Na drie nachten in Florence was het weer tijd om onze backpacks te pakken. We vertrokken namelijk richting de kust en om precies te zijn La Spezia. Vanuit hier zouden we Cinque Terre gaan bezoeken en daar hadden we enorm veel zin in.

6 juni

Vandaag reizen we dus richting La Spezia, maar we kunnen eerst nog uitslapen, want het plan is om pas om half twaalf de trein te nemen. Het is vandaag wat bewolkt en minder warm dan de afgelopen dagen, maar in de trein naar Pisa hebben we nog steeds hele mooie uitzichten om te bewonderen. De trein naar Pisa is helaas wel erg vol, maar wij hebben nog een zitplek, aan het raam, weten te bemachtigen.

In Pisa hebben we een korte overstap en daarna stappen we in de trein naar La Spezia. In deze trein raken we aan de praat met twee Duitse jongens die ook aan het interrailen zijn en op dit moment ook richting Cinque Terre gaan. Heel gezellig om zo even onze ervaringen met interrailen met elkaar uit te wisselen.

20190606_113623.jpg

Iets voor twee uur komen we aan op het station in La Spezia, waar we door de eigenaresse van het appartement en haar nicht (die wél Engels spreekt) opgehaald en naar het appartement gebracht. Heel fijn, want hoewel het gebouw dicht bij het station ligt, is het wel een beetje een doolhof in deze stad. Bovendien moet je lopend een heleboel trappen op en dat is met bagage (zelfs als het backpacks zijn) niet bepaald ideaal. Ze wijzen daarnaast ook aan waar alles is en hoe je er het snelst komt en geven hun tips voor Cinque Terre. Heel gastvrij allemaal en dan staat er ook nog eens een abrikozentaart klaar en water, wijn en ijsthee in de koelkast wat we allemaal kosteloos kunnen gebruiken. Mocht je ooit een slaapplek zoeken in La Spezia dan kan ik appartement Il Cielo della Spezia van harte aan bevelen.

Het eerste wat we doen is onze was in de wasmachine gooien. We hebben in een week aardig wat verzameld en het is fijn om alles de komende week weer schoon mee te kunnen nemen. Vervolgens doen we boodschappen voor de komende dagen bij de Coop om de hoek en de rest van de middag doen we lekker rustig aan in het appartement. Met een boek en wat thee en koffie is het prima uit te houden op het balkon. Ook bekijken we onze reisplannen voor de komende week. Op maandag en dinsdag is er namelijk nogal noodweer voorspeld in Zwitserland. Op die dagen hadden wij gepland om in Interlaken te verblijven, maar met heel veel regen en onweer op komst lijkt ons dat toch niet de beste plek om te zijn. We kunnen best tegen een beetje (veel) regen, maar in de bergen kun je nou eenmaal niet zoveel als het echt heel slecht weer is. Daarom boeken we ons hotel om naar een hotel in Bern. In de stad heb je wat meer mogelijkheden met slecht weer en mocht het toch meevallen kunnen we vanuit daar ook altijd een dagje naar de bergen. Zo flexibel kunnen zijn bevalt heel goed en is ook zeker een groot voordeel aan interrailen.

’s Avonds na het eten maken we nog een avondwandelingetje naar het centrum op zoek naar ijs en de zee en La Spezia blijkt ook best een gezellig centrum te hebben om doorheen te lopen.

7 juni

Vandaag brengen we de hele dag door in de vijf dorpjes van Cinque Terre. We kopen op het station van La Spezia de Cinque Terre Treno Card. Waarmee je de hele dag onbeperkt met de trein mag reizen in het nationaal park en toegang hebt tot de wandelpaden, gratis wifi en de wc’s. Daarna nemen we de trein naar Monterosso al Mare. Wat ons betreft is dit ook gelijk de minst mooie van de vijf plaatsjes. Het is ook de grootste en de enige met een echt zandstrand, een echte strandbestemming dus en dat merk je ook goed aan het publiek wat er rond loopt.

Maar Monterosso is onze startplaats voor een prachtige wandeling naar Vernazza. Een wandeling die in kilometers maar zo’n 3,5 kilometer lang is, maar die wel ongeveer twee uur in beslag neemt. Vooral het begin is wel wat lastig met heel veel trappen opklimmen, wat mijn astma niet zo leuk vind, maar zodra het afvlakt is de wandeling prima te doen. De paden zijn niet altijd even goed begaanbaar en vooral ook erg smal. De uitzichten zijn echt geweldig en op elke hoek zie je wel weer wat anders moois, we maken de wandeling dan ook lekker rustig, zodat we genoeg tijd hebben om te kunnen genieten. Wanneer we dichter bij Vernazza komen, krijgen we ook een prachtig uitzicht over dit dorpje, dar ook wel bekend staat als de mooiste van de vijf en wij kunnen niet anders dan dit beamen.

In Vernazza zijn we echt wel even aan rust toe. We kopen een foccacia en wat blikje fris en gaan aan de zee op een rots zitten. Vernazza heeft een heel klein zandstrand, met verder alleen maar rotsen eromheen, maar het kleine baaitje is perfect om even een frisse duik in te nemen. Daarna lopen we nog even door de smalle straatjes van dit dorp en daarna nemen we de trein naar het volgende dorpje.

Wat we niet wisten toen we naar Corniglia vertrokken was dat we vanaf het treinstation weer heel veel trappen omhoog moesten lopen om in dit dorpje te komen. Dit is namelijk het einige dorp van de Cinque Terre dat niet aan zee ligt. En toen kregen we ook nog eens een uit het niets ontstane onweersbui op ons hoofd. Toch wagen we ons aan aan de klim en daar hebben we achteraf absoluut geen spijt van. Corniglia is verreweg het kleinst van de vijf en ook het rustigste. De terrassen zitten hier voor de verandering niet helemaal vol en daarom besluiten we hier wat te drinken en een salade te eten. Verder heb je het dorpje snel gezien, omdat het echt heel klein is. De weg naar beneden is een stuk makkelijker en in de verte zien we het volgende dorpje, Manarola, al liggen. Eenmaal op het station komt de trein meteen aanrijden en zijn we binnen een paar minuten in het volgende dorp.

In de laatste twee dorpen, Manarola & Riomaggiore doen we niet zo heel veel meer. Het was een lange dag, maar we vinden het wel leuk om ook van deze dorpen nog even een glimp op te vangen. In Manarola lopen we alleen even van het station naar de zee en weer terug en stoppen we onderweg bij een souvenirwinkeltje waar ik een magneet van Cinque Terre koop. In het laatste dorp hebben we onze zinnen gezet op een ijsje en aangezien we in Italië zijn, is dat niet moeilijk te vinden en daarna nemen we de trein weer terug naar La Spezia, waar we binnen tien minuten zijn. Dan is het nog even een klim naar het appartement en genieten we in de avond lekker rustig van een avondje Netflixen op de bank.

We hebben echt enorm van onze dag in Cinque Terre genoten. Hoewel het een hele lange dag was, was het ook zeker één van de mooiste dagen van onze reis. Het is zo enorm mooi gebied, daar zou ik zeker nog wel eens een keer terug willen komen.

 

 

 

Eén gedachte over “Interrail #4 | La Spezia (Cinque Terre)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.