Recensie | Ik wil met je mee! – Jill Mansel

Ik luisterde eerst nooit luisterboeken, omdat ik steeds dacht dat het niks voor mij zou zijn. Vooral ook omdat ik bang was de helft van het verhaal te missen, omdat ik niet aan het opletten was. Toch waagde ik me er een tijdje geleden wel aan met Ik wil met je mee! van Jill Mansel en hoewel ik soms inderdaad delen miste, beviel het luisteren verder eigenlijk wel heel goed. Vandaag heb ik de recensie van het nieuwste boek van Jill Mansel voor jullie.

Titel: Ik wil met je mee!

Auteur: Jill Mansel

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Genre: Feelgood

Waardering: 3/5 sterren

Wanneer Mimi voor het eerst haar vaders nieuwe huis in de Cotswolds bezoekt, raakt ze verliefd op het dorp en de mensen die er wonen, allen met hun eigen sores en gekkigheden. Vooral met Cal heeft ze meteen een klik. En nog iets meer. Hij is gastvrij, charismatisch, en gewoonweg té knap. En hij is gelukkig getrouwd met Stacey en heeft een dochter.
Dan wordt de dorpsgemeenschap getroffen door een tragedie. Hierna volgt een reeks van onverwachte wendingen. Het pad van Mimi en Cal zal steeds opnieuw kruisen – maar zal het ooit het juiste moment voor hen beiden zijn?

9200000100887985

In Ik wil met je mee! is Mimi heel tevreden met haar leven in de grote stad en haar werk als PR-medewerker, maar als ze voor het eerst het nieuwe huis van haar vader en zijn vriend bezoekt in de Cotswolds bezoekt, is ze in een klap verliefd op het dorp en zijn bewoners. Vooral met Cal, één van de eerste bewoners die ze ontmoet, heeft ze meteen een band. Helaas is hij bezet, maar Mimi kan het ook meteen goed vinden met zijn vrouw en dochtertje. Wanneer Mimi weer terugkeert naar haar huis en drukke baan in Londen zijn er een paar onverwachte en schokkende gebeurtenissen die haar leven en dat van anderen op zijn kop zet. Cal blijft het pad van Mimi kruisen, maar steeds niet op het juiste moment. Zal dat juiste moment er ooit komen?

Fijne personages

Het verhaal wordt verteld vanuit Mimi en ik merkte meteen vanaf het begin al dat ik een goede band had met dit personage. Ik werd er vrolijk van om vanuit haar perspectief te lezen en ik leefde ook het hele boek echt met haar mee. Ook de andere personages in het boek hebben allemaal hun eigen verhaal en ik vond het ook leuk om over hun problemen te lezen.

Ik moet zeggen dat ik aan het begin wel wat moeite had om in het verhaal te komen. Dit komt wellicht ook omdat ik nog even moest wennen aan een luisterboek, maar het boek wordt zeker op een fijne manier voorgelezen, dus naarmate ik verder in het boek kwam, vond ik het alleen maar fijn om er naar te luisteren.

Minder voorspelbaar dan verwacht

Bij Jill Mansel verwacht ik eerlijk gezegd altijd nogal voorspelbare verhalen. Niet dat dat erg is, maar ik vond het ook wel heel fijn dat er in Ik wil met je mee! een paar wendingen zaten die ik totaal niet zag aankomen. Natuurlijk was het op sommige punten ook wel enorm cliché en voorspelbaar, maar dat in combinatie met een aantal zeer onverwachte wendingen vond ik zeker fijn om te lezen.

Ik wil met je mee! is dan ook zeker een boek dat ik aanraad om mee te nemen in je vakantiekoffer. Het is het perfecte boek om aan het strand of zwembad te lezen, zoals eigenlijk alle boeken van Jill Mansel dat zijn. Als ik het boek had gelezen in plaats van geluisterd, had ik het zeker weten in een dag uitgelezen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.