Interrail #7 | Zürich

Onze laatste bestemming van de interrail-reis was wederom in Zwitserland. Na Bern gingen we namelijk door naar Zürich. En met mooi weer op komst en de wetenschap dat we een balkon zouden hebben in deze stad, hadden we helemaal zin om nog een paar dagen te relaxen.

12 juni

Vandaag willen we met een tussenstop naar Zürich reizen. De treinreis van Bern naar Zürich is namelijk erg kort (minder dan een uur) en we kunnen toch pas vanaf 16:00 in ons appartement. We reizen deze dag dus via Luzern, een stad die we ook graag nog wel wilde zien.

En dat blijkt geen slecht besluit te zijn. Deze stad is namelijk ook erg leuk om te zien. Nadat we onze backpacks in een bagagekluis hebben gepropt, bekijken we in een paar uur de belangrijkste highlights van de stad. We beginnen bij de Kapellbrücke, de overdekte brug met een grote stenen watertoren. Vanaf daar lopen we door de straatjes van Luzern en richting de stadsmuur, met verschillende torens, waarvan sommige nog te beklimmen zijn. Vanaf de muur hebben we ook een prachtig uitzicht over de stad, het meer en de bergen in de vertel. Daarna lopen we verder naar de Löwendenkmal, een monument van een stervende leeuw in een rotswand opgedragen aan de helden van de Tuilerieën. Nadat we daar geweest zijn lopen we richting het Vierwoudstrekenmeer om daar met een ijsje van de zon te genieten voordat we met de trein richting Zürich vertrekken.

In Zürich aangekomen in het nog ongeveer een kwartiertje lopen naar ons appartement dat in een rustige wijk van de stad ligt. Daar aangekomen besluiten we gelijk maar even boodschappen te doen om de hoek, zodat we de rest van de dag met een boek op het balkon kunnen zitten.

13 juni

Morgen reizen we helaas weer naar huis, maar vandaag kunnen we nog een laatste dag genieten van de zon, Zürich en elkaar. We beginnen de dag met lekker rondslenteren in het oude gedeelte van de stad. Echt heel leuk al die smalle straatjes en hele oude gebouwen. Je kunt echt heel gemakkelijk verdwalen in deze straten, maar dat is helemaal niet erg, omdat elk hoekje mooi is om te zien.

In de middag stappen we op een boot voor een rondvaart van 1,5 uur op de Zürichsee. Het is heerlijk om in de zon te zitten op het dek en te genieten van het uitzicht op de bergen en de stad. Als we weer van boord komen lopen we rustig door het centrum terug naar het appartement waar we de rest van onze laatste vakantiedag rustig op het balkon doorbrengen.

14 juni

En toen was het echt tijd om naar huis te gaan. De reis verloopt vandaag in twee etappes naar Nederland. Eerst nemen we ’s ochtends de trein richting Frankfurt, waar we een overstap van 1,5 uur hebben en dus rustig ergens wat gaan eten tussendoor. Als we vervolgens op het vertrekperron van de ICE richting Amsterdam Centraal aankomen blijkt dat de trein door technische problemen niet van Frankfurt HBF kan vertrekken, maar dat hij zal gaan vertrekken vanaf de luchthaven en zie zelf maar hoe je daar komt. Met de S-bahn en uiteindelijk het halve vliegveld over rennen (de hele reis niet zo blij geweest met onze backpacks als deze dag) halen we de trein gelukkig alsnog en komen we met maar een paar minuten vertraging weer aan op Utrecht Centraal, waar we de trein terug naar Rotterdam pakken. Twee weken lang geen enkel probleem gehad met de treinen, behalve degene waarmee we Nederland uit en in reisde. We zijn duidelijk weer terug in Nederland met al zijn treinstoringen.

Het hele interrail avontuur was een geweldige ervaring. Zo’n afwisselende reis en ook het feit dat we flexibel waren in het aanpassen van ons reisprogramma was voor ons ideaal. Het is echt voor herhaling vatbaar en ik wil dan ooit echt nog wel eens andere hoeken van Europa gaan verkennen met de trein.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.