Favoriete boeken april t/m juni 2019

We zijn alweer over de helft van het jaar en dus zijn er inmiddels ook weer drie nieuwe maanden voorbij. Dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuw artikel met favoriete boeken van april t/m juni. Eerder dit jaar kon je al lezen over mijn favorieten van januari t/m maart en nu zijn dus de volgende drie maanden aan de beurt. Dit keer met een top 3.

Rebel (The Renegades #3) – Rebecca Yarros

Rebel is het derde deel van de Renegades-serie van Rebecca Yarros. Deze serie gaat over een groep jongeren in een stuntteam dat een jaar lang over de wereld reist met een cruiseschip. Alleen die setting vind ik dus al helemaal geweldig in dit boek. Zo vaak kom je namelijk geen verhaal tegen dat zich afspeelt op een cruiseschip. Daarnaast hebben alle hoofdpersonages ook allemaal hun eigen problemen. In het eerste en tweede deel draait het om Wilder en Nova en dit deel gaat over het enige vrouwelijke lid van de Originals (de groep die de Renegades heeft opgericht).

Waar ik Nova niet zo geweldig vond, vond ik het derde boek in de serie net als het eerste deel weer helemaal leuk. Rebel is een leuk personage om over te lezen. Stoer, maar er blijkt echt veel meer achter haar stoere uiterlijk te zitten. Bovendien houdt ze zich prima staande tussen al die mannen.

Recensie | Rebel (The Renegades #3) – Rebecca Yarros.

Koningin van Lucht en Duisternis (De duistere machten #3) – Cassandra Clare

Cassandra Clare heeft natuurlijk al enorm veen boeken over de Schaduwjagers wereld geschreven. En toch wordt ik elke keer weer verrast door haar boeken. Hoewel ze allemaal wel een beetje hetzelfde concept hebben, zijn de personages steeds anders en geniet ik nog steeds van het lezen van haar boeken.

Om te beginnen aan Koningin van Lucht en Duisternis moet je wel even moed verzamelen, want het boek is, net als de rest van deze serie, enorm dik. Als je er eenmaal aan begint merk je echter helemaal niet meer dat het boek zo dik is en vlieg je er doorheen. De duistere machten-serie draait om Emma, Jules en hun familie, maar ook de hoofdpersonen uit de andere series van Cassandra Clare komen weer terug en het is enorm leuk om te lezen hoe het met hun verder is gegaan.

Recenise | Koningin van Lucht en Duisternis (De duistere machten #3) – Cassandra Clare

Vijf stappen van jou – Rachael Lippincott

De laatste favoriet van dit kwartaal is Vijf stappen van jou geschreven door Rachael Lippincott. Dit boek las ik pas een paar weken geleden, vlak voordat de film waar het boek op gebaseerd is in de bioscoop verscheen. Zowel het boek als de film vond ik echt geweldig en ik kan ze dan ook aan iedereen aanbevelen.

Vijf stappen van jou gaat over Will en Stella die allebei Cystic Fibrose hebben. Door deze ziekte is kruisbesmetting tussen patiënten heel groot en ze moeten dan ook altijd op zes stappen afstand van elkaar blijven. Will en Stella lijken op het eerste oog tegenpolen, maar toch ontstaat er een hele goede band tussen hen. Het enige probleem: ze mogen dus niet te dicht bij elkaar komen, anders kan Stella haar plek bovenaan de transplantatielijst voor nieuwe longen wel vergeten.

Recensie | Vijf stappen van jou – Rachael Lippincott

 

 

 

 

Eén gedachte over “Favoriete boeken april t/m juni 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.