Recensie | The Perfectionists – Sara Shepard

Was jij ook groot fan van de tv-serie en de boeken van Pretty Little Liars en viel jij ook in een diep gat na het laatste seizoen? Waarschijnlijk ben je dan net zo benieuwd naar The Perfectionists van Sara Shepard. Ook een boekenserie van haar hand waarvan het eerste deel nu vertaald is naar het Nederlands. Ik vroeg me natuurlijk af of ik hier net zo enthousiast van zou worden en vandaag vertel ik of dit het geval was.

Titel: The Perfectionists

Serie: The Perfectionnists #1

Auteur: Sara Shepard

Uitgeverij: Moon Young Adult

Genre: Young Adult

Waardering: 4/5 sterren

Mackenzie, Ava, Julie, Caitlin en Parker lijken op het eerste gezicht niet veel gemeenschappelijk te hebben. Ze hebben elk hun eigen vrienden, drama’s en doelen. Maar ze delen wel één ding: hun intense haat voor Nolan Hotchkiss. Nolan heeft het leven van veel studenten geruïneerd, en ze vinden dat hij moet boeten voor wat hij gedaan heeft. Ze bedenken de perfecte moord – een hypothetische moord, natuurlijk. Het is slechts fictie… totdat hun wens werkelijkheid is geworden. Nolan is vermoord, precies zoals ze hadden gepland. Maar zij hebben het niet gedaan. Dus wie dan wel?

9200000107966614

Golf aan informatie

The Perfectionists draait om vijf personages die ook allemaal aan het woord komen in het boek. Vooral aan het begin van het verhaal is dat wat rommelig. In de eerste paar hoofdstukken worden de personages allemaal voorgesteld en krijg je als lezer echt een vloedgolf aan informatie over de betreffende personages over je heen. Het duurde dan ook even voordat ik echt in het verhaal kwam, maar aangezien de vijf meiden allemaal ook heel verschillend zijn en een hele verschillende persoonlijkheid hebben lukt het steeds beter om ze te onderscheiden.

Als je zo de flaptekst leest denk je misschien dat het hier om vijf hechte vriendinnen gaat, maar in feite kennen ze elkaar nog nauwelijks. Het enige wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze de grootste pestkop van de school haten, net als nog heel veel andere met hen trouwens. Niet zo gek dus dat ze soms fantaseren over hoe het zou zijn om hem wat aan te doen, maar geen van allen is niet echt van plan om hem ook daadwerkelijk te vermoorden. Niet zo gek dus dat ze schrikken als Nolan dood wordt aangetroffen en dan ook nog eens vermoord op precies de manier die zij bedacht hadden. Maar wie is er gek genoeg om daadwerkelijk dat plan uit te voeren?

Vergelijking met PLL is snel gemaakt

Vijf meiden op High School, een moord, iemand die de schuld in jouw schoenen wil schuiven. Als je Pretty Little Liars gezien hebt dan is de vergelijking snel gemaakt. Ook tijdens het lezen van het boek vond ik de sfeer vaak redelijk hetzelfde als in Sara Shepards voorgaande serie. Op het gebied van spanning en plotwendingen, maar ook het feit dat de hoofdpersonen zo naïef zijn en domme fouten maken die een onderzoek door de politie onmogelijk maken. Daar ging ik me bij PLL steeds meer aan storen en ook bij The Perfectionists was dat soms behoorlijk irritant.

Echte Page-turner

Vanaf het moment dat ik de personages goed genoeg uit elkaar kon houden, kon ik het boek nog maar moeilijk aan de kant leggen. Ik moest namelijk weten hoe het verhaal in elkaar zat. Te verwachten was natuurlijk dat het verhaal zou eindigen met een enorme cliffhanger en dat bleek ook inderdaad het geval. Ik ben nu dan ook heel benieuwd naar het tweede deel. De serie is een tweeluik, dus na dat boek zal duidelijk zijn hoe het zit. Maar het hele Wie is A?-gevoel zit er weer helemaal in. Het enige nadeel van het boek vond ik dat er relatief veel gebeurd in weinig bladzijden, daardoor voelt het verhaal soms wat afgeraffeld en van de hak op de stak springend. Verder vind ik The Perfectionists echt een enorme aanrader, zeker als je ooit fan was van Pretty Little Liars.

2 reacties op “Recensie | The Perfectionists – Sara Shepard

  1. Ik ben op een gegeven moment gestopt met Pretty Little Liars omdat ik 16 boeken toch wel iets te veel vond. Ik ben heel benieuwd of het tweede deel nog vertaald gaat worden, want de tv-serie krijgt geen tweede seizoen meer.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.