‘Waarom zou je de hele dag met teksten bezig willen zijn?’

Als je als freelance tekstschrijver/corrector vertelt wat je precies doet, zijn er veel mensen die zich afvragen of dat niet saai is, de hele dag met teksten bezig zijn. “Waarom zou je je de hele dag blindstaren op teksten en dan ook nog eens alle fouten er uit halen?” Voor mij is dat antwoord heel simpel: Omdat ik het leuk vind.

20191009_131925

Ik ben gek op lezen en schrijven. Al vanaf de basisschool. Ook op de middelbare school vond ik het heerlijk om essays te moeten schrijven voor het vak Nederlands en de grammaticalessen gingen mij zonder problemen af. Niet zo gek dus dat ik vervolgens op de universiteit ook de richting van taal en communicatie op ging. Daar leerde ik hoe je goede teksten schrijft voor verschillende media en verschillende doelgroepen en ontdekte ik hoe leuk ik het vind om steeds weer met een ander soort tekst bezig te zijn en in elk verhaal mijn enthousiasme over te brengen.

Daarnaast ben ik iemand die taalfouten in teksten heel irritant vind. Zeker als het fouten betreft die er makkelijk uitgehaald hadden kunnen worden als de tekst door iemand anders nagelezen zou zijn. Je eigen taalfouten zie je immers vaak niet in een tekst, maar iemand anders haalt ze er meestal zo uit. Het aantal fouten in een tekst bepaalt ook al snel of een tekst serieus wordt genomen. Een manuscript vol met fouten zal bij een uitgever toch vaak op de nee-stapel terecht komen en een bedrijfswebsite vol met spellingfouten komt niet echt professioneel over. Zonde van al het harde werk dat er ingestoken is.

Als freelance tekstschrijver en corrector kan ik bezig zijn met waar ik het beste in ben: taal. Ik help graag mensen om een foutloze tekst te kunnen presenteren. Of dit nu een manuscript is dat opgestuurd wordt naar een uitgever, een scriptie waar je een hoog cijfer voor wilt of een bedrijfswebsite die professioneel overkomt, ik word er blij van als ik iemand heb kunnen helpen op het gebied van teksten en communicatie.

Foutloze teksten zijn voor iedereen fijn. Voor een bedrijf dat serieus genomen wil worden. Voor de auteur die hoopt op een contract bij die ene felbegeerde uitgeverij of die een boek misschien wel in eigen beheer wil uitgeven. Voor de student die graag wil afstuderen. En bovenal voor de lezer van de tekst die in ieder geval niet afhaakt, omdat deze vol met schrijf-, spel- en stijlfouten staat.

Vind je het zelf niet leuk om met taal bezig te zijn? Is het niet je sterkste punt of heb je er gewoonweg geen tijd voor? Ik ben er om te helpen en word daar ook nog eens blij van. Benieuwd wat ik voor jou kan beteken? Kijk dan vooral eens rond op de site of neem vrijblijvend contact met mij op.

2 reacties op “‘Waarom zou je de hele dag met teksten bezig willen zijn?’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.