Mini recensies #1 | Met o.a. Als morgen niet bestaat & Nevermoor

Als ik een boek gelezen heb, weet ik daar over het algemeen wel zoveel over te vertellen dat ik er een volledige recensie van wil schrijven. Toch las ik laatst ook een aantal boeken waar ik wel mijn mening over kwijt wilde, maar waar ik toen ik er voor ging zitten eigenlijk nou ook weer niet zoveel over te zeggen had dat ik er 400 woorden over kon typen. Daarom nu voor het eerst een aantal mini-recensies. Recensies van een aantal boeken bij elkaar in één blog. Zo kunnen jullie toch lezen wat ik er van vond, maar hoef ik geen onzin op te gaan schrijven om er een heel artikel van te maken.

Ik reis alleen – Samuel Bjork

29741706._sy475_

Op het Noorse platteland wordt een zesjarig meisje gevonden, met een springtouw opgeknoopt aan een boom. Ze draagt vreemde poppenkleren en er hangt een vliegtuiglabel om haar nek met de tekst IK REIS ALLEEN.
Na een intern onderzoek werd inspecteur Holger Munchs speciale onderzoeksteam opgeheven en werd hij overgeplaatst naar een regionaal politiebureau. Maar als het land wordt geteisterd door een sluwe moordenaar, wordt het team weer tot leven gewekt. Munchs prioriteit is om zijn beste onderzoeker, de extreem getalenteerde maar depressieve Mia Krüger, uit haar zelfgekozen isolement te halen. Dat is echter nog niet zo makkelijk…

Van Ik reis alleen had ik hele hoge verwachtingen. Al jarenlang zag ik van dit boek de ene na de andere lovende recensie langskomen. Toen ik het boek dan eindelijk ook ging lezen, hoopte ik op een thriller die ik echt heel spannend zou gaan vinden. Helaas viel dat toch wat tegen. Op zich geen slecht boek, want vanaf het begin af aan is het spannend en wil je doorlezen om te weten hoe het verhaal in elkaar steekt, maar die verrassende wendingen waar volgens vele het boek mee vol zit, zag ik voor het grootste deel al van verre aankomen. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog of misschien komt het omdat ik al zo veel thrillers heb gelezen, maar Ik reis alleen wist mij niet zo positief te verrassen als ik had gehoopt.

3,5/5 sterren

Ik mis je – Gillian King

43472880._sy475_

Als na het uitgaan Charlottes beste vriendin Bo omkomt door een auto-ongeluk dat zij overleeft, wordt ze gek van schuldgevoel. Charlie vertrekt uit Wassenaar en probeert haar leven op te bouwen los van Bo en los van Carsten, Bo’s broer op wie ze in stilte verliefd is. Dan valt ze voor de mooie praatjes van James, een jongen van wie iedereen kan zien dat hij slecht nieuws is. Charlie raakt steeds verder verwijderd van Carsten en steeds meer in de greep van James. Het lukt haar niet om dit te doorbreken. Tot ze tien jaar later terugkeert naar Wassenaar.

Hoewel Gillian King al meerdere boeken heeft geschreven, was Ik mis je pas het eerste boek wat ik van haar las, maar het zal denk ik zeker niet de laatste zijn. De schrijfstijl van deze auteur is echt heel verslavend waardoor je het boek maar moeilijk weg kunt leggen. Het verhaal was op sommige punten heel emotioneel, maar op andere momenten kun je er ook prima hardop om lachen, wat een fijne afwisseling is. Ik miste wel iets van diepgang in het hoofdpersonage Charlie waardoor ik niet helemaal in het verhaal werd meegezogen, maar al met al heb ik enorm van het boek genoten.

4/5 sterren

Als morgen niet bestaat – Jennifer L. Armentrout

43898895._sy475_

De zeventienjarige Lena is de hoofdpersoon in ‘Als morgen niet bestaat’ van Jennifer L. Armentrout. Het ene moment heeft zij nog een vriendengroep, een wederzijdse verliefdheid en grootse plannen voor haar studententijd. Dat verandert als ze na een feestje met vier vrienden betrokken raakt bij een auto-ongeval. Lena is de enige die het overleeft. Ze wordt verteerd door schuldgevoel, kruipt in haar schulp en duwt iedereen van zich af.

Als morgen niet bestaat vind ik typisch zo’n boek waar je niet te veel over wilt vertellen, omdat je anders het plot al verklapt. Toch wil ik er over kwijt dat het een heel mooi boek is en dat ik het zeker aanraadt om te gaan lezen. Lena was een fijn personage waar ik me meteen in kon inleven (Ze houdt enorm van lezen). Het is bovendien een heel ontroerend verhaal dat ook nog eens vol zit met goede lessen. Ik moest wel even wennen aan het feit dat Jennifer L. Armentrout een YA heeft neergezet met dit boek, omdat ik eerder alleen New Adult-boeken van haar las, maar ze bewijst dat ze ook voor de iets jongere doelgroep een prima verhaal kan schrijven.

4/5 sterren

P.S. I like you – Kasie West

25486998

While spacing out in chemistry class, Lily scribbles some of her favorite song lyrics onto her desk. The next day, she finds that someone has continued the lyrics on the desk and added a message to her. Intrigue!
Soon, Lily and her anonymous pen pal are exchanging full-on letters—sharing secrets, recommending bands, and opening up to each other. Lily realizes she’s kind of falling for this letter writer. Only, who is he? As Lily attempts to unravel the mystery and juggle school, friends, crushes, and her crazy family, she discovers that matters of the heart can’t always be spelled out…

P.s. I like you is zo’n typisch schattige liefdesverhaal waar je de uitkomst al vanaf het begin van het boek ziet aankomen, maar dat je toch met veel plezier leest. Het feit dat de hoofdpersoon verliefd wordt op iemand die ze alleen kent via het schrijven van brieven vond ik heel mooi, maar ik vond hoe ze reageerde toen ze er eenmaal achterkwam wie het was wel een beetje overdreven. Verder was het gewoon een leuk boek dat makkelijk weg leest, maar qua plot niet zo heel bijzonder.

3/5 sterren

Nevermoor – Jessica Townsend

36628833._sx318_

Morrigan Crow is vervloekt. Ze is geboren op Avondstond, de onfortuinlijkste dag om geboren te worden. Niet alleen wordt ze beschuldigd van allerlei rampen, ze is ook gedoemd om te sterven in de nacht van haar elfde verjaardag.
Maar het loopt allemaal anders…
Vlak voor haar elfde verjaardag wordt ze ontvoerd door Jupiter Noord, die haar meeneemt naar de magische stad Nevermoor. Daar moet Morrigan strijden voor een plek in het Wondergenootschap. Haar concurrenten zijn honderden andere kinderen die allemaal een bijzonder talent hebben. Morrigan, die nergens in uitblinkt, zal een manier moeten vinden om alle proeven te doorstaan. En dan ontdekt ze ook wat Jupiter al die tijd voor haar verborgen heeft gehouden…

De verhaallijn van Nevermoor klinkt misschien niet heel erg uniek. Een vervloekte elfjarige die naar een magische wereld gaat met allemaal kinderen die net zo bijzonder zijn als zij, waar doet dat je aan denken? Toch is de uitwerking van de wereld waar Morrigan in terecht komt wel heel goed gedaan door Jessica Townsend en alle personages zijn ook heel gedetailleerd uitgewerkt, hierdoor waan je je tijdens het lezen echt even in Nevermoor. Zeker voor kinderen waarschijnlijk een prachtig verhaal. Voor volwassenen wellicht iets te voorspelbaar, maar ook dan is het verhaal nog heel fijn om te lezen.

4/5 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.