Recensie | Nee heb je – Charlotte de Monchy

Als je in de boekenwereld om feelgood-aanraders vraagt, komt de naam van Charlotte de Monchy vaak meerdere keren voorbij. Ik las nog nooit iets van haar, maar toen ik laatst een luisterboek zocht, zag ik dat Nee heb je in Kobo Plus zat. Een goede reden om eindelijk eens een boek van deze populaire auteur op te pakken en te kijken of ik er ook zo enthousiast over ben.

Titel: Nee heb je

Auteur: Charlotte de Monchy

Uitgeverij: Boekerij

Genre: Feelgood

Waardering: 3.5/5 sterren

Als Bobbie verplicht op een ergonomische bal zit bij de bedrijfscoach, en er alleen maar testbeeld op haar netvlies verschijnt als ze zich iets probeert te herinneren, beseft ze dat ze misschien toch wel een beetje overwerkt is. Gelukkig heeft haar baas een klusje voor haar op Bali, het eiland waar haar zus Lauren woont, met wie ze al negen jaar gebrouilleerd is. Ze hoeft alleen de uitkoop van een surfschool te regelen, zodat het bedrijf daar een luxeresort kan bouwen. De intentieverklaring is al getekend. Daarna heeft ze tijd zat om de ruzie met Lauren bij te leggen en zichzelf op te laden op een wit bountystrand.
Op Bali pakt het allemaal heel anders uit dan verwacht. De eigenaar van de surfschool, ene Samuel, zegt doodleuk de intentieverklaring nooit eerder te hebben gezien. En haar zus staat ook niet echt te springen als Bobbie onverwachts met een enorme koffer op de veranda van haar restaurant staat. Bobbie is er toch van overtuigd dat ze beiden zal kunnen ompraten en ze boekt om te beginnen een paar surflessen bij Samuel. Maar de relaxte levenshouding, het heerlijke klimaat en de charmes van haar surfleraar missen hun uitwerking niet. Is zij het misschien zelf die het roer radicaal moet omgooien?

9200000102277804

Twee perspectieven

In Nee heb je volgen we twee zussen die elkaar negen jaar niet gesproken hebben. Bobbie en Lauren kregen ruzie op de begrafenis van hun buurmeisje en daarna vertrok Lauren naar Bali voor de liefde, terwijl Bobbie zich suf werkte om maar niet te hoeven denken aan wat er in het verleden allemaal gebeurd is. Waar Bobbie nu overspannen is en door haar baas naar Bali wordt gestuurd om een simpele zaak op te lossen en daarna te gaan ontspannen op het strand, heeft Lauren inmiddels een zoontje, maar is ze wel in de steek gelaten door de vader. Dan staat Bobbie ineens bij haar zus op de stoep om een paar weken te blijven, maar of dat nou zo’n goed idee is als je elkaar negen jaar niet hebt gesproken?

Bobbie en Lauren zijn allebei hele andere persoonlijkheden. Ik kon de twee tijdens het luisteren dan ook prima uit elkaar houden. Bovendien zitten ze allebei vol met humor, dus de kans dat je vrolijk wordt van dit boek is erg groot.

Zomerse sfeer

Nu het weer wat kouder weer is hier in Nederland is het natuurlijk heerlijk om je via een boek even op het zomerse en warme Bali te wanen. Vol met personages die klagen over de hitte, witte zandstranden en knappe surfleraren. Als je het zomerse gevoel nog even vast wilt houden dan is Nee heb je het ideale boek om deze herfst op te pakken. Charlotte de Monchy beschrijft het eiland heel gedetailleerd, dus hoewel ik nooit op Bali ben geweest kan ik me een aardige voorstelling maken van de omgeving waarin Bobbie terechtkomt en waar Lauren al jaren woont.

Interesse in boeken van Charlotte de Monchy gewekt

Nee heb je is een heerlijk zomers boek. Soms wel wat voorspelbaar, maar dat hoort nou eenmaal bij het genre en maakt het eigenlijk ook wel fijn om dit soort boeken te lezen. Ik kreeg bij het lezen van dit boek een beetje het gevoel dat ik een Jill Mansell boek aan het lezen was en dat is een groot compliment in de richting van Charlotte de Monchy. Ik ben zeker van plan om in de toekomst nog meer boeken van deze auteur te gaan lezen, want mijn interesse is gewekt na het lezen van Nee heb je.

 

 

 

2 reacties op “Recensie | Nee heb je – Charlotte de Monchy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.