Recensie | Kamer 305 – Yvonne Franssen

Alweer een tijdje geleden las ik van Yvonne Franssen haar thriller Schaduwen. Dit vond ik een erg goed boek en ik was dan ook heel benieuwd naar haar nieuwe boek, Kamer 305. Ik begon met hoge verwachtingen aan deze thriller, maar werden die ook waargemaakt?

Titel: Kamer 305

Auteur: Yvonne Franssen

Uitgeverij: Futuro

Genre: Thriller

“Pas na tweeën ’s middags werd ik weer wakker. Mijn hele wezen schreeuwde om Martijn, maar hij had niets meer van zich laten horen en wat zou ik moeten zeggen? Toch graai ik nu met wild kloppend hart naar mijn telefoon. Het appje is echter van Corine.
Hoe lang moet ik mijn nieuwsgierigheid nog bedwingen? Serieus Kim, ik maak me zorgen. Wat is er aan de hand?
Wat is er aan de hand? Absoluut een goeie vraag. Dat zou ik ook wel willen weten. Het lijkt er sterk op dat mijn minnaar zijn vrouw heeft vermoord, mijn echtgenoot heeft geprobeerd mijn moeder te vermoorden en ik ben bang dat een van mijn cliënten onderweg is om mij te vermoorden. Meer niet. Niets om je zorgen over te maken.”
In de literaire thriller ‘Kamer 305’ raken de levens van Kim en Eva met elkaar verstrengeld tijdens hun huiveringwekkende zoektocht naar het motief achter enkele mysterieuze moorden.

Drie personages

Kamer 305 draait om drie verschillende personages die ook allemaal aan het woord komen in het verhaal. Kim is getrouwd met Simon, maar hun huwelijk loopt al langere tijd niet echt goed meer. Kim heeft naast haar huwelijk een affaire met Martijn die ook al met huwelijksproblemen kampt. Op een dag vind Kim een dode vrouw op het bed van kamer 305, waar ze altijd met Martijn afspreekt. Ze raakt in paniek en maakt een beslissing die grote gevolgen heeft. Martijn en Kim maken op een gegeven moment ook kennis met Eva die meer informatie wil over een bepaalde moord die veel lijkt op de moord op haar vader. Met z’n drieën gaan ze op onderzoek uit en komen ze tot ontdekkingen die voor hen allemaal grote gevolgen kunnen hebben.

Het verhaal wordt dus verteld vanuit het perspectief van Kim, Martijn en Eva. In korte hoofdstukken wordt door ieder van hen verteld over de gebeurtenissen, maar wel op zo’n manier dat het verhaal niet in herhaling treedt. Over het algemeen gaat het verhaal namelijk steeds weer verder waar het vorige personage is gebleven. Aan het begin van het boek is het soms wel wat lastig om onderscheidt te maken tussen de personages, ondanks dat hun naam boven elk nieuw hoofdstuk staat, maar dat gaat naarmate het boek vordert steeds beter.

Enigszins voorspelbaar

Het begin van Kamer 305 vond ik wel redelijk traag verlopen, ondanks de vondst van de dode vrouw zit er aan het begin nog niet echt veel spanning in. Het draait vooral om de problemen die Kim en Martijn binnen hun huwelijk hebben. Toch wil je graag verder lezen, want de vraag blijft hoe Kim zich uit haar benarde positie gaat redden en ook hoe Eva in het verhaal past. De band tussen Kim en Martijn is namelijk meteen vanaf het begin duidelijk, maar hoe Eva hierin past openbaart zich pas later.

Het verhaal is helaas op veel punten wel wat voorspelbaar. Ik had halverwege het boek al het gevoel te weten hoe het verhaal precies in elkaar zat en ik bleek er achteraf niet erg veel naast te zitten. Dat vond ik wel wat jammer, want ik heb bij een thriller liever dat ik compleet wordt verrast. Toch heb ik het boek wel met plezier gelezen en hoewel de spanning soms wat wegblijft, weet Yvonne Franssen er met diverse cliffhangers wel voor te zorgen dat je steeds door wilt blijven lezen.

Waardering: 3 uit 5.

Eén gedachte over “Recensie | Kamer 305 – Yvonne Franssen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.