Recensie | Het einde (Off-Campus #3) – Elle Kennedy

De eerste twee delen van de Off-Campus serie van Elle Kennedy heb ik met veel plezier gelezen. Hoewel ik De fout iets minder leuk vond dan De deal was ik ook weer heel benieuwd naar het derde deel in deze serie. Inmiddels las ik Het einde eindelijk en vandaag vertel ik wat ik van dit boek vond.

Titel: Het einde

Serie: Off-Campus #3

Auteur: Elle Kennedy

Uitgeverij: Volt

Genre: New Adult

Dean Di Laurentis krijgt altijd alles wat hij wil. Hij is nog geen meisje tegengekomen dat zijn charmes kan weerstaan. Totdat hij Allie ontmoet.

Allie Hayes gaat bijna afstuderen, maar heeft nog geen idee wat ze daarna wil gaan doen. En ze heeft het ook nog eens net uitgemaakt met haar vriend. Een rebound met Dean, de one night stand-koning van het populaire ijshockeyteam, kan ze niet weerstaan. Maar één ding weet ze zeker: een herhaling van de wilde nacht met Dean gaat er niet komen.

Dean heeft een geweldige nacht met de gevatte Allie, en hij blijft daarna maar aan haar denken. Maar Allie zegt dat het bij die ene keer moet blijven en dat ze alleen vrienden wil zijn. Dat laat Dean niet zomaar gebeuren en hij zet alles op alles om Allie te veroveren.

Playboy Dean & Badass Allie

Het derde deel van de serie draait om Dean en Allie. Met Dean hebben we in de voorgaande delen al kennisgemaakt als de huisgenoot van Graham en Logan die met elk meisje dat hij kan krijgen het bed in duikt. Hij is er aan gewend dat hij alles kan krijgen wat hij wil en is niet gewend om nee te horen. Totdat hij Allie ontmoet.

Allie heeft het net uitgemaakt met haar vriend en zit echt niet te wachten op een nieuwe relatie. Zeker niet met Dean. De one-night-stand koning van het ijshockeyteam. Toch kan ze zijn charme niet weerstaan en eigenlijk ziet ze een rebound met hem wel zitten. Voor één nacht en daarna nooit meer.

“‘Het is geen blijvertje AJ,’ zegt hij met een vermoeide zucht. ‘Ik hoop dat je dat inziet. ‘ Die botte opmerking doet pijn. Ik bedoel, Dean en ik gaan echt niet volgende week de uitnodigingen voor onze bruiloft versturen, maar ik zie ons het ook niet binnenkort uitmaken. We zijn tweeëntwintig. We zijn verliefd. De toekomst kan lastig worden, maar ik weet zeker dat we er iets van kunnen maken als we er ons best voor doen.”

Hoewel Dean altijd degene is die niet twee keer met het zelfde meisje naar bed gaat, kan hij Allie na die ene nacht niet meer uit zijn hoofd zetten. Terwijl Allie hem keer op keer duidelijk maakt dat het echt niet nog een keer gaat gebeuren. Dean laat het er echter niet bij zitten en zo leren Allie en de lezer ook een hele andere kan van Dean kennen.

De dynamiek tussen Dean en Allie is gedurende het boek echt heel leuk om te lezen. Ze zijn allebei zeker niet op hun mondje gevallen. Bovendien weten ze allebei heel goed wat ze willen en wat ze niet willen en dat leidt tot hilarische gesprekken met elkaar.

Humoristische schrijfstijl

De boeken van Elle Kennedy lezen allemaal heel gemakkelijk weg. Zo ook Het einde. Dit komt vooral omdat het verhaal luchtige scenes en heftigere stukken goed afwisselt en omdat er de nodige humor in zit. In dit boek is het vooral Allie die Dean constant op zijn plaats zet met haar sarcastische en gevatte opmerkingen.

Ook leuk is dat de personages uit de voorgaande boeken ook weer terug komen in dit boek. Zo lees je ook weer wat meer over hun leven en ik kreeg eigenlijk ook wel zin om hun boeken weer opnieuw te gaan lezen, maar verder zijn de boeken van Elle Kennedy helemaal niet verslavend of zo hoor.

Waarin dit boek wel echt verschilt van zijn voorgangers is dat er wel een stuk meer seksscènes in zitten. Te verwachten met Dean als één van de hoofdpersonages. Ik vond het zelf niet storend, omdat het goed bij de personages past en het hoort natuurlijk ook wel bij het genre New Adult, maar het is wel iets om rekening mee te houden voor je het boek gaat lezen.

Gelukkig niet echt het einde

Ook na het lezen van Het einde kan ik nog geen genoeg krijgen van de Off-Campus serie. Gelukkig is dit boek niet daadwerkelijk het einde. In december komt namelijk het vierde deel uit dat gaat over de vierde huisgenoot van Graham, Logan en Dean. In dit deel staat Tucker centraal en aan wat er in dit boek al als voorproefje gegeven wordt voor Het doel kan ik niet wachten om dit boek ook te gaan lezen.

Waardering: 4 uit 5.

2 reacties op “Recensie | Het einde (Off-Campus #3) – Elle Kennedy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.