Recensie | Begin Again – Mona Kasten

Toen Begin Again van Mona Kasten begin februari uitkwam, zag ik het boek echt overal voorbijkomen. De recensies waren overwegend positief en de flaptekst sprak mij enorm aan. Lang duurde het dan ook niet voor ik aan het boek begon en vandaag vertel ik wat ik er precies van vond.

Titel: Begin again

Serie (Again #1)

Auteur: Mona Kasten

Uitgeverij: Boekerij

Genre: New Adult

Hij bepaalt de regels. Zij breekt ze allemaal.

Nieuwe naam, nieuw kapsel, nieuwe stad. Haar toelating tot Woodshill University is voor Allie Harper de perfecte manier om opnieuw te beginnen. Het enige wat nog ontbreekt is een plek om te wonen. Na een moeizame kamerjacht trekt ze in bij bad boy Kaden White. Hij mag dan erg sexy zijn, met zijn tatoeages en nonchalante houding, hij is ook een arrogante eikel.

Kaden stelt gelijk huisregels op: niet praten over vrouwenproblemen, absolute stilte als hij iemand mee naar huis neemt en fysiek contact is uitgesloten. Eerst vindt Allie dit makkelijk zat, maar de twee groeien geleidelijk dichter naar elkaar toe – en uiteindelijk weet Allie niet langer of ze zich aan Kadens regels kan houden.

Huisgenoten

Allie Harper is helemaal klaar voor een nieuwe start. Ze is toegelaten tot Woodshill University ver weg van haar ouderlijk huis, waar ze maar al te graag aan wil ontsnappen. Ze verandert haar naam, neemt een nieuw kapsel en is vastbesloten alles te doen wat haar moeder haar tot dan toe verboden heeft. Het enige probleem, een kamer vinden blijkt nog best ingewikkeld te zijn. Uiteindelijk vind ze een plek bij de arrogante Kaden White. Oké, hij is erg aantrekkelijk, maar zijn hele houding is erg onvriendelijk. Door slechte ervaringen in het verleden wil Kaden liever geen meisje als huisgenoot, maar Allie kan erg overtuigend zijn als ze ergens haar zinnen op gezet heeft. Kaden mag dan een eikel zijn, zijn huis is wel mooi en tien keer beter dan wat Allie hiervoor allemaal heeft bezichtigd. Bovendien is het echt haar laatste optie. Kaden stemt uiteindelijk in, maar stelt wel een aantal regels op: (1) niet praten over vrouwenproblemen, (2) absolute stilte als hij iemand mee naar huis neemt, en (3) fysiek contact is uitgesloten. Allie vind dit eerst allemaal prima, maar hoe meer ze over elkaar te weten komen, hoe meer ze naar elkaar toegroeien. Tot Allie uiteindelijk niet weet of ze zich nog langer aan Kadens regels kan houden.

Relatie voelt soms niet heel realistisch

Mona Kasten heeft een fijne schrijfstijl en hoewel het boek meer dan 400 bladzijden bevat, vliegje er toch aardig snel doorheen. Met verrassende wendingen, leuke personages, humor, maar ook serieuze onderwerpen is het een heerlijk boek om te lezen. Zeker als je nog niet zo bekend bent met het New Adult genre is dit een mooi boek om mee te beginnen. Een klein puntje van kritiek heb ik wel en dat is dat ik de relatie tussen Allie en Kaden zich soms niet zo realistisch vond ontwikkelen. Er zat niet echt een opbouw in. Het was echt in een klap van we haten elkaar naar we kunnen geen seconde zonder elkaar en dat voelde niet heel geloofwaardig.

Benieuwd naar de rest van de serie

Hoewel ik Begin Again een fijn boek vond om te lezen, was het zeker niet het beste boek dat ik ooit las in dit genre. Wel heeft Mona Kasten mij met haar schrijfstijl benieuwd gemaakt naar de andere delen in de serie. Die komen er namelijk, uitgeverij Boekerij vertaalt ook de vervolgdelen dit jaar nog. Deze boeken zullen draaien om andere personages, waar je in Begin Again ook al kennis mee maakt. Een beetje het vertrouwde concept in NA-land dus. Als je nog redelijk onbekend bent met het New Adult genre, zou ik Begin Again zeker aanraden om mee te starten, want daar is dit boek uitermate geschikt voor.

Waardering: 3 uit 5.

2 reacties op “Recensie | Begin Again – Mona Kasten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.