Recensie | De waarheid – Colleen Hoover

Dat ik fan ben van de boeken van Colleen Hoover is geen verrassing meer. Van elk boek dat zij schrijft heb ik op voorhand al grote verwachtingen. Toch wist ik bij De waarheid niet zo goed wat ik moest verwachten. Het is namelijk een heel ander genre dan dat we normaal gesproken bij Colleen Hoover gewend zijn. De recensie waren echter veelbelovend en na het lezen van dit boek kan ik me alleen maar bij die enthousiaste verhalen aansluiten.

Titel: De waarheid

Auteur: Colleen Hoover

Uitgeverij: Zomer & Keuning

Genre: Thriller

De spannende NA-thriller ‘De waarheid’ van Colleen Hoover gaat over schrijfster Lowen. Ze kan nauwelijks rondkomen, tot ze de kans van haar leven krijgt: ze mag de populaire boekenserie van Verity Crawford voltooien, die door een auto-ongeluk zelf niet meer kan schrijven. Als Lowen door Verity’s aantekeningen gaat, ontdekt ze een ongepubliceerde autobiografie die verborgen had moeten blijven. Ze besluit om het verhaal verborgen te houden, ook voor Verity’s man Jeremy. Maar dan krijgt ze gevoelens voor Jeremy. Hoelang kan Lowen de waarheid voor zich houden?

Op het puntje van je stoel

Een thriller dus van de hand van Colleen Hoover. De waarheid gaat over Lowen. Zij droomt ervan om met schrijven haar brood te kunnen verdienen. Realiteit is echter dat ze maar amper kan rondkomen. Ze staat zelfs op het punt om haar flat in new York uitgezet te worden. Dan dient zich een gouden kanns aan. De beroemde schrijver Verity is op zoek naar een ghostwriter. Na een auto-ongeluk is zij zelf niet meer in staat om te schrijven, maar haar immens populaire serie heeft zijn einde nog niet bereikt. Lowen wordt uitgenodigd in het huis van Verity en haar man Jeremy. Zo kan ze zich verdiepen in de schrijfstijl van Verity. Hierbij stuit ze op een ongepubliceerde autobiografie die haar kijk op Verity helemaal verandert. Ze voelt zich steeds onveiliger in het huis en tot overmaat van ramp ontwikkeld ze ook nog gevoelens voor Jeremy.

Het verhaal begint nog kalm, maar zodra Lowen in het huis aankomt komt het verhaal in een stroomversnelling terecht. Hoofdstukken vertelt uit het perspectief van Lowen wisselen zich af met hoofdstukken uit de autobiografie van Verity. Het verhaal kruipt steeds meer onder je huid en neemt continu verrassende wendingen. Als je eenmaal bent meegesleurd, wordt het lastig het boek nog weg te leggen voor het einde.

DAT EINDE!

Over het einde gesproken. Op het einde neemt het boek de meest verrassende wending allertijden. Nadat ik het boek dicht had geslagen, ging ik twijfelen aan alles wat ik gelezen had. Want wat is nou precies de waarheid. Aan het einde van het boek ben je daar als lezer nog lang niet over uit.

Na het lezen van De waarheid ben ik heel benieuwd of Colleen Hoover nog meer thrillers voor ons in petto heeft. Hoewel dit boek heel anders is dan al haar romantische verhalen weet ze mij met dit verhaal ook helemaal in te pakken en ook het NA-tintje is in dit boek zeker terug te vinden. Het verrassende einde dat je aan het denken zet, de continue onderhuidse spanning en de pakkende schrijfstijl van Colleen maken dit één van mijn favoriete boeken die ik dit jaar las.

Waardering: 5 uit 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.