Recensie | Leef, Lach, Loch – Vanessa Gerrits

Dit jaar zou ik eigenlijk op vakantie gaan naar Schotland. Een land waar ik heel graag naar toe wil, omdat de natuur me echt prachtig lijkt. Logischerwijs ging deze vakantie natuurlijk niet door. Des te enthousiaster was ik toen ik het boek Leef, lach, loch van Vanessa Gerrits voorbij zag komen. Een boek dat zich afspeelt in Schotland. Hopelijk kon ik me daarmee toch een beetje in dat prachtige land wanen en op vakantie gaan vanuit mijn luie stoel. Bijkomend pluspunt het boek is ook nog eens terug te vinden in Kobo Plus.

Titel: Leef, lach, loch

Serie: North Ness Inn #1

Auteur: Vanessa Gerrits

Uitgeverij: Loft books

Genre: Feelgood

Met haar drieëntwintig jaar is Esme aan de oude kant voor een eerstejaars student – haar (inmiddels ex) bad boyfriend had een stokje gestoken voor haar studieplannen. Na hun breuk begint Esme eindelijk aan haar droomstudie: toerisme. Ze is helemaal klaar voor een stage op een zonnige vakantiebestemming, maar dan vallen haar plannen in het water. Letterlijk. De enige stageplaats die nog over blijkt, is een Schotse herberg in de buurt van Loch Ness. Vastberaden er het beste van te maken vertrekt Esme naar het druilerige Drumnadrochit.

Wanneer Esme de aantrekkelijke, wat norse herbergier Rory dan eindelijk ontmoet, blijkt ook nog eens dat hij helemaal niet op een stagiair zit te wachten. Maar Esme geeft zich niet gewonnen en vecht, gesteund door collega’s, voor haar stageplekje. En wie weet, misschien valt die Rory ook nog mee…

Met haar drieëntwintig jaar is Esme een tikkeltje aan de oude kant om eerstejaarsstudent te zijn. Eindelijk heeft ze ervoor gekozen om voor haarzelf te kiezen. Na jaren te maken te hebben gehad met een fout vriendje kan ze nu eindelijk beginnen aan haar droomstudie: toerisme. Daar hoort natuurlijk ook een stage bij op een exotische plek. Esme ziet zichzelf al helemaal zitten in de zon aan het Egyptische zwembad. Dan vallen haar plannen helemaal in het water. Ze komt terecht op de laatste plek waar ze zou willen zijn. In het altijd regenachtig Schotland in een plaatsje met een onmogelijk uit te spreken naam: Drumnadrochit. Esme is vastbesloten om er toch iets van te maken. Alleen helpt haar baas Rory daar niet echt bij. Deze norse herbergier zit niet te wachten op een stagiaire en ziet Esme liever vandaag dan morgen vertrekken. Esme vecht voor haar plekje en uiteindelijk blijkt in Schotland ook best wel eens de zon te schijnen. Soms.

Perfecte vakantieboek

Esme komt in Leef, lach, loch dus niet bepaald op de zonnige vakantiebestemming uit die ze had gehoopt. Dat neemt niet weg dat dit boek toch een heerlijk zomerboek is om te lezen. Hoewel het weer misschien niet altijd even zomers is, is dit wel een heerlijke feelgood om op het strand te lezen. Esme maakt een hoop leuke en minder leuke dingen mee en als lezer leef je hier helemaal mee mee. Bovendien waan je je even helemaal in Schotland door de zomerse schrijfstijl van Vanessa Gerrits. Zo ben je toch nog even op vakantie in dit jaar waarin we allemaal juist zoveel mogelijk thuisblijven.

Heerlijk Schots

Het grootste pluspunt van Leef, lach, loch vind ik toch wel dat er echt een duidelijk Schots tintje in zit. Zo wordt de omgeving dus zo omschreven dat je er bijna zelf loopt. Daarnaast heeft elk hoofdstuk een Schotse titel om het gevoel helemaal af te maken. Over alle details is dus nagedacht en dat vind ik enorm leuk gedaan. Ik hoop in ieder geval op een vervolg, want ik ben nog lang niet klaar met het lezen over de avonturen van Esme en Rory in Schotland.

Waardering: 4 uit 5.

3 reacties op “Recensie | Leef, Lach, Loch – Vanessa Gerrits

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.