Recensie | Zonder gezicht – Robert Bryndza

Robert Bryndza kende ik al van zijn thrillers rondom Erika Foster. Ik heb nog niet heel deze serie gelezen, maar de boeken die ik wel al las, vond ik stuk voor stuk steengoed. Van die perfecte thrillers waarbij je continu op het puntje van je stoel zit en waarbij aan het einde alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Zonder gezicht is het eerste deel in een compleet nieuwe thrillerserie van dezelfde auteur. En in deze reeks draait het allemaal om Kate Marshall.

Zestien jaar geleden was Kate een veelbelovende jonge agent binnen het Londense politiekorps. Ze maakte jacht op een beruchte seriemoordenaar: de Kannibaal van Nine Elms. In plaats van dat zij hem pakt, krijgt hij haar te pakken en die gebeurtenis veranderd haar hele leven. Nu is Kate haar baan als rechercheur kwijt, haar reputatie is kapot en tot overmaat van ramp is ze ook de voogdij over haar zoon kwijt. Ze leidt een relatief rustig leven als hoogleraar Criminologie, woont in een huis aan zee en begint langzaam maar zeker na zestien jaar haar leven weer op de rit te krijgen. Dan wordt er een slachtoffer gevonden waarbij de verwondingen wel verdacht veel weg hebben van die in de zaak van Nine Elms. Maar die moordenaar zit veilig achter slot en grendel. Is er sprake van een copycat? Opnieuw wordt Kate meegezogen in de zaak van de Kannibaal van Nine Elms. En dit keer is ze vastbesloten om de afloop beter te laten zijn dan zestien jaar geleden.

De proloog van het boek zet meteen de toon voor de rest van het verhaal. Je wordt meteen meegezogen in de spanning en leert daarnaast meteen hoofdpersoon Kate beter kennen. Hoewel de spanning daarna wel weer even wat afneemt, duurt het niet lang voor je in de ene na de andere onverwachte gebeurtenis rolt.

Naast Kate kijk je ook mee over de schouder van de Kannibaal van Nine Elms. Die zit inmiddels al aardig wat jaar opgesloten in de gevangenis, maar is zeker niet van plan om daar de rest van zijn leven te blijven zitten. Door dit extra perspectief zie je de hele zaak ook van de andere kant en dat maakt het lezen van het boek nog interessanter.

Zonder gezicht is dus een fijne thriller, maar er waren ook wel wat puntjes die wat beter hadden gekund naar mijn idee. Zo valt alles aan het einde wel iets te goed in elkaar en daardoor wordt het wat ongeloofwaardig. Bovendien voelt het einde ook wel wat afgeraffeld en had dat deel allemaal wel iets uitgebreider mogen worden verteld. Maar al met al een heerlijke thriller die smaakt naar meer. Kom maar op met dat vervolg.

Waardering: 4 uit 5.

Titel: Zonder gezicht

Serie: Kate Marshall #1

Auteur: Robert Bryndza

Uitgeverij: Boekerij

Genre: Thriller

Flaptekst: Zestien jaar geleden was Kate Marshall een veelbelovende jonge politiedetective bij de Londense politie. Tot ze de opdracht kreeg een seriemoordenaar op te sporen, en hij haar eerst vond. Kate’s carrière eindigde in een schandaal en ze bleef getraumatiseerd, verraden en publiekelijk vernederd achter.

Jaren later worstelt Kate nog steeds met de gevolgen als ze de kans krijgt haar verleden recht te zetten. Er lijkt een copycat-moordenaar actief die het afgrijselijke werk van zijn idool voortzet. Kate wordt opnieuw de verwrongen geest in getrokken van een moordenaar die ze maar al te goed kent. Ooit was ze het beoogde vijfde slachtoffer – en zijn opvolger lijkt vast van plan om het werk nu af te maken.

Eén gedachte over “Recensie | Zonder gezicht – Robert Bryndza

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.