Marrakesh dag 1: aankomst in Marokko

De afgelopen week was het erg rustig op mijn blog. Dit kwam omdat ik vorige week op studiereis was naar Marrakesh en ik geen tijd had om vooruit te schrijven. Dat maak ik deze week echter helemaal goed, want ik zal van elke dag in Marrakesh een reisverslag online zetten. Ben je dus benieuwd wat ik allemaal uitgevoerd heb in Marokko, houd deze week dan vooral mijn blog in de gaten.

Vorige week zondagavond vloog ik richting Marokko. We hadden met de groep om 15:00 op Schiphol afgesproken bij het meeting point. Het was nog een hele zoektocht naar dit meetingpunt, omdat mijn moeder mij had afgezet bij vertrekhal 4, zo’n beetje aan de andere kant van Schiphol. Gelukkig was ik wel op tijd en kon de reis beginnen. Van de reiscommissie kregen we het informatieboekje wat gelijk goed leesvoer was voor tijdens de vliegreis.


Toen iedereen compleet was konden we onze bagage gaan inchecken, bij vertrekhal 4, waar ik dus net vandaan kwam, en richting de douane. Door de douane komen duurde bij mij best lang. De controle ging namelijk af bij mijn tas, maar de vrouw bij de douane kon niks vinden waar het alarm op af zou zijn gegaan en dus heeft ze mijn tas echt drie keer leeg gehaald. Uiteindelijk heeft ze niet echt iets kunnen vinden, behalve misschien de muntjes in mijn portemonnee. Wat wel weer gezellig was bij de douane was dat ze ook het boek wat ik op dat moment aan het lezen was, Duizend Schitterende zonnen, uit mijn tas haalde en daar een heel gesprek over begon.

20160417_135511
Toen ik eindelijk door de douane was, werd het tijd om op zoek te gaan naar de gate. Zoals altijd op Schiphol was dit best een eind lopen, vooral omdat we daarna besloten om nog even eten te halen en we het hele stuk weer terug moesten lopen. Tijdens het wachten op het boarden checkte we ook nog even de weersverwachting:

12990931_1136000723087255_2858233604849888126_n
Hier wordt je toch blij van

 

Om 17:50 vertrok onze vlucht richting Casablanca eindelijk en was de reis echt begonnen. Na 3,5 uur landde we op het vliegveld van Casablanca. We hadden hier een overstap en moesten daarna nog 50 minuten vliegen naar Marrakesh.

20160417_135415

Om 23:40 landde we eindelijk in Marrakesh en moesten we daar nog de lange weg van paspoortcontrole en het halen van een stempel voor in het paspoort. Dit was mijn eerste reis buiten Europa en dus ook de eerste stempel in mijn paspoort. De bagage was er gelukkig snel en daarna konden we met de taxi naar ons hostel in de medina van Marrakesh. Deze taxirit was gelijk onze eerste kennismaking met het verkeer in Marokko en dat ik echt chaotisch. Iedereen rijdt door elkaar en er geldt het recht van degene met de hardste toeter. Als je je dan bedenkt dat er ook nog ezels en paarden tussendoor lopen, vraag je je echt af hoe dat allemaal goed kan gaan.

We verbleven in hostel Riad Dia vlak bij het grote plein in Marrakesh, Jemaa el-fna. In het hostel werden we verwelkomt met cakejes en Marokkaanse muntthee. De muntthee in Marokko is erg zoet, omdat er al suiker in zit, elke keer dat we thee kregen werd er ook nog gevraagd of we extra suiker wilde, maar dat was echt niet nodig. Ik ben tijdens deze week wel een beetje verslaafd geraakt aan deze thee, al was ik gisteren ook wel weer blij met iets minder zoete thee.

2016-04-11 23.09.59

Na de thee werd het tijd om te gaan slapen.Het was inmiddels al half twee en de volgende ochtend zou onze tour door Marrakesh al om 9:30 beginnen. Deze eerste nacht was ik vergeten om mijn oordoppen in te doen en dat was niet heel fijn. Op een kamer met tien mensen is er namelijk altijd wel lawaai, bovendien sliep ik echt letterlijk naast de gemeenschappelijk ruimte en begon de moskee natuurlijk ook om vijf uur ’s ochtends op te roepen voor het gebed. De rest van de week sliep ik gelukkig een stuk beter met mijn oordoppen in.

2016-04-11 09.34.49
Het hostel

Morgen alles over de eerste echte dag in Marrakesh. Met veel foto’s, dat beloof ik.

Tot morgen!

Bianca

 

3 reacties op “Marrakesh dag 1: aankomst in Marokko

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.