Recensie | De Graces – Laure Eve

Wanneer River Page met haar moeder naar een klein dorpje verhuist, valt ze als een blok voor de knappe en ongrijpbare zeventienjarige Fenrin Grace. Het gerucht gaat dat de Graces – Fenrin, zijn tweelingzus Thalia en hun jongere zusje Summer – heksen zijn, en River gelooft dat maar al te graag. Ze wil niets liever dan in hun nabijheid zijn en hun geheimen ontdekken. Zorgvuldig plant ze elke stap die nodig is om haar doel te bereiken. De Graces zijn erg op zichzelf, maar River raakt bevriend met Summer en zo wordt ze kind aan huis. Ze komt steeds dichter bij de waarheid over de familie en vooral dichter bij Fenrin. Maar River heeft ook haar eigen geheimen. Wanneer Fenrin eindelijk binnen handbereik lijkt te zijn, gebeurt er iets waardoor alles voorgoed verandert.

  • Titel: De Graces
  • Auteur: Laure Eve
  • Uitgever: Best of YA
  • Aantal bladzijden: 272
  • Genre: Young adult, magie, thriller
  • Waardering: 4,5/5

Toen ik de omschrijving van dit boek las, wilde ik het het liefst zo snel mogelijk lezen.Echt een boek voor mij: heksen, magie Bovendien is de cover ook nog eens heel gaaf. Toen het boek ook nog maar 10 euro bleek te kosten, besloot ik het te kopen en er meteen in te beginnen.

De afgelopen maanden kwam ik nogal weinig aan lezen toe en als ik eenmaal aan het lezen was, kon ik maar moeilijk in het boek komen. Dat was bij dit boek totaal niet het geval. Ik vloog er doorheen en had het binnen een paar dagen uit. Ik zat gewoon meteen heel erg in het verhaal. Ik vond de Graces echt super interessante personages en was erg benieuwd naar wat hun verhaal nou precies was. River was ook een personage waar ik me erg goed in kon inleven, ondanks dat ik haar soms wat te geobserveerd vond met vriendschap sluiten met de Graces.

In de eerste helft van het boek gebeurd er relatief weinig, maar het feit dat ik alsnog steeds maar door wilde lezen en het verhaal nog steeds interessant vond, zegt wel iets over de goede schrijfstijl van Laure Eve. In het tweede deel van het boek volgen de gebeurtenissen elkaar veel sneller op en toen ik daar eenmaal aangekomen was, kon ik het boek echt niet meer wegleggen. Ik wilde zo graag weten hoe het boek zou aflopen en het einde heeft me zeker niet teleurgesteld. Er waren zoveel plottwists in de laatste paar hoofdstukken en nadat ik het boek uithad, bleef het verhaal nog wel een paar dagen door mijn hoofd spelen. Ik ben echt heel erg benieuwd naar het tweede deel. Echt jammer dat we daar nog zo lang op moeten wachten.

Wat vinden jullie van de Graces?

2 reacties op “Recensie | De Graces – Laure Eve

  1. Hm, ik ben The Graces nu aan het lezen en vind het tot nu toe eigenlijk een beetje saai.. Ben nu iets over de helft maar voor mijn gevoel gebeurt er maar niks! Hopelijk wordt dat snel beter zoals jij schrijft.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.