Friday Five #5 | Boeken die een vervolg verdienen

Het is weer vrijdag en dat betekent dat het ook weer tijd is voor de Friday Five. Het concept is inmiddels wel bekent denk ik. Elke week behandelen verschillende bloggers vijf boeken aan de hand van een bepaald onderwerp. Het onderwerp van deze week is Boeken die een vervolg verdienen. Ik moet zeggen dat ik dit best een lastig onderwerp vind, omdat er niet zoveel boeken zijn waar ik echt heel nodig een vervolg op moet. Meestal is dat vervolg er al, als er echt een vervolg nodig is. Bovendien kan een vervolg ook behoorlijk tegenvallen als het eerste boek helemaal geweldig was. Daarom kon ik ook niet zoveel boeken bedenken waarvan ik graag een vervolg zou zien en noem ik vandaag dus ook maar drie boeken in plaats van vijf.

Op de rand van het niets – Corinne Duyvis

Het boek Op de rand van het niets vond ik zelf een erg goed boek dat ik met veel plezier gelezen heb. Hoewel het einde aan de ene kant wel een mooie afsluiting is van het verhaal, biedt het ook zeker mogelijkheden voor een eventueel vervolg. Mocht dat vervolg er ooit komen dan zou ik het zeker lezen.

De Graces – Laure Eve

Het einde van het boek De Graces laat veel ruimte en vragen over voor een tweede deel. Een tweede deel dat volgens mij ook nog steeds op de planning staat, maar elke keer wordt uitgesteld helaas. Ik hoop wel dat dit vervolg er inderdaad ooit nog gaat komen, want ik vond het eerste deel erg leuk en was aan het einde ook meteen benieuwd naar het vervolgdeel.

Water en Vuur / IJs en Steen – Victoria Scott

En tenslotte een serie waarvan ik zo graag wil dat het derde deel toch ooit nog gaat verschijnen. Het derde deel is namelijk wel geschreven door Victoria Scott, maar er is nooit een uitgever hiervoor gevonden. Echt balen, want ik vond dit echt een hele fijne en originele serie om te lezen. Hoewel ik bij Water en Vuur nog wel een beetje mijn twijfels had vond ik IJs en Steen echt geweldig. Helaas eindigt dit boek zo ontzettend open, omdat de planning wel was dat er een derde deel zou komen, dat het nog helemaal niet afgerond voelt.

Meer dan deze drie boeken kon ik eigenlijk niet bedenken deze week, dus daar hou ik het lekker bij. Ik ben natuurlijk wel heel benieuwd naar Van welk boek jij graag een vervolg ziet verschijnen.

Vergeet ook vooral niet een kijkje te nemen bij alle andere bloggers die aan deze rubriek meedoen:

2 reacties op “Friday Five #5 | Boeken die een vervolg verdienen

  1. Ik hoop ook dat De Graces 2 snel gaat verschijnen! En ik vind het ook balen dat IJs en Vuur 3 niet uit gaat komen, het eerste deel vond ik zo leuk!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.