Recensie | Vuur (Engelsfors #2) – Mats Strandberg & Sara B. Elfgren

Het was alweer een tijdje geleden dat ik het eerste deel van deze serie las. Ik vond Cirkel echt een heel gaaf boek en was dan ook erg benieuwd naar de rest van deze serie met een bovennatuurlijk randje. Toch kwam het er maar niet van om het tweede deel op te pakken, wat er zeker ook mee te maken had dat dit weer net zo’n dikke pil was als zijn voorganger. Maar toen ik eenmaal begon met lezen, kon ik eigenlijk niet meer stoppen.

Titel: Vuur

Serie: Engelsfors #2

Auteur: Mats Strandberg & Sara B. Elfgren

Uitgeverij: A.W. Bruna

Aantal bladzijden: 485

Genre: Young Adult, Fantasy

Waardering: 4,5/5

De Uitverkorenen beginnen aan hun tweede jaar in de bovenbouw van het gymnasium. De hele zomervakantie hebben ze hun adem ingehouden in afwachting van de volgende stap van de demonen. Maar de dreiging komt vanuit een hoek die ze nooit hadden voorzien…

Het wordt steeds duidelijker dat er iets heel erg mis is in Engelsfors. Het verleden en het heden raken met elkaar vervlochten. De levenden ontmoeten de doden. De Uitverkorenen komen steeds dichter tot elkaar en ondervinden eens temeer dat magie niet de remedie is tegen ongelukkige liefdes of een gebroken hart.

 

Het begin van het boek was zeker weer even inkomen. Het was natuurlijk al weer een tijd geleden dat ik het eerste deel had gelezen en ik moet zeggen dat ik veel van dat boek alweer vergeten was. Daardoor duurde het even voor ik weer helemaal doorhad wat er ook alweer speelde met de Uitverkorenen en wie nou ook alweer wie was.

Net als in het eerste deel wordt het verhaal afwisselend verteld vanuit het perspectief van de vijf Uitverkorenen. Aan de ene kant vond ik dit soms erg verwarrend, zeker aan het begin van het boek. Ik kon soms gewoon niet meer uit elkaar houden vanuit wiens gezichtspunt ik nou aan het lezen was en na een bepaalde gebeurtenis in het boek was ik helemaal even de weg kwijt over wie wie nou ook alweer was. Aan de andere kant vond ik die verschillende perspectieven juist fijn. Doordat je met de verschillende personages meekijkt, weet je ook van allemaal wat ze voelen en hoe ze tegen bepaalde zaken aankijken, hierdoor worden beslissingen die zij maken makkelijker te begrijpen.

“Het enige wat ze kan doen, is hopen en bidden tot alle goden waar ze niet in gelooft dat Vanessa, tegen alle verwachtingen in, zal slagen.”

Ik vond alle personages echt heel goed uitgewerkt, nog beter dan in deel 1 het geval was. Soms vroeg ik me wel af of al die achtergrond informatie over de meiden wel echt nodig was om te vertellen, maar ze geven je wel een goed beeld van alle personages. Bovendien bleken kleine details die eerst helemaal niet van belang leken, later in het boek toch belangrijk te zijn.

Wat ik zo leuk vind aan de groep Uitverkorenen is dat ze allemaal zo compleet anders zijn. Ida is de populaire bitch, Linneá de alternatieveling, Anna-Karin de  stille grijze muis, Minoo de studiebol en Vanessa de stoere meid. Ondanks dat ze zo ontzettend verschillend zijn, zie je de vriendschap tussen deze vijf gedurende het boek steeds meer ontstaan en dat vond ik heel leuk om te lezen.

“‘Het is hier hartstikke knus,’ hoort ze Ida zeggen. “Tenminste, als je een seriemoordenaar bent.'”

Het boek zit weer vol actie en sommige gebeurtenissen zag ik totaal niet aankomen. Naast de actie is er ook genoeg ruimte voor het privéleven van de meiden dat ook niet al te soepel gaat. Deze afwisseling vond ik fijn, omdat ik ook het leven van de Uitverkorenen interessant vond om te lezen. Dit boek zit vol met spanning, mysterie en een vleugje magie en leest vlot weg, al is het begin misschien wel een beetje inkomen. Ik wil zeker snel ook het volgende deel lezen, want dit einde vraagt er gewoon om om snel verder te willen lezen. Ik moet gewoon weten hoe het afloopt met de Uitverkorenen.

“De Raad wil dat de magische wereld geheim blijft voor de rest van de samenleving. Maar waarom moet de waarheid voorbehouden blijven aan een kleine groep mensen?”

Hebben jullie Vuur al gelezen?

Eén gedachte over “Recensie | Vuur (Engelsfors #2) – Mats Strandberg & Sara B. Elfgren

  1. Pingback: Week diary #16

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.