Reisverslag|Berlijn #2

Vorige week schreef ik over mijn belevenissen op mijn eerste dag in Berlijn, waarbij we vooral de stad verkende. Heb je dit verslag nog niet gelezen? Hier kun je het alsnog lezen. Vandaag vertel ik alles over de tweede dag van mijn stedentrip naar Berlijn!

De tweede dag begon met een lange metrorit. We brachten in de ochtend namelijk een bezoek aan het voormalige concentratiekamp Sachsenhausen, wat aan de andere kant van de stad was vanaf de plek waar we tijdens ons verblijf verbleven. Het was de reis echter zeker waard, want ik vond het bezoek aan Sachsenhausen echt heel indrukwekkend.

 

 

Na het bezoek aan Sachsenhausen stapte we weer in de metro en gingen we een kijkje nemen bij het olympisch stadion.

 

 

Daarna was het tijd om weer richting het centrum van de stad te gaan. Op naar de Gedächtniskirche. Deze kerk werd tijdens de Tweede Wereldoorlog ernstig beschadigd, maar de ruïne werd behouden en nu is de kerk een combinatie van de vooroorlogse kerk en de nieuwbouw die er later bijgebouwd is.

 

 

Daarna was het tijd om wat te gaan eten. De avond brachten we door in de buurt van metrostation Hackescher markt. Waar onder andere de nieuwe synagoge te vinden is en allemaal schattige kleine hofjes die er echt enorm gezellig uitzien.

 

 

En dat was alweer de tweede dag in Berlijn. Inmiddels hebben we al heel wat van de stad gezien en kunnen we de weg steeds makkelijker vinden. Helaas is de volgende dag alweer de laatste dag in Berlijn, maar ook op die dag hebben we nog heel veel gedaan en daar heb ik dan ook nog genoeg over te vertellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.