Recensie|Alice in zombieland (The white rabbit chronicles #1) – Gena Showalter

Titel: Alice in zombieland

Serie: The white rabbit chronicles #1

Auteur: Gena Showalter

Uitgeverij: HarperCollins Young Adult

Genre: Young Adult, Fantasy

Waardering: 3,5/5 sterren

Als iemand tegen Alice had gezegd dat haar hele leven binnen een seconde totaal zou veranderen, dan zou ze hard hebben gelachen. Toch was er niet meer voor nodig. Eén seconde. Eén keer met je ogen knipperen, één keer ademhalen, één hartslag, en alles wat ze kende, iedereen van wie ze hield, was verdwenen. Haar vader had gelijk. De monsters bestaan echt.

En nu is ze haar hele familie kwijt. Zogenaamd door een auto-ongeluk, maar zij weet wel beter. De zombies hebben haar ouders en zusje vermoord. En hun moordlust kent geen grenzen. Om uit handen te blijven van die griezels, moet Alice leren hoe ze tegen ze moet vechten. En hiervoor moet ze haar leven toevertrouwen aan de grootste bad boy van school, Cole Holland…

20170522_115804

Voordat ik begon met lezen van Alice in zombieland wist ik niet zo goed wat ik er van moest verwachten. Ik was wel benieuwd naar het boek, maar ik lees eigenlijk nooit over zombies en eigenlijk trekt dat me ook helemaal niet zo erg. Door de titel en de cover verwachtte ik echt een hertelling van Alice in wonderland maar dan met zombies, maar eigenlijk is dit boek dat helemaal niet.

“Tuurlijk. Gisterenavond ben ik uit eten geweest met Charlie de zombie. Je weet wel, rauwe biefstuk en een dure fles A-negatief.”

Ja, er zitten elementen in die je zeker herkent als je Alice in wonderland een beetje kent, bijvoorbeeld het witte konijn en natuurlijk de naam van het hoofdpersonage. Verder heeft het hele verhaal eigenlijk weinig te maken met Alice in wonderland en dat vond ik jammer, want de cover en titel scheppen hele andere verwachtingen.

Met het verhaal opzich was niks mis. Het boek is erg luchtig geschreven en leest makkelijk weg. Ook zit er genoeg spanning in door onverwachte gebeurtenissen en onthullingen. Wat ervoor zorgde dat ik ook best wel snel door het boek heen kwam. Ook zat er veel humor in het verhaal, omdat Alice gewoon een best wel grappig personages is die echt rare dingen doet en zegt soms.

“‘Niet meteen kijken, maar daar is mijn ex.’ Ik ben vast niet de enige die ‘niet meteen kijken’ opvat als ‘onmiddellijk je hoofd omdraaien’. Dus ik keek.”

Dan het zombie-aspect, waar ik dus eigenlijk niet zo’n fan van ben. De zombies in Alice in zombieland zijn geen zombies zoals we die meestal gewend zijn in boeken en films. Gena Showalter heeft er een hele aparte draai aan gegeven en dat vind ik echt een groot pluspunt aan het boek. Oh en Cole, dat is ook een heel groot pluspunt, want hij lijkt echt een grote bad boy, maar volgens mij is ie stiekem best wel lief.

“Vergeet niet dat ik een heleboel vrienden kwijt ben geraakt in de strijd, en jij lijkt zo teer. Zo breekbaar. Je moet het me vergeven.”

Alice in zombieland is niet een boek wat nou meteen tot mijn favoriete behoord, maar dat ik opzich best oké vond. Ik verwachtte eigenlijk iets heel anders van het boek en hoewel die verwachtingen niet helemaal waargemaakt werden, heeft Gena Showalter toch een prima boek neer weten te zetten. Ik weet niet zo goed wat ik van de twee vervolg boeken moet verwachten, want ergens voelt het verhaal ook wel klaar na dit boek. Ik ben wel heel benieuwd naar Gena Showalters andere serie, Everlife, want daar heb ik wel heel veel goede verhalen over gehoord en ik vind haar schrijfstijl wel heel erg prettig lezen.

“Zij zou nooit haar allereerste zoen krijgen. Nooit met een jongen uitgaan. Nooit in een auto rijden. Me nooit iets vragen over seks. Ik zou haar nooit de les kunnen lezen zoals man bij mij had gedaan. Zorg dat je iemand kiest die heel bijzonder is, had ze gezegd. Iemand waar je van kunt houden en die ook van jou houdt. Je maagdelijkheid is een geschenk dat je niet twee keer kunt weggeven. En, liefje, zorg dat je wacht tot je er helemaal klaar voor bent, doe het niet omdat je nieuwsgierig bent of omdat je vriend je voor iemand anders zal inruilen als je nee zegt. Luister goed. Als hij je daarom in de steek laat, dan gebruikt hij je en zou hij uiteindelijk toch bij je zijn weggegaan.”

 

Eén gedachte over “Recensie|Alice in zombieland (The white rabbit chronicles #1) – Gena Showalter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.