5 boeken met een koninklijk tintje

Vandaag is het Koningsdag en als je geen zin hebt om te feesten of de rommelmarkt af te struinen dan is dit natuurlijk ook een perfecte dag om lekker met een boek te gaan zitten. Om dan toch nog een beetje in het thema van vandaag te blijven, deel ik vandaag een aantal boeken met jullie die een koninklijk tintje hebben. Dit kan zijn omdat het boek zich bijvoorbeeld afspeelt aan het hof, omdat een koning of koningin een belangrijke rol speelt in het boek of omdat de titel wel lekker koninklijk is. Een ideaal lijstje dus als je vandaag lekker wilt gebruiken om te lezen.

Levana (The Lunar Chronicles #3,5) – Marissa Meyer

In de hele The Lunar Chronicles -reeks van Marissa Meyer speelt de boosaardige koningin van Luna, Levana een grote rol. Zij is het kwaad dat verslagen moet worden om zowel de aarde als Luna te kunnen redden. Over Levana zelf is ook een novelle geschreven door Marissa Meyer, waarin je Levana beter leert kennen voordat zij koningin wordt en hoe het voor haar is om in die rol te leven en vooral hoe het komt dat ze zo geworden is als ze is geworden. Dit was voor mij echt een novelle die iets toevoegt aan het verhaal en dat ook nog eens met een koninklijk tintje.

Recensie|Levana (The Lunar Chronicles #3.5) – Marissa Meyer

20180425_111752

De Glazen troon (De glazen troon #1) – Sarah J. Maas

Sluipmoordenaar Celaena wordt gevangen genomen en krijgt een keus. Of ze moet de rest van haar leven in de gevangenis doorbrengen óf ze doet mee aan een toernooi waarbij de winnaar de kampioen van de koning wordt. Dit blijkt echter ook niet zonder gevaar te zijn, want één voor één worden de deelnemers aan het toernooi vermoord. Dan kan Calaena niks anders doen dan uitzoeken wie in het kasteel hen allemaal dood wil hebben en vooral waarom.

Recensie|De glazen troon (De glazen troon #1) – Sarah J. Maas

20180425_110828

Aan het hof van Eden – Joelle Charbonneau

Het was nooit de bedoeling dat de tweeling Carys en Andreus aanspraak zou maken op de troon van het koninkrijk Eden. Maar na de dood van hun vader en oudere broer verandert dat. Aangezien ze een tweeling zijn en het niet bekend is wie van de twee er als eerste geboren is,is de opvolgingslijn niet meer duidelijk en proberen buitenstaanders de macht over het koninkrijk te krijgen. Om de troon veilig te stellen moet de tweeling in verschillende duels vechten om te bepalen wie van hen de macht krijgt. Dit zorgt voor verraad, wantrouwen en een heleboel geheimen die dreigen aan het licht te komen.

Recensie|Aan het hof van Eden – Joelle Charbonneau

20180425_110622

Harteloos – Marissa Meyer

Net als Levana is Harteloos een verhaal over een slechte koningin voordat ze slecht werd. In dit boek is de Hartenkoningin uit Wonderland nog gewoon een meisje dat houdt van bakken en dat helemaal niet slecht is, maar juist hartstikke lief. Door het boek heen zie je dat langzaam veranderen en begin je te begrijpen waarom de Hartenkoningin in Alice in Wonderland zo’n verschrikkelijk mens is.

Recensie|Harteloos – Marissa Meyer

20180425_111921

De selectie (De selectie #1) – Kiera Cass

35 meisjes die samen worden uitgekozen om naar het paleis te komen en te proberen het hart van Prins Maxon te winnen. Koninklijker dan dit wordt het niet denk ik. De arme meisjes komen ineens terecht in een wereld vol glitter en glamour en moeten met elkaar de strijd aangaan voor de kroon. Dit zorgt natuurlijk voor heel veel mooie jurken, een boel haat en nijd tussen de meiden en natuurlijk een grote hoeveelheid romantiek.

Recensie|De selectie (De selectie #1) – Kiera Cass

Nou genoeg leesvoer denk ik zomaar voor als je vandaag in een boek wil wegduiken, maar toch een beetje in de Koningsdagstemming wilt komen.

Ga jij nog wat leuks doen vandaag?

 

Eén gedachte over “5 boeken met een koninklijk tintje

  1. Vandaag is voornamelijk voor het rondstruinen op de rommelmarkt en vanavond lekker een avondje lezen. Wat een leuke lijst trouwens! Ik ben heel benieuwd naar Aan het hof van Eden en Harteloos. 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.